Metoda prin care românii pot lua apartamente noi cu reducere 15%. Puţini ştiu acest secret

×
Codul embed a fost copiat

Peste 10.000 de apartamente și case au fost scoase la vânzare în acest sfârșit de săptămână, la un târg imobiliar din Capitală.

Mulți dezvoltatori susțin că au reduceri sau oferă cadou locuri de parcare, mobilier și chiar excursii. Însă prețul poate fi mai mic și cu 15% dacă negociați cu agenții de vânzări. Puteți plăti mai puțin dacă blocul este în construcție sau dați un avans consistent.

Într-un ansamblu rezidențial, prețurile apartamentelor în construcție sunt și cu 200 de euro pe mp mai mici decât cele finalizate.

Răzvan Ionescu, reprezentantul unui ansamblu rezidențial: „Avem două faze în construcție, care se vor livra anul viitor și peste doi ani. Variază de la 10% la 20% în funcție de timp”.

Cât cu cât te hotărăști mai repede și cumperi într-o faza mai incipientă a proiectului, în faza de prevanzare, cu atât beneficiezi de un preț mai bun.

Citește și
imobiliare
Cum încearcă dezvoltatorii imobiliari să atragă clienți. Avantajele noilor locuințe
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Sunt șanse mari să obțineți o reducere suplimentară dacă aveți și un avans mai mare.

Daniel Tudor, consultant imobiliar: „Sunt cazuri în care dacă vii cu un avans de 50% primești o reducere de 5%, să spun”.

Dacă ar fi un apartament de două camere la 90.000 de euro, dacă achiți toată suma în avans la începerea proiectului, practic oferi un beneficiu dezvoltatorului, îi oferi această suma de la început, poți să ajungi să cumperi cu 80.000, poate chiar și mai puțin.

Dacă nu aveți nici timp să așteptați finalizarea unei construcții, și nici un avans consistent, puteți negocia cu dezvoltatorii alte beneficii. Mulți fac cadouri la târgurile imobiliare.

Dora Pătrașcu, organizator salon imobiliar: „Vorbim de locuri de parcare sau mobilier sau suportarea taxelor notariale, acestea sunt ofertele cu care vin de obicei expozanții la un astfel de târg”.

Ionuț Butoi, expozant: „Avem diferite discounturi care se pot materializa în cadouri de la diverși furnizori, pentru mobilier sau electrocasnice. Sumele sunt de 12.000 de lei, aproximativ 2.500 de euro pentru fiecare imobil cumpărat. ”

Nicoleta Manea, expozant: „Cine va cumpără o astfel de casă îi oferim un weekend la Londra. De asemenea mai avem două proiecte, și acolo oferim un cadou frumos, un weekend la Sinaia”.

Oricum, brokerii spun că de cele mai multe ori vânzătorii lasă din prețul anunțat inițial.

Alexandru Manea, broker imobiliar: „Până la 15%. Dacă vorbim de proprietăți până la 100.000 de euro, plaja e undeva la 8-9%, când ne referim la proprietăți de peste 200.000 de euro, ar trebui să fie între 15 și 20% marja de negociere. Trebuie să ai răbdare să negociezi acea proprietate”.

Înainte de a cumpără, este indicat să va consultați și cu un specialist, care poate spune dacă locuința ar putea avea ulterior probleme ulterior. Și neapărat să cereți actele dezvoltatorului, mai ales dacă blocul nu este ridicat.

Emil Ivănescu, Ordinul Arhitecților București: „Un certificat de urbanism nu este suficient. Certificatul de urbanism doar informează ce acte are nevoie dezvoltatorul pentru a implementa proiectul. Doar o copie sau un exemplar original al autorizației de construcție este singurul valid și îți garantează că acea construcție se va realiza. ”

Pentru a evita situațiile în care dezvoltatorul nu mai finalizează construcția, specialiștii va sfătuiesc să nu dați un avans prea mare sau să aveți clauze clare privind recuperarea lui cu dobânda.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Preţurile uriaşe cerute pentru apartamente în zgârie-norii din România
Preţurile uriaşe cerute pentru apartamente în zgârie-norii din România

Din cauza lipsei de spaţiu pe orizontală, începem şi noi să construim din ce în ce mai multe blocuri înalte, adevărate provocări de tehnică şi inginerie. În marile oraşe, au apărut multe astfel de imobile cu design modern.

Cum încearcă dezvoltatorii imobiliari să atragă clienți. Avantajele noilor locuințe
Cum încearcă dezvoltatorii imobiliari să atragă clienți. Avantajele noilor locuințe

Apartamente complet mobilate, compartimentare personalizată şi chiar maşină pentru cei care stau în cartier. Cu astfel de oferte încearcă dezvoltatorii prezenţi la un târg imobiliar din Capitală să îi convingă pe oameni să îşi cumpere o locuinţă.

Ministerul Finanţelor a anunţat modificările la
Ministerul Finanţelor a anunţat modificările la "Prima Casă". Ce praguri se vor impune

Ministerul Finanţelor vrea să modifice programul ”Prima casă”, care se va numi "O familie, o casă" şi va fi destinat familiilor cu venituri mici, urmând să fie impuse un prag de venit pentru beneficiari şi un preţ maxim de achiziţie a locuinţei.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.