Proprietarii de restaurante și-au crescut veniturile livrându-și propriile produse

×
Codul embed a fost copiat

Apariţia platformelor prin intermediul cărora ne putem comanda prânzul sau cina acasă şi la birou, a dat un imbold restaurantelor.

Proprietarii s-au adaptat şi au angajat mai mulţi oameni, ca să facă față cererii. Din păcate, rămânem pe ultimele locuri în Europa, la capitolul bani cheltuiţi în oraş. Poate de aceea şi cei care oferă experiențe culinare inedite, se dezvoltă timid, la noi.

O cherhana din Constanța şi-a creat propriul sistem de livrare la domiciliu.

Matei Datcu, proprietar: "Până şi delivery îl facem noi, cu maşinile noastre cu şoferii noştrii, ceea ce e şi ok pentru că putem trage la răspundere. Dacă era o firmă de livrat comenzi ne era puţin mai greu."

Şi patronul acestei pizzerii a investit peste 60.000 de euro într-o unitate specializată în aşa ceva.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Pentru restaurante, apariţia platformelor de comenzi online înseamnă creşteri importante ale cifrei de afaceri.

Iancu Tiță, administratorul unui fast food: „E bine, este un plus, ne gândim la aducerea de noi colegi, momentan suntem pe două dintre cele trei platforme prezente în Braşov, în curând o să fim pe toate cele trei'.”

Ștefan Gleveșeanu, adminstratorul unui restaurant: '„Automat încasăm cam cu 5-10 la sută mai mult.”

Din păcate, statistica la nivel european arată că suntem, totuşi, la coada clasamentului la capitolul bani lăsaţi în restaurante, cafenele sau baruri. Din totalul cheltuielilor per familie, românii alocă doar 3,1% pentru masa în oraş, în timp ce ungurii sau cehii dau de trei ori mai mult.

Ponderea cheltuielilor pentru sectorul "Mâncare şi băutură" din totalul cheltuielilor per familie

Pe de altă parte, restaurantele care oferă experienţe de tip fine dining reprezintă un segment încă în dezvoltare.

Extrem de important este meniul în care găsim o selecţie atentă de preparate şi nu este musai să fie unul stufos, din contră. Experienţa de fine dining culminează cu preparatul din farfurie, un mix între ingredientul principal, creativitate şi gust.

Inclusiv fețele de masă, servirea şi atmosfera întregesc această "călătorie" gastronomică.

Gabriel Gavrilescu, consultant în gastronomie: "În România trendul este de casual fine dining, care este şi trendul global. Ce înseamnă? Păstrezi partea de preparate care trebuie să fie wow şi cât mai creativ, ai bucătărie deschisă, staff-ul este mult mai prietenos şi interacționează cu tine, vinurile sunt din ce în ce mai interesante, nu merg doar pe aceleaşi etichete de care a auzit toată lumea. ''

Piaţa de restaurante şi baruri a ajuns la o valoare de 3,5 miliarde de euro şi creşte anual cu 10%, potrivit unui studiu recent.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
De ce carnea de porc poate fi mai sănătoasă decât cea de vită.
De ce carnea de porc poate fi mai sănătoasă decât cea de vită. "Ăsta e paradoxul porcului"

Astăzi mergem la restaurant și vă întrebăm: între o friptură de vită și una de porc, care credeți că aduce grăsime mai puțin nocivă pentru organism?

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.