Vremea 30 decembrie 2017. Precipitațiile cuprind o mare parte a țării

Ultimul update: Sambata 30 Decembrie 2017 11:16
Data publicarii: Sambata 30 Decembrie 2017 08:29
Categorie: Vremea

Sâmbătă, vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării. În vest şi sud-vest apare soarele; în rest vor fi precipitaţii slabe: ploi în sud şi est; puţină lapoviţă prin centru şi ninsori pe la munte.

Vom avea maxime de la 1 grad în depresiuni; până la 9 grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune a ţării

În Dobrogea şi Bărăgan, temperaturile scad faţă de ieri, când s-au atins 12 grade; dar încă va fi mai cald decât în mod obişnuit. Domină atmosfera închisă şi o să plouă slab. Dimineaţa e ceaţă şi până la ora 12 avem un cod galben pentru judeţul Tulcea.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile pierd vreo 5 grade faţă de ziua trecută. Înnorările persistă, acum este ceaţă în zonele joase; mai târziu se anunţă şi câteva ploi slabe.

Vreme cam neplăcută găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei: mulţi nori şi ploi locale, neînsemnate cantitativ. Şi aici s-a lăsat ceaţa pe la câmpie. Temperaturile se menţin peste valorile obişnuite; deşi scad dată de ieri, când s-au atins în jur de 9 - 10 grade.

Vremea 29 decembrie 2017. Vineri, predomină lapovița slabă și ploaia

Vremea se răceşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Va fi cam înnorat şi ar putea să picure trecător sau să cadă puţină lapoviţă. Temperaturile scad şi pe timpul nopţii şi ajung pe la minus 4 grade.

În schimb, în ţinuturile vestice găsim vreme mai bună. Precipitaţiile lipsesc; mai apar ceva înnorări, dar vor fi şi momente cu soare.Vom avea maxime la fel, că ieri, de 4 - 5 grade.

În centrul României se răceşte. Maximele nu mai trec de 4 grade; iar pe timpul nopţii s-ar putea să fie ger în zona depresionară. Ziua s-ar putea să cadă puţină lapoviţă; iar în zonele de munte va ninge.

În Oltenia: vreme caldă pentru această dată; deşi temperaturile pierd vreo 3 grade faţă de ieri. Nu sunt semne de ploaie şi vom avea atmosferă plăcută şi până la 9 grade în termometre.

În ţinuturile sudice nu prea sunt şanse să zărim soarele; mai vin şi câteva ploi slabe şi se răceşte faţă de ieri.

În Bucureşti va fi mai rece decât în ultimele zile. Vom avea cel mult 5 - 6 grade; înnorări persistente şi condiţii de ploaie slabă la începutul zilei. Temperaturile mai scad puţin şi pe timpul nopţii: minima va fi în jur de zero grade, iar mâine în zori s-ar putea forma ceaţă. Presiunea continua să crească uşor.

Duminică, mai apar ceva nori, dar nu o să plouă. Vântul rămâne activ, maximă atinge tot 5- 6 grade, dar noaptea se face mai cald şi scăpăm de minimele negative. Luni, de Crăciun, avem vreme caldă şi frumoasă, cu temperaturi de primăvară şi ceata dimineaţa. Şi ziua de marţi se desfăşoară pe vreme caldă, cu destul de mult soare şi vânt perceptibil.

La munte, vremea se răceşte şi în zonele de munte. Norii vor fi numeroşi; va ninge în Carpaţii de Curbură şi pe zone restrânse în celelalte masive. Pe timpul zilei vântul nu pune probleme; la noapte prinde putere în zona montană înaltă.

Duminică, ninsoarea şi viscolul continua la mare altitudine, dar mai jos pot apărea şi ploi cu lapoviţă. Se menţine riscul de polei. De luni, vremea îndulceşte tonul, se arată soarele şi doar prin nordul Orientalilor va mai fi ceva lapoviţă.

Şi marţi vor fi cam aceleaşi condiţii. Soare, vânt activ şi un pic de lapoviţă în masivele nordice.

Vreme caldă în noaptea dintre ani, în Bucureşti şi în ţară. Temperaturi de 14 grade în prima zi din 2018

Vreme caldă în noaptea dintre ani, în Bucureşti şi în ţară. Temperaturi de 14 grade în prima zi din 2018

istock munte soare

Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni

ANM: Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol

Proiecțiile dezastruoase ale meteorologilor: zăpada va disparea complet în România

Avertizare ANM: ninsori în întreaga țară, începând de vineri seară până duminică

Vremea 19 ianuarie 2018. Temperaturile încep să crească și sunt așteptate ploi

Codul portocaliu de viscol, prelungit pentru 13 judeţe. Cod galben de ninsori pentru vineri

ger

Vremea 18 ianuarie 2018. Ninsori, vânt și ger, în mai multe regiuni

Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h

Drumuri închise din cauza viscolului puternic. Ninge abundent în mai multe județe

Cod portocaliu de ninsoare, în șapte județe

Vremea 17 ianuarie 2018: Ploi și lapoviță în toată țara

ANM: Cod galben de vânt şi ninsori abundente, la munte. Avertizare pentru 23 de judeţe