Universitatea din România care nu a mai cumpărat nicio carte de 3 ani
Potrivit eBihoreanul, în ultimii trei ani, singurele volume care au ajuns la Biblioteca Universităţii din Oradea au fost cele provenite din donaţii şi tezele de doctorat. Abia în octombrie anul acesta, Universitatea din Oradea a lansat o licitaţie pentru achiziţia de carte, fiind dispusă să plătească 131.000 lei pentru o mie de titluri, care ar trebui livrate în minimum două exemplare.
Universitatea a cumpărat ultima dată în 2014 câteva volume. "Din păcate, aşa este. De trei ani nu am mai făcut achiziţie. S-au cumpărat doar reviste, presă locală şi cel mult o carte solicitată neapărat de un profesor", a declarat directoarea Bibliotecii, Florica Ujoc, pentru eBihoreanul.
Întrebată de ce nu a făcut nicio achiziţie de carte, ea se apără spunând că şefii Universităţii nu au alocat banii necesari. Rectorul Constantin Bungău susţine însă că "Acum se citeşte totul electronic, aşa că alocăm anual 70.000 de euro pentru resurse electronice". Mai precis, "E-books, articole, reviste disponibile pe mai multe reţele academice internaţionale, la care plătim accesul pentru toţi universitarii, cadre didactice şi studenţi".
Acstea sunt însă greu de găsit pe site, iar multe abonamente au expirat, unele încă din 2013. "I-am reproşat şi eu directoarei Bibliotecii că nu popularizează aceste resurse, pentru care an de an Universitatea plăteşte abonamente. Site-ul Bibliotecii este după chipul şi asemănarea directoarei", o acuză rectorul pe Ujoc.
Sursa: Pro TV
Etichete: oradea , universitate , carti , site , biblioteca
Dată publicare: 30-11-2017 18:12