Bug-ul care atacă aplicațiile Android pentru a fura bani din conturile utilizatorilor

Aplicatii Android

O vulnerabilitate „majoră” în securitatea software-ului Android Google a permis hackerilor să atace aplicații pentru a fura bani din conturile utilizatorilor sau parole și date de acces.

Potrivit unei firme de securitate cibernetică, bug-ul permite atacatorilor să creeze ecrane false de conectare care pot fi introduse în aplicații legitime pentru a colecta date. Peste 60 de instituții financiare au fost vizate de această tehnică, a indicat un sondaj al magazinului Play, scrie BBC.

Accesibilă pe toate versiunile de firmware, până la Android 10, vulnerabilitatea permite generarea unor false ecrane de login şi urmărirea pas cu pas a utilizatorilor.

Google a anunțat că a luat măsuri pentru a rezolva această problemă și că investighează care sunt originile acestei vulnerabilități.

„Bug-ul a vizat mai multe bănci din mai multe țări, iar malware-ul a exploatat cu succes utilizatorii finali pentru a fura bani”, a declarat Tom Hansen, directorul tehnologic al firmei norvegiene de securitate mobilă Promon, care a găsit eroarea.

Citește și
statistici
România este o țară "îmbătrânită". Scenariul sumbru pentru următorii 80 de ani
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Potrivit Promon, noua vulnerabilitate Android poate fi exploatată pentru a obţine datele de autentificare, accesa mesaje, urmări locaţia exactă a persoanei vizate şi multe altele.

Botezată StrandHogg, vulnerabilitatea afectează toate versiunile de Android şi „lasă majoritatea aplicaţiilor vulnerabile la atacuri”.

"Nu am mai văzut un astfel de comportament înainte", a mai spus Hansen.

Totul porneşte de la o eroare de proiectare a sistemului multitasking încorporat de platforma Android, care permite unei aplicaţii rău intenţionate să suprapună peste interfaţa unor aplicaţii legitime false ecrane de autentificare, menite să convingă utilizatorii să tasteze datele cardului de credit şi parole de acces.

Scopul principal al atacului este sustragerea de fonduri de pe cardurile bancare ale utilizatorilor de Android.

Experții Promon susțin că majoritatea aplicaţiilor din top 500 găzduite în magazinul Google Play erau vulnerabile la atacuri.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Vești bune pentru bicicliști. Ce pregătesc autoritățile
Vești bune pentru bicicliști. Ce pregătesc autoritățile

Senatorii au adoptat, luni, un proiect legislativ iniţiat de liberali care vizează luarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice.

România este o țară
România este o țară "îmbătrânită". Scenariul sumbru pentru următorii 80 de ani

La 101 ani, România este o țară îmbătrânită și cu puține speranțe să crească o generație care să-și îngrijească la rândul ei copiii și bătrânii.

Black Friday 2019. Sute de reclamații depuse la Protecția Consumatorului. Ce firme au fost vizate
Black Friday 2019. Sute de reclamații depuse la Protecția Consumatorului. Ce firme au fost vizate

Black Friday 2019. ANPC a primit 540 de reclamaţii după campania de Black Friday din acest an, clienții fiind nemulțumiți de reducerea falsă a unor prețuri sau de comenzi neonorate.

Vești proaste pentru români. Leguma lor preferată s-a scumpit în medie cu 20% faţă de 2018
Vești proaste pentru români. Leguma lor preferată s-a scumpit în medie cu 20% faţă de 2018

Vremea schimbătoare a redus producţia de cartofi cu aproximativ o treime, susţin agricultorii, care anunţă scumpiri.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.