Liviu Dragnea rămâne după gratii. Prima sa declaraţie la ieşirea de la ICCJ

×
Codul embed a fost copiat

Judecătorii au dezbătut marţi cererea şi contestaţia prin care avocaţii încercau să obţină eliberarea fostului lider PSD Liviu Dragnea - ambele fiind respinse.

UPDATE 12:45 Instanţa Supremă a respins ca inadmisibilă contestaţia în anulare depusă de Liviu Dragnea. De asemenea, a fost respinsă şi cererea lui de suspendare a executării pedepsei. Ca urmare, fostul lider al PSD rămâne după gratii.

UPDATE 10:10 Liviu Dragnea a ieşit din şedinţa de cameră de consiliu. Întrebat de corespondentul ProTV Andreea Marinescu cum a decurs dezbaterea, fostul lider PSD a răspuns: “Nu pot sa vorbesc, îmi pare rău.”

UPDATE 09:30 Avocatul lui Dragnea a obţinut o primă victorie: a cerut ca şedinţa să se desfăşoare în cameră de consiliu, adică să NU fie publică, şi a obţinut acest lucru. 

UPDATE 09:00 Fostul lider al PSD a ajuns la Instanţa Supremă, transmite corespondentul ProTV Andreea Marinescu. Dragnea a fost adus de gardieni cu cătuşe la mâini şi condus în sala de judecată.

Citește și
dragnea
Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, însă ”Dragnea va ciupi câteva zile”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate marţi cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare - recursul în casaţie.

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu - fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu - fost director executiv adjunct.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Liviu Dragnea vrea să scape de închisoare. Instanța Supremă judecă marți cererea sa
Liviu Dragnea vrea să scape de închisoare. Instanța Supremă judecă marți cererea sa

Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca marți, de la ora 09:00, cererea lui Liviu Dragnea de anulare a pedepsei cu închisoarea pentru 3 ani și 6 luni.

Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, însă ”Dragnea va ciupi câteva zile”
Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, însă ”Dragnea va ciupi câteva zile”

Deputatul USR Stelian Ion a salutat, miercuri, adoptarea în Camera Deputaților a legii de abrogare a recursului compensatoriu, precizând, însă, că Liviu Dragnea sau Radu Mazăre vor ”ciupi”, totuși, câteva zile de libertate.

Liviu Dragnea, mesaj pentru România din spatele gratiilor:
Liviu Dragnea, mesaj pentru România din spatele gratiilor: "Am renunțat la libertate de dragul tău"

Printre cei care au ținut să transmită un mesaj de Ziua Națională a României se numără și Liviu Dragnea. "Mi-am asumat în cele din urmă chiar și renunțarea la libertate, de dragul tău", a scris el pe Facebook, din spatele gratiilor.

Liviu Dragnea nu a fost lăsat să voteze. A depus plângere la Parchet
Liviu Dragnea nu a fost lăsat să voteze. A depus plângere la Parchet

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a depus, prin avocat, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5, o plângere penală în care reclamă faptul că nu a fost lăsat să voteze la cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.