Simona Halep a prezentat românilor trofeul Wimbledon. Filmul finalei istorice și ceremonia de pe Arena Națională

×
Codul embed a fost copiat

Simona Halep, care a reușit cea mai mare performanță din istoria tenisului romanesc, și-a prezentat, miercuri, pe Arena Națională, trofeul celui mai important turneu de tenis din lume - Wimbledon. Peste 15.000 de oameni au ovaționat-o.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

Desfășurarea LIVE TEXT a ceremoniei de pe Arena Națională:

UPDATE Ceremonia de pe Arena Națională s-a încheiat cu un foc de artificii. 

UPDATE Simona Halep, la finalul ceremoniei: "Nu am vrut să închid gura nimănui, cred că am inspirat foarte mulți copii. Sper ca acest rezultat să dea mai multă încredere oamenilor, există posibilitate și orice este posibil dacă noi credem în noi".

Citește și
Simona Halep si Ion Tiriac
Halep, despre finala de la Wimbledon. Ce i-a spus Serena imediat după ce a învins-o
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

UPDATE Întrebată câți copii își dorește, Simona Halep a răspuns: "Un milion, să meargă la tenis, este un vis măreț și acesta, dar sper să se realizeze. Împreună cu federația, voi merge prin țară, după US Open, să mergem în țară, să alegem cât mai mulți copii și să-i îndrumăm spre un drum frumos, mai greu, dar care poate aduce multă bucurie acestui popor".

UPDATE - Simona Halep a primit un tricou al echipei naționale, inscripționat cu numărul 1 și cu numele ei.

UPDATE Ion Țiriac, după prezentarea meciului: "La sfârșit, cu respect, cu demnitate și cu corectitudine, Simona s-a dus să mulțumească adversarului. Vreau să vă mulțumesc celor care ați venit aici. Să-mi scot pălăria și pentru dumneavoastră, dar și pentru campioana de la Wimbledon".

UPDATE Halep, despre ultimul punct la Wimbledon: "Abia atunci am realizat că am câștigat".

UPDATE Halep, despre câștigarea primului set: "Am simțit mai multă încredere, dar nu m-am gândit la victorie. A fost un moment în care am zis că trebuie să uit ce s-a întâmplat. Am spus că trebuie să joc punct cu punct, să fiu și mai agresivă. Și atunci când Serena a început să urle, să se încurajeze, mi-am spus că trebuie să stau tare acolo, pentru că am jocul tare și pot să înving".

UPDATE Simona Halep, despre primul break: "Mi-a dat încredere, am avut și stres pentru că returnează foarte bine, serviciul meu trebuia să fie foarte bine. A fost un game important la 4-1. La 5-1 am știut că pot să câștig meciul".

UPDATE Simona Halep, despre finala de la Wimbledon: "Serena a început mai greu meciul. Eu m-am degajat și m-am gândit că trebuie să-i arăt că sunt puternică și sunt gata de joc".

Simona Halep, despre momentele de dinainte finalei de la Wimbledon: "Aveam ceva emoții, am fost intimidată de eveniment. Dar, am fost lucidă și cu încreder că pot să câștig această finală. Eu am vrut să fiu prima cea care iese pe teren. Acest coridor a fost intimidant, dar nu m-am gândit la meci, ci doar la faptul că sunt pregătită pentru această partidă"

UPDATE Ion Țiriac și Simona Halep comentează, moment cu moment, finala istorică de la Wimbledon.

UPDATE Declarația lui Ion Țiriac: "Am văzut o Simona care a stat 55 de minute sub presiune, cu o concentrare, cu o tehnică greu întâlnită și a adus în România un trofeul cum greu găsești".

UPDATE: Simona Halep: "O parte din acest trofeu aș vrea să-l dedic mamei mele, pentru că a fost visul ei. Le mulțumesc familiei pentru că au fost alături de mine, ei au fost foarte importanți, poate cei mai importanți care au contribuit pentru ca noi să se aflăm azi aici. Vreau să le mulțumesc tuturor antrenorilor mei, pentru că au fost mulți".

UPDATE - După discursul de mulțumire al Simonei Halep, cântăreața Andra a intonat imnul României.

UPDATE Discursul Simonei Halep: ""Este o mare bucurie să vă am alături în această seară, să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al țării, în primul rând şi este o seară foarte specială pentru mine. Şi anul trecut a fost, dar acum este şi mai specială. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit. Să ne bucurăm şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile. Vă mulţumesc încă o dată!".

UPDATE - Prezentator al evenimentului a fost Andi Moisescu.

UPDATE - Pe un ecran au fost proiectate mesaje de la alţi campioni olimpici: Ana Maria Brânză, de la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, Nicu Vlad, Camelia Potec, de la Campionatele Mondiale de nataţie din Coreea de Sud, Laura Badea, Nadia Comăneci, de la academia lui Bart Connor, iar cei peste o sută de copii din jurul fostei gimnaste au strigat în limba română "Bravo Simona!"

UPDATE - Simona Halep și-a făcut aparția pe Arena Națională, însoțită de Ion Țiriac.

Îmbrăcată în echipament de joc, alb, campioana a intrat pe teren pe melodia We Are the Champions şi a trecut printr-un culoar pe care se aflau de-o parte şi de alta foşti campioni olimpici.

UPDATE - Peste 15.000 de oameni au venit pe Arena Naţională, pentru a o urmări pe Simona Halep, care urmează să-și prezinte trofeul câștigat la Wimbledon.

Intrarea la ceremonia de prezentare a trofeului va fi gratuită, iar accesul se va face pietonal pe la cele două intrări, începând cu ora 17:00.

Simona a învins-o pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon obţinând al 2 lea tiltlu de Mare Slem.

Primul său titlu a fost câştigat în 2018 la Roland Garros. Şi atunci Simona Halep a urcat pe scenă de pe Arena Naţională, în aplauzele a 20 de mii de fani, şi a primit Cheia Oraşului Bucureşti.

Simona Halep s-a întors în România și a prezentat trofeul de la Wimbledon. VIDEO

Simona Halep s-a întors acasă cu trofeul câştigat la Wimbledon, după o finală fabuloasă împotriva legendarei jucătoare americane Serena Williams.

Victoria Simonei a făcut înconjurul lumii după finala de legendă din Marea Britanie. Sportiva a reuşit să câştige al doilea ”grand slam” din carieră, după ce anul trecut a câştigat turneul de tenis de la Roland Garros.

″E ceva foarte special şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele încă de când aveam zece ani. Această zi a venit″, a declarat Halep după ce a cucerit titlul la All England Club.

”Am fost nervoasă, iar stomacul meu nu se simţea foarte bine, dar ştiam că nu e timp de emoţii şi am ieşit pe teren pentru a da totul’’, a mai spus Halep după victoria cu Williams.

Americanca, fost lider mondial şi septuplă campioană la Wimbledon, a recunoscut că victoria Simonei a fost una meritată: ″A jucat incredibil″⁣. Williams câştigase nouă din precedentele zece partide directe şi era la a doua finală consecutivă la Wimbledon.

Am fost un pic ca o căprioară prinsă de farurile unei maşini. Când o jucătoare joacă astfel, nu ai de făcut decât să îţi scoţi pălăria″, a conchis Williams.

Pe lângă faimă şi bani, Simona a primit şi statutul onorific de a fi membru pe viaţă în cel mai exclusivist club de tenis din lume, All England Club.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Halep va fi portdrapelul României la JO. Covaliu şi-a dat acordul chiar pe aeroport
Halep va fi portdrapelul României la JO. Covaliu şi-a dat acordul chiar pe aeroport

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a acceptat, luni, ca Simona Halep să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Halep, despre finala de la Wimbledon. Ce i-a spus Serena imediat după ce a învins-o
Halep, despre finala de la Wimbledon. Ce i-a spus Serena imediat după ce a învins-o

Simona Halep s-a întors în România și a prezentat trofeul de la Wimbledon, cucerit sâmbătă, în fața Serenei Williams.

Simona Halep s-a întors în România și a prezentat trofeul de la Wimbledon. VIDEO
Simona Halep s-a întors în România și a prezentat trofeul de la Wimbledon. VIDEO

Simona Halep, triumfătoare la Wimbledon, a sosit în România cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, la ora 17:15.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.