Controale la firmele de deratizare şi dezinsecţie, după tragedia din "blocul morţii"

blocul mortii
Pro TV

Un număr de 345 de firme care desfăşoară operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor au fost verificate de poliţişti.

Acțiunea vine după ce la Timişoara trei persoane au murit după o acţiune de deratizare în blocul în care locuiau. În urma controalelor, au fost constatate 53 de fapte de natură penală, 34 de persoane fiind cercetate, şi au fost confiscate 164,4 kg. şi 1.062 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum şi 707 kg. şi 293 de litri de substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

„Peste 850 kg. şi 1.300 de litri de produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare au fost ridicate în urma unei acţiuni de verificare a activităţilor operatorilor economice înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu astfel de substanţe”, anunţă Poliţia Română, precizând că poliţiştii desfăşoară, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor şi al substanţelor utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

Acţiunea se desfăşoară în scopul creşterii siguranţei cetăţeanului, protejării vieţii şi integrităţii coporale ale oamenilor, prin verificarea activităţilor societăţilor comerciale şi persoanelor fizice care efectuează operaţiuni în aceste domenii, a modului de autorizare la organele competente şi a respectării legislaţiei aferente, transmite News.ro.

„În perioada 21 noiembrie – 6 decembrie 2019, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat verificări şi controale la 345 de agenţi economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 53 de fapte de natură penală, dintre care 29 de infracţini prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 8 sancţionate de art. 359 Cod penal (Traficul de produse sau substanţe toxice), 3 la Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor şi 13 infracţiuni la alte acte normative. Au fost dispuse măsuri de cercetare a 34 de persoane care sunt bănuite că, sub diferite forme, ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni”, conform poliţiştilor.

Citește și
pensionar timisoara
Întâmplare incredibilă în cazul "blocului morţii". Cum a supravieţuit un pensionar
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 164,4 kg. şi 1.062 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum şi 707 kg. şi 293 de litri de substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de către instituţiile participante la acţiune 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 267.600 de lei.

Astfel de activităţi au fost desfăşurate şi în primul trimestru al anului 2019, urmând ca ele să se desfăşoară şi în perioada următoare.

Poliţia dă ca exemplu cazul unei societăţi comerciale din municipiul Galaţi, unde s-a constatat că în cadrul societăţii sunt deţinuţi ilegal, în vederea comercializării, 200 de litri de substanţă Formaldehidă, clasificată ca fiind toxică.

Directorul societăţii este cercetat pentru trafic de produse şi substanţe toxice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
O nouă alertă la Timişoara! Locatarii unui bloc au fost evacuați după ce au simţit un miros ciudat
O nouă alertă la Timişoara! Locatarii unui bloc au fost evacuați după ce au simţit un miros ciudat

Pompierii din Timişoara intervin, vineri seară, pentru evacuarea unei scări de bloc, din sudul oraşului, după ce locatarii au anunţat că au simţit miros de insecticid. Au fost evacuate zece persoane, dintre care cinci copii.

Întâmplare incredibilă în cazul
Întâmplare incredibilă în cazul "blocului morţii". Cum a supravieţuit un pensionar

Întâmplare incredibilă într-un bloc din Timișoara, vecin cu cel în care doi copii și mama unuia dintre ei au murit după ce o firmă de deratizare a folosit substanțe toxice, cumpărate de pe piață neagră.

Armata a fost chemată în ajutor la Timișoara, la blocurile unde s-a făcut deratizarea
Armata a fost chemată în ajutor la Timișoara, la blocurile unde s-a făcut deratizarea

Creşte alarmant numărul victimelor în cazul dezinsecţiei mortale din blocul de la Timişoara. Alţi cinci locatari, trei dintre ei copii, au ajuns la spitalele din oraş, cu aceleaşi simptome, pe care le-au avut şi cei care au decedat.

Creşte numărul celor afectaţi de substanţa letală folosită în
Creşte numărul celor afectaţi de substanţa letală folosită în "blocul morţii" din Timişoara

Crește alarmant numărul victimelor în cazul dezinsecției mortale din blocul de la Timișoara.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.