Filmul moţiunii numărul 3 împotriva guvernului Dăncilă. Anunțul premierului după vot

×
Codul embed a fost copiat

Liberalii susţinuţi de partidele din opoziţie nu au reuşit nici marţi să demită Guvernul Dăncilă.

Autorii moţiunii au obţinut doar 200 voturi, din cele 233 necesare, aşa că moţiunea de cenzură a fost în final doar un prilej de lansat injurii de la tribuna Parlamentului.

„În zadar încearcă Dancila să fie Albă ca Zăpada, şi cei 27 de pitici", au afirmat cei din opoziţie. "E prea devreme să deveniţi aroganţi", le-a replicat şefa executivului.

A fost a treia moţiune de cenzură pentru Viorica Dancila şi cea care, după calculele opoziţiei, ar fi avut cele mai mari şanse să treacă. Entuziasmul fusese dat de rezultatele slabe obţinute de PSD la europarlamentre.

Raluca Turcan, deputat PNL: "Nu încercați să vă derobați de responsabilitate. Să vă prezentați drept un guvern apretat care n-are nicio treabă cu ce s-a întâmplat până acum. Sunteți guvernul incompetent și nedemocratic aservit lui Liviu Dragnea și cel puțin doi membri ai guvernului ar trebuie să se afle acum în același loc cu stăpânul acestei guvernări"

Citește și
viorica dancila in parlament
Discursul Vioricăi Dăncilă la moţiunea de cenzură. "Mulţi români şi-au cumpărat maşină"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Dan Barna, deputat USR: "Acest guvern este creat după chipul şi asemenarea creatorului său şi nu vă doresc soarta creatorului său nici pe departe."

Viorica Dăncilă, prim-ministru: "Speraţi să vă vedeţi adversarii politici după gratii, chiar dacă nu există temeiul juridic pentru acest lucru. Sunt on om onest şi responsabil, determinat să fac lucrurile bine."

Social-democraţii au fost prezenţi la dezbateri, dar nu au votat, aşa cum au primit ordin de la partid. Ca să nu existe derapaje, nici aleşii ALDE nu au avut voie să participle la votul secret. Liderul ALDE, Calin Popescu Taricean, a afirmat că PNL nu este pregătit să guverneze şi a făcut aluzie la scenariile vehiculate în care Ludovic Orban era dat ca posibil premier în cazul demiterii cabinetului Dancila.

Tăriceanu l-a clificat pe Orban drept şomer politic iar Iordache le-a spus autorilor moţiunii că, dacă vor face linişte, vor avea ceva de învăţat.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: "În cartea lui de muncă scrie ori activist politic ori agitator politic. Acest şomer politic. E inedit ca în fruntea unui partid politic să fie un şomer politic."

Florin Iordache, deputat PSD: "E multă ipocrizie în această moţiune…. Linişte puţin şi o să aveţi de învăţat"

 

Cine a susţinut moţiunea de cenzură

 

Alături de PNL, au fost USR, PMP, jumătate dintre aleşii minorităţilor naţionale, grupul Pro România, dar şi UDMR.

Viorica Dăncilă, prim-ministru: "Aţi devenit prea devreme aroganţi. Vă va duce la pierzanie. Ne vedem la următoarele alegeri. Nu e o ameninţare, e încrederea pe care o putem genera din partea oamenilor.”

Ca să mai detensioneze atmosfera, deputatul PNL Cezar Preda a venit în sala cu o cutie de rahat turcesc şi şi-a servit colegii.

 

Anunțul făcut după respingerea moțiunii

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, că Executivul îşi va continua programul de guvernare şi că o evaluare a modului de îndeplinire a acestuia va fi efectuată în luna iulie, după congresul PSD, tot atunci urmând să se decidă dacă este cazul unei remanieri.

"Se împlinesc şase luni în acest an. Voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte. În funcţie de obiectivele îndeplinite din programul de guvernare, putem vorbi de remanierea unui ministru sau nu. Eu nu cred că remanierea se poate face vorbind de oameni. Cred că dincolo de oameni trebuie să evaluăm munca lor, implicarea lor şi ceea ce au realizat, ca să putem vorbi despre o abordare corectă faţă de colegii miniştri. După ce vom face această evaluare, sunt convinsă că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Voi asculta punctul de vedere al tuturor colegilor preşedinţi de organizaţii, al celor din Biroul Permanent Naţional, şi, bineînţeles, pe urmă vom vedea cum vom proceda în perioada următoare", a spus premierul la un post de televiziune.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă, după moţiune.
Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă, după moţiune. "Cioloş a modificat codurile penale"

Premierul a vorbit marţi seară cu jurnaliştii, după ce moţiunea de cenzură nu a trecut în Parlament. 

Discursul Vioricăi Dăncilă la moţiunea de cenzură.
Discursul Vioricăi Dăncilă la moţiunea de cenzură. "Mulţi români şi-au cumpărat maşină"

Premierul a apărat în Parlament realizările guvernului său, confruntat deja cu a treia moţiune de cenzură. 

Pe câte voturi se bazează PNL pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
Pe câte voturi se bazează PNL pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Liderul PNL Ludovic Orban afirmă că iniţiatorii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se bazează la acest moment pe 214 - 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.