Daley Blind, olandezul care joacă la EURO 2020 cu defribrilator: Lăsați-l în pace pe Eriksen!

Daley Blind
Getty

Fundaşul olandez Daley Blind, care evoluează din 2020 cu un defibrilator în corp, i-a criticat pe cei care au afirmat că atacantul danez Christian Eriksen nu va mai juca fotbal.

 

"Când mi s-a întâmplat acest lucru, întreaga lume îmi spunea că sunt terminat ca jucător, că nu voi mai putea juca din nou. Uite unde sunt azi! Acesta este motivul pentru care le spun tuturor:

El izbucnit în lacrimi după ce a fost înlocuit în victoria Olandei, cu 2-0, împotriva Austriei, la câteva zile după accidentul suferit de Eriksen. Fostul jucător de la Manchester United a adăugat: "Acele imagini mi-au fost atât de cunoscute mie. A fost din nou atât de real, de aceea a fost atât de emoţionant pentru mine. A trebuit să trec peste un obstacol psihic mare înainte să reuşesc să joc a doua zi pentru Olanda, în primul nostru meci din grupă. Toate emoţiile au ieşit la suprafaţă. Sunt mândru de mine că am reuşit să joc atât de mult timp în acel meci. Am făcut-o, dar a fost greu".

 

Citește și
Christian Eriksen
Medicii au decis să îi implanteze decarului danez Christian Eriksen un defibrilator cardiac
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

S-a prăbușit pe teren după ce i s-a oprit defibrilatorul 

 

În decembrie 2019, Blind a fost diagnosticat cu o inflamaţie a muşchilor inimii după ce a suferit ameţeli într-un meci disputat în Liga Campionilor împotriva formaţiei Valencia. În februarie 2020, el era din nou pe teren, cu defibrilatorul implantat.

Apoi, în august 2020, a necesitat din asistenţă medicală după ce s-a prăbuşit pe teren fără să aibă pe cineva lângă el, într-un meci amical cu Hertha Berlin. Această nouă problemă ar fi fost cauzată de faptul că defibrilatorul s-a oprit.

În sezonul 2020/2021, Daley Blind a jucat 34 de meciuri pentru Ajax Amsterdam în toate competiţiile. El ar fi disputat probabil mai multe partide dacă nu s-ar fi accidentat la genunchi, la finalul lunii martie, în meciul Gibraltar – Olanda, scor 0-7, din preliminariile Cupei Mondiale.

Scopul defibrilatorului (ICD) este de a monitoriza orice tipar neregulat al bătăilor inimii, recunoscând orice semn al unui potenţial stop cardiac, pe care îl poate preveni.

Mijlocaşul danez Christian Eriksen, vicima unui stop cardiac la meciul cu Finlanda, a fost operat, joi, pentru instalarea unui defibrilator. Jucătorul a fost externat vineri şi este acum acasă, cu familia lui.

Boala sa ar fi putut fi cauzată de miocardită. Dacă inserarea dispozitivului este definitivă, fotbalistul de la Inter Milano nu va mai putea juca în Serie A, conform Gazzetta dello Sport.

 

Fotbaliștii cu defibrilator nu pot juca în Italia, dar o pot face în Anglia sau Olanda

 

Olanda, dar şi Anglia, acceptă ca un jucător să evolueze chiar dacă are implantat un defibrilator.

În Italia, conform protocolului Cocis (Comitetul organizator cardiologic pentru capabilitate sportivă), actualizat în 2017, situaţia este imposibilă, deoarece nu se poate face un sport de contact cu un defibrilator ataşat la inimă. Nu este o lege de stat, ci o indicaţie precisă pe care o oferă sistemul de sănătate prin centrele de medicină sportivă.

Profesorul Sanjay Sharma, care l-a avut sub observaţie pe Christian Eriksen pe vremea când acesta juca la Tottenham, a declarat agenţiei DPA că probabil mijlocaşul danez nu-şi va putea continua cariera profesionistă.

Potrivit lui Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la o universitate din Londra, instituţiile din lumea fotbalului vor fi "foarte stricte" când vor stabili dacă Eriksen are voie sau nu să joace din nou.

"Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Poate suna brutal, dar Eriksen a murit câteva minute. Vor risca profesioniştii din domeniul sănătăţii să-l lase să moară din nou? Raspunsul este nu. Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens", a spus el.

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 mai, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Christian Eriksen a fost externat după o
Christian Eriksen a fost externat după o "operaţie reuşită". Ce mesaj a transmis jucătorul danez

Mijlocaşul Christian Eriksen a fost externat vineri după o "operaţie reuşită", la şase zile după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci de la EURO 2020, a anunţat Federaţia daneză de fotbal.

Medicii au decis să îi implanteze decarului danez Christian Eriksen un defibrilator cardiac
Medicii au decis să îi implanteze decarului danez Christian Eriksen un defibrilator cardiac

Federaţia Daneză de Fotbal a anunţat, joi, că lui Christian Eriksen i se va implanta un defibrilator cardiac.

Primele cuvinte spuse de Eriksen după ce a fost resuscitat. Medic UEFA: ”A fost un moment foarte emoţionant”
Primele cuvinte spuse de Eriksen după ce a fost resuscitat. Medic UEFA: ”A fost un moment foarte emoţionant”

Jens Kleinefeld, medicul german al UEFA care a participat la resuscitarea danezului Christian Eriksen pe teren a vorbit, într-un interviu despre momentele emoţionante în care fotbalistul a revenit la viaţă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.