Vremea 27 decembrie 2017: Temperaturi nefiresc de ridicate pentru această perioadă

Ultimul update: Miercuri 27 Decembrie 2017 09:26
Data publicarii: Miercuri 27 Decembrie 2017 07:26
Categorie: Vremea

Continuă vremea nefiresc de caldă și miercuri! Dimineață apare ceața, pe la amiază se înseninează și doar prin nord-vest vor fi ceva ploi. Maximele rămân în intervalul 5 ...15 grade.

În Dobrogea și în Bărăgan, dimineața este ceață și destul de răcoare, mai târziu se face cald, dar se pornește vântul. Temperaturile cresc cu vreo două grade față de marți.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem atmosfera primăvăratică, negura în primele ore și cer senin mai târziu. Și aici se intensifică vântul.

Cam același scenariu și pentru zona Bucovinei și nordul Moldovei. Ceață în primele ore, soare cu nori la amiază și temperaturi nefiresc de mari pentru decembrie.

Vreme mai bună se anunță și în Transilvania nordică și prin Maramureș. Marți a fost ceață persistența, dar miercuri vedem și soarele pe la amiază. În nord-vest va ploua slab.

Este vremea colindelor. Obiceiuri vechi de sute de ani prin satele românești

Se mai încălzește puțin și în vestul țării. Nu mai apar condiții de ceață, așa că temperaturile pot atinge și 14 grade miercuri. Câțiva stropi vin doar în zona Crișanei.

Așteptăm vreme mai bună și în centrul țării. Norii se mai risipesc, vântul prinde putere și scad șansele de ceață. Maximele ajung la 9 grade. Marți a fost mai răcoare din pricina negurii.

Vreme caldă și însorită găsim și în sud-vestul țării. Lucrurile se mențin cam la fel de câteva zile și abia de joi apar ceva ploile în zona. Miercuri va fi atmosferă primăvăratică.

La fel va fi și în ținuturile sudice. Soare și temperaturi cu mult peste limitele perioadei. Doar ceață matinală ar putea crește un pic disconfortul, dar se va risipi curând.

În București, avem o nouă zi frumoasă. Sunt condiții de ceață, acum, în prima parte a zilei, dar apoi ni se arată soarele. Vântul va adia plăcut și maximă atinge, pentru a treia zi consecutiv, 11...12 grade.

La munte, prindem destul de mult soare și vreme caldă pentru acest moment al anului. Vântul se intensifica în zona crestelor și, pe zone restrânse, este posibil să apară lapoviță și poleiul.

În București, miercuri avem o nouă zi frumoasă. Sunt condiții de ceață, acum, în prima parte a zilei, dar apoi ni se arată soarele. Vântul va adia plăcut și maximă atinge, pentru a treia zi consecutiv, 11...12 grade.

Joi, povestea este cam aceeași. Vreme neobișnuit de caldă, soare cu nori, dar condiții de ploaie în noaptea următoare. Se întețește vântul, iar maximă atinge 13 grade.

Și vineri o să fie cald pentru o zi de decembrie. Apar, însă, norii și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei.

În schimb, sâmbătă se anunță destul de neplăcută, cu ploi din când în când și temperaturi în scădere perceptibilă.

În zona de munte,  miercuri prindem destul de mult soare și vreme caldă pentru acest moment al anului. Vântul se intensifica în zona crestelor și, pe zone restrânse, este posibil să apară lapoviță și poleiul.

Și joi o să fie mai cald decât în mod normal, însă norii se adună progresiv și aduc lapoviță cu ninsoare.

Vineri, pe măsură ce vremea se răcește, vor fi mai mult ninsori pe la munte. Și vântul va rămâne active, iar sâmbătă o să avem vreme mai rece, mulți nori și ninsori locale.

 

S-au dus iernile de altădată.

S-au dus iernile de altădată. "În sufletele noastre e Crăciunul, iar atmosfera e de Paște”

hartă cod

Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri

Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni

ANM: Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol

Proiecțiile dezastruoase ale meteorologilor: zăpada va disparea complet în România

Avertizare ANM: ninsori în întreaga țară, începând de vineri seară până duminică

Vremea 19 ianuarie 2018. Temperaturile încep să crească și sunt așteptate ploi

cod

Codul portocaliu de viscol, prelungit pentru 13 judeţe. Cod galben de ninsori pentru vineri

Vremea 18 ianuarie 2018. Ninsori, vânt și ger, în mai multe regiuni

Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h

Drumuri închise din cauza viscolului puternic. Ninge abundent în mai multe județe

Cod portocaliu de ninsoare, în șapte județe

Vremea 17 ianuarie 2018: Ploi și lapoviță în toată țara