Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Vremea se incalzeste in toata tara abia luni, iar pana atunci va ploua. Vineri, in Capitala maxima va ajunge la 22 de grade

Embed:

Vineri, vremea devine instabila in jumatatea nord-vestica a tarii. Vor fi averse, descarcari electrice, chiar vijelii si grindina si se pot strange 20 de litri de apa pe metru patrat

In rest: vreme mai buna, cu innorari si ploi sporadice dupa-amiaza. Vom avea maxime de la 16 la 26 de grade.

Dobrogea si Baraganul. Aici vor fi innorari temporare si cateva ploi pe arii restranse iar temperaturile, in crestere fata de ieri, ajung la 24 de grade Celsius.

Se incalzeste usor si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Asteptam perioade cu soare dar si innorari si ploi slabe dupa pranz.

In nordul Moldovei si in Bucovina se anunta vreme instabila cu averse, vint intens si conditii de grindina. Temperaturile cresc cu 2-3 grade fata de ieri.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vor veni ploi zgomotoase care vor fi insotite de toata suita de fenomene specifice instabilitatii. In Maramures se vor stringe cantitati de apa de peste 15-20 l/mp. La amiaza se vor inregistra in jur de 20 de grade Celsius.

In vestul tarii, se anunta ploi mai serioase in Crisana si in zona de munte unde se vor stringe cantitati mai mari de apa. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la 26 de grade.

In centrul Romaniei apar cateva ploi de scurta durata dar vom zari si soarele pe parcursul zilei. Temperaturile ajung pana la 21-22 de grade Celsius.

In sud-vestul tarii, in zona de munte vor veni zgomotoase, dar vor fi si momente cu soare; in rest cerul va fi mai mult noros. Maximele termice cresc usor fata de ieri.

In tinuturile sudice vor fi innorari si ploi slabe pe spatii mici dar vom zari si soarele din cand in cand. Incalzirea vremii continua si aici si se vor inregistra cel mult 24 de grade Celsius.

Sambata, aversele apar la inceput in vestul, nord-vestul si centrul tarii; pe unde se si racoreste. Spre seara ajung si in celelalte zone si vor fi ploi torentiale, cu vijelii si grindina.

Duminica, vremea se imbuneaza. Nu scapam de ploi; acestea mai apar local prin sud, centru si pe la munte. Vantul sufla mai tare in estul si sud-vestul tarii; iar temperaturile scad in est si in sud-est.

Luni ne-aduce vreme placuta si temperaturi obisnuite pentru mijlocul lunii mai. La munte pot sa cada ploi de scurta durata si vantul ramane destul de intens in tinuturile estice.

Bucuresti:

Vineri, avem vreme placuta. Norii apar in trecat; dar sansele de ploaie sunt reduse; iar maxima, ajunge pe la 22 de grade.

Sambata, avem timp frumos in prima parte a zilei insa dupa-amiaza vin averse cu fulgere si vint mai nervos. La amiaza vor fi 27 de grade, iar minima va fi de 14 grade.

Duminica, avem vreme usor instabila. Innorarile vor fi temporare iar dupa-amiaza si seara, vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va fi activ si maxima termica va ajunge la 25 de grade.

Luni, valorile termice vor fi normale pentru aceasta perioada a anului. Se mai string norii spre seara insa conditiile de ploaie vor fi reduse!

Munte:

Se anunta ploi si instabilitate in Carpatii Occidentali si in jumatatea nordica a Orientalilor. Vor fi si descarcari electrice, vijelii, conditii de grindina, iar cantitatile de apa ar putea depasi 20 L/mp. In celelalte masive gasim atmosfera schimbatoare si cateva ploi de scurta durata dupa-amiaza.

Sambata, instabilitatea cuprinde toata zona montana. Vin ploi torentiale, cu vijelii si grindina, iar in masivele nordice si in cele vestice se racoreste.

Duminica, asteptam vreme ceva mai buna. Mai apar cateva averse locale si se mentin conditiile de grindina; iar temperaturile scad si in masivele din sudul si estul tarii.

Luni ne-aduce atmosfera schimbatoare, cu innorari, un pic de soare si ploi sporadice. Vantul sufla mai tare pe creste; iar temperaturile ajung la valori potrivite pentru mijlocul lunii mai.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Mai 2017
Citeste mai multe despre: vremea, vremea astazi, vijelii, ploi, grindina,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed