Vremea începe să se încălzească. Zonele unde continuă să plouă

Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Luni 09 Octombrie 2017 08:26
Categorie: Vremea

Luni vedem soarele cam peste tot, dar mai apar şi câţiva nori de ploaie prin jumătatea de nord a ţării. În sud şi vest va fi vreme bună. Maximele termice se vor situa între 9 şi 20 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan se domoleşte vântul, norii se risipesc şi nu mai sunt anunţate ploi. Se încălzeşte cu vreo 7-8 grade faţă de duminică.

Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Apare soarele, dar mai sunt şi ceva ploi, locale. Peste noapte se înseninează, dar se face cam frig: 3-4 grade în zori.

Vedem soarele şi prin nordul Moldovei şi în Bucovina. Ploile apar temporar, vor fi slabe vântul mai are unele porniri şi temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea se anunţă schimbătoare, cu soare din când în când şi ploi sporadice. Termic nu sunt diferenţe faţă de duminică, dar mâine dimineaţă se răceşte simţitor în zona: vor fi doar 2 grade şi cer senin.

Vremea se menține rece și ploioasă. Unde se încălzește

În ţinuturile vestice se anunţă vreme frumoasă, temperaturi comparabile cu cele de duminică şi un vânt mai insistent în zona Banatului. Ploile pot să apară doar izolat.

În zonele centrale, vremea este tot schimbătoare. Ploile vin temporar, vor fi locale şi o să avem şi câteva ore cu soare şi vîntul va avea unele porniri. Se încălzeşte şi aici dar la noapte se face cam frig: se pot înregistra minus 4 grade în depresiuni şi reapare brumă.

În Oltenia va fi vreme bună, se încălzeşte faţă de duminică şi nu mai sunt condiţii de ploaie însă vântul va mai agită atmosfera.

Se îndreaptă vremea şi în ţinuturile sudice. Apare soarele, temperaturile saltă cu vreo 6-7 grade şi doar sporadic o să mai cadă câţiva stropi de ploaie.

În Bucureşti, prindem vreme mai bună, se încălzeşte, iar după prânz se ating 18-19 grade. Mai sunt, însă, condiţii să picure trecător. Presiunea atmosferică va creşte.

La munte, după o noapte cu viscol în zona de Curbură şi ninsori în masivele sudice şi estice, ziua de astăzi aduce o ameliorare a vremii. Ploi locale mai vin în Orientali, dar pe creşte mai sunt condiţii de lapoviţă şi ninsiare. Peste zi se încălzeşte faţă de intervalul anterior, însă la noapte se face mai frig că noaptea trecută.

În țarăLuni, vedem soarele cam peste tot, dar mai apar şi câteva ploi slabe în cam toată jumătatea de nord a ţării. La munte, pe creşte, vor mai fi ceva ninsori şi lapoviţă iar prin sud şi vest va fi vremne bună.

Marți avem temperaturi modeste, soare cu nori şi ploi locale în zona de munte, prin centru şi nord. În noaptea de marţi spre miercuri va fi brumă în depresiuni.

Miercuri se anunţă o încălzire a vremii, ajungem la normal cu temperaturile şi prin jumătatea nordică mai apar ceva ploi. În sud: vreme frumoasă.

Joi atmosfera devine şi mai plăcută; norii vor fi rari şi doar prin nordul ţării s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie.

În Bucureşti, luni prindem vreme mai bună, se încălzeşte, iar după prânz se ating 19 grade. Mai sunt, însă, condiţii să picure trecător. Presiunea atmosferică va creşte.

Marţi se răcoreşte puţin, o să avem 17 grade, dar se arată soarele şi scăpăm de ploi.

Miercuri: vreme frumoasă, o amiază un pic mai caldă şi o noapte plăcută, cu o minimă în jur de 10 grade.

Soare şi timp frumos se anunţă şi joi. Temperatura creşte, vântul nu va exagera şi maximă poate atinge 21 de garde.

La munte, luni vremea se îmbunează. Ploi slabe mai vin în Orientali, dar pe creşte mai sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Peste zi se încălzeşte, însă la noapte se face mai frig decât în ultimele nopţi. În depresiuni apare brumă.

Marţi va fi vreme bună, destul de mult soare şi câţiva stropi. Pe crestele Orientalilor mai apar, totuşi, ceva fulguieli sau lapoviţă.

Miercuri se încălzeste uşor, vântul rămâne activ şi norii pot lasă ceva ploi tot prin zona Orientalilor.

Şi joi va fi vreme bună, deşi vântul se înteţeşte, iar în nordul Orientalilor mai pot să cadă 2-3 stropi de ploaie.

Zăpadă de aproape un metru în unele zone montane

Zăpadă de aproape un metru în unele zone montane

Prima ninsoare, în Capitală

Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

Informare meteo de vânt puternic şi ninsori. Zonele vizate de avertizare

Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Vremea 18 februarie. Frig, vânt şi ninsori în toată ţara

Vremea 17 februarie. Iarna revine în noaptea de sâmbătă spre duminică

Vremea 16 februarie 2018. Atmosferă închisă, în majoritatea regiunilor

Vremea

Vremea 15 februarie 2018. Scăpăm de precipitațiile abundente, până duminică

Vremea 14 februarie 2018. Ploi și ninsori în toată țara

Cod galben de viscol pentru 14 județe, până joi. Regiunile vizate

Ninsori abundente de marți seară. Zonele vizate de avertizare

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 13 februarie 2018. Ploi și lapoviță, în majoritatea zonelor