Vreme neobișnuit de caldă în țară. Unde se vor înregistra și 20 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Vineri rămânem cu vremea caldă. Dimineaţă mai vin câteva ploi slabe prin estul, centrul şi sudul ţării, dar mai târziu apare soarele, iar maximele pleacă de la 10 grade în Bucovina şi ating 20 de grade în ţinuturile vestice.

 

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera schimbătoare, înnorări şi câţiva stropi de ploaie dimineaţa şi vreme bună mai târziu. Temperaturile câştigă un grad, două faţă de ieri şi ajung pe la 18-19 grade.

SUPER-OFERTĂ DE BLACK FRIDAY LA APARATE DE AER CONDIŢIONAT ŞI CALORIFERE

Citește și
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Se mai încălzeşte puţin şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ziua va fi cam mohorâtă, o să plouă în primele ore, iar temperaturile vor urca până la 17...18 grade- valori mai potrivite pentru luna Octombrie.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina va domina atmosfera închisă, cu ploi trecătoare la începutul zilei. Va fi mai cald decât în mod normal şi maximele vor depăşi pragul de 10 grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş mai sunt ceva ploi, acum dimineaţa, dar norii se risipesc după prânz şi temperaturile ajung la 16...17 grade.

În vestul ţării este ceaţă pe la câmpie, iar în judeţul Timiş avem şi un cod galben de ceaţă densă, valabil până la ora 9. Mai târziu se arată soarele; maximele urcă spre 20 de grade, iar pe seara vântul prinde putere în zona Banatului.

În Transilvania mai vin câteva ploi slabe în prima parte a zilei, după care norii se risipesc şi se face mult mai cald decât în mod obişnuit. Vântul se intensifică pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar seara şi noaptea va depăşi viteze de 65...75 Km/h.

Vreme caldă avem şi în Oltenia. Ploile dispar după prânz; zărim puţin şi soarele, iar temperaturile cresc faţă de ziua trecută.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme schimbătoare, ploi sporadice în prima parte a zilei şi un pic de soare mai târziu.

În Bucureşti, norii persistă câteva ore, apoi se arată soarele şi maxime ajunge pe la 16 grade. Noaptea va fi mai rece decât ultima. Temperatura va coborî până la 8 grade, dar la marginea oraşului va fi mai frig şi ar putea să apară ceaţă.

La munte, vineri se îndreaptă vremea. Mai vin câţiva stropi de ploaie dimineaţa, apoi cerul se degajează şi temperaturile depăşesc cu mult limitele normale.

Vântul devine tot mai insistent pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Cum va fi vremea în următoarele trei zile

 

Sâmbătă se face mai cald. Ziua începe cu ceață şi nori joşi în sud şi în est; apoi prindem soare şi un vânt mai activ în Banat şi la munte.

Căldura neobişnuită avem şi duminică. Negura persista câteva ore pe la câmpie şi poate fi însoţită de burniţa, dar după prânz vremea frumoasă cuprinde aproape toată ţara.

Şi luni o să fie cald, însă vom avea o zi cam mohoata, cu ceață şi multă umezeală în sud şi est; înnorări şi condiţii de ploaie în restul ţării.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Anomalie meteo în România. Temperaturile se schimbă și cu 20 de grade
Anomalie meteo în România. Temperaturile se schimbă și cu 20 de grade

O anomalie meteo va afecta România și țări din Europa centrală și de Est, în această săptămână, specialiștii Severe Weather anunțând că un val de aer cald va aduce temperaturi cu mult peste cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E