Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se încălzeşte aproape peste tot. Mai vin însă câteva ploi zgomotoase în vestul, nordul ţării şi în zonele înalte. În zona Munţilor Apuseni şi în nordul Orientalilor se vor acumula în jur de 20 de litri de apă pe metru pătrat.

În rest: soare cu nori; condiţii foarte reduse de ploaie şi maxime de la 25, la 31 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan până la ora 8 şi jumătate este cod galben de ceaţă densă pentru juddetele Constanța şi Tulcea. Vizibilitatea este mult scăzută. Mai târziu va predomina vremea frumoasă şi doar izolat pot să cadă 2-3 stropi de ploaie. Se va încălzi uşor şi la amiază vor fi până la 30 de grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei cresc temperaaturile o să fie vreme bună şi doar sporadic mai pot să vină câteva ploi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi înnorări şi câteva averse cu fulgere dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de ieri.

Citește și
furtuna in Bucuresti
Copaci căzuți pe mașini și locuințe inundate în București. Ploile vor continua în următoarele zile
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă ploi zgomotoase şi se mai pot strânge cantităţi de apă de 20 l/mp. Apare şi soarele pe timpul zilei şi se face mai cald.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Vremea va fi plăcută însă în zonele înalte sunt aşteptate ploi care vor veni cu fulgere şi s-ar putea să cadă grindină. În zona Munţilor Apuseni se vor strânge cantități de apă de 20 l/mp

În centrul ţării, predomină vremea frumoasă şi doar pe la munte mai pot să vină câteva averse. Temperaturile cresc peste tot şi se vor atinge 28 de grade Celsius în vestul provinciei.

În Oltenia astăzi se anunţă soare şi atmosferă plăcută însă în zonele mai înalte vin ploi mai zgomotoase. Se încălzeşte cu 4-5 grade faţă de ieri şi se vor atinge 28-29 de grade Celsius.

În ţinuturile sudice, găsim vreme schimbătoare şi doar sproadic e posibil să vină câţiva stropi de ploaie. Temperaturile în creştere faţă de ziua trecută vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

În zona capitalei, astăzi o să avem atmosferă plăcută, se încălzeşte şi maxima ajunge pe la 29 de grade.

La munte temperaturile încep să crească, dar nu scăpăm de instabilitate. Mai vin câteva serii de ploi zgomotoase, vor fi şi condiţii de grindină, iar în Apuseni se vor acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Pe litoral, găsim vreme frumoasă şi temperaturi cu un grad, două peste cele de ieri. Mai spre seară apar ceva înnorări şi condiţii de ploaie.

Maine, în regiunile intracarpatice vor fi mai multe reprize cu ploi şi instabilitate. În schimb, în sud şi est găsim soare şi vreme călduroasă, iar ploile apar sporadic pe înserat.

Vineri o să avem o zi caldă, dar nu scăpăm de ploi. După-amiază se anunţă averse locale, cu fulgere şi vânt intens la munte, în est şi sud-est. Vor fi şi ploi torenţiale şi s-ar putea să cadă grindină.

Şi sâmbătă o să fie cald, dar mai vin câteva averse zgomotoase în zonele montane şi prin centrul ţării. În rest domină atmosfera însorită şi ploile apar întâmplător.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Nou bilanț după codul portocaliu de furtună din Capitală. Când se opresc ploile
Nou bilanț după codul portocaliu de furtună din Capitală. Când se opresc ploile

21 de copaci şi 2 stâlpi cazuri, 13 autoturisme avariate, 6 gospodarii şi 3 drumuri inundate - este bilanţul în urma vijeliei care a lovit sâmbătă seară Bucureştiul, aflat pentru o oră sub cod portocaliu de vreme rea.

Copaci căzuți pe mașini și locuințe inundate în București. Ploile vor continua în următoarele zile
Copaci căzuți pe mașini și locuințe inundate în București. Ploile vor continua în următoarele zile

Capitala a fost sub cod portocaliu de vreme rea preț de o oră. Vijelia a adus o ploaie rece de toamnă și bucăți de grindină care au albit zonele verzi și trotuarele.

Vremea 6 iulie 2018. Weekend cu averse în majoritatea regiunilor ţării
Vremea 6 iulie 2018. Weekend cu averse în majoritatea regiunilor ţării

Vineri avem vreme călduroasă, dar spre seară în zonele montane apar aversele.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.