Vremea 21 octombrie 2017: Zona unde se vor înregistra temperaturi de vară

Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2017 07:32
Categorie: Vremea

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă, deşi în vest şi nord-vest temperaturile scad uşor. În sudul ţării norii apar destul de rar, în rest se adună temporar, iar către seară vor aduce câţiva stropi de ploaie prin nord, nord-est şi centru.

Maximele pleacă de la 17 grade pe litoral şi ajung la 27 de grade în Oltenia.

În Dobrogea şi în Bărăgan. Pe aici găsim vreme foarte frumoasă, după ce se risipeşte ceaţa matinală. Cerul va fi senin, vântul-domol, iar temperaturile vor urcă spre 23...24 de grade - valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi ceva condiţii de ceaţă în orele dimineţii. Apoi vom avea atmosferă plăcută, câţiva nori şi temperaturi peste mediile perioadei.
După prânz se vor înregistra în jur de 22...23 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina temperaturile scad uşor faţă de vineri, dar încă avem valori plăcute de până la 20...21 de grade.

Vremea se menține frumoasă vineri, dar se va răci de duminică. Prognoza meteo

La începutul zilei, pe la câmpie s-ar putea să apară ceaţa, iar către seară şi la noapte să vină câteva ploi slabe.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş atmosfera va fi destul de plăcută, deşi apar ceva înnorări şi, mai ales pe înserat, o să picure trecător. Va fi puţin mai răcoare decât vineri, maximele se vor opri pe la 20 de grade.

Temperaturile scad şi în vestul ţării, dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit. Se înnorează din când în când; dar nu sunt anunţate ploi. În ansamblu avem vreme bună şi maxime de 20...21 de grade.

În centrul ţării, este cam frig  dimineaţă, mai ales în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţa. Mai târziu se înseninează şi se încălzeşte: vom avea maxime de la 18; la 22 de grade. Pe seară şi la noapte se anunţă ceva înnorări şi ploi slabe.

În Oltenia avem încă o zi frumoasă, cu atmosferă de vară. Temperaturile nu mai urcă la fel de mult că vineri, când s-au atins 29 de grade; dar şi aşa va fi neobişnuit de cald pentru ultima decadă a lunii octombrie.

Sudul ţării are parte şi sâmbătă de vreme plăcută, cu cer mai mult senin şi temperaturi ridicate.

Dimineaţă este puţină ceaţă în zonele joase; la amiază maximele ajung pe la 23...24 de grade.


Şi în Bucureşti se menţine atmosfera însorită şi caldă. Vântul abia va adia, iar după prânz se vor înregistra cam 24 de grade. Pe seară apar câţiva nori, iar noaptea ne-aduce vreme bună şi o minimă în jur de 9 grade.

La munte avem o zi caldă, cu cer curat pe Valea Prahovei şi câţiva nori în celelate zone montane. Temperaturile coboară uşor în staţiunile din masivele vestice şi din cele nordice; iar la noapte sunt condiţii de ploaie în Apuseni şi în nordul Orientalilor.

Începem cu Bucureştiul, unde avem şi sâmbătă vreme caldă şi frumoasă. Cerul este senin, vântul domol, iar maximă ajunge pe la 24 de grade. Pe seară apar câţiva nori, iar noaptea ne-aduce vreme bună şi minimă în jur de 9 grade.

Duminică avem înnorări temporare, vânt paşnic şi presiune atmosferică staţionară. Nu va plouă, dar se mai răcoreşte. La amiază vor fi 20 de grade, o valoare mai ridicată decât în mod obişnuit.

Luni: vreme urâtă, cer noros şi vânt activ. Ploile vin mai ales pe seară şi în noaptea de luni spre marţi. Termic, încă nu ajungem la normal, valorile se menţin ridicate.

Marţi
se anunţă tot atmosferă mohorâtă, cu ploi în mai multe reprize şi vânt nervos. Se mai răcoreşte puţin: vor fi 17 grade ziua şi în jur de 8 grade noaptea.

La munte, peste weekend prindem vreme destul de plăcută.

Sâmbătă avem o zi caldă, cu cer senin pe Valea Prahovei şi câţiva nori în celelate zone montane. Temperaturile coboară uşor în staţiunile din masivele vestice şi din cele nordice; iar la noapte sunt condiţii de ploaie în Apuseni şi în nordul Orientalilor.

Duminică va fi mai răcoare, norii se adună din când în când şi pe timpul nopţii o să plouă zdravăn în masivele vestice. În rest găsim atmosfera schimbătoare.

Luni
se strică vremea, se răceşte, cerul va fi acoperit de nori şi o să plouă destul de serios. La altitudini mai mari vine lapoviţă.

Marţi avem tot vreme urâtă, se răceşte mai tare şi ploile vin mai cu seama în Meridionali şi în Orientali. Pe creşte vor fi ninsori cu lapoviţă şi vânt mai puternic.

Prognoza ANM: Temperaturi de sub -30 de grade în ianuarie

Prognoza ANM: Temperaturi de sub -30 de grade în ianuarie

zapada

ANM: Lapoviţă şi ninsoare în nord-vestul şi centrul ţării, dar şi în zonele montane, până miercuri după-amiază

Vremea 19 noiembrie 2017. Duminică, va predomina ploaia și lapovița. Prognoza pentru luni

Vești îngrijorătoare despre iarna care va lovi România: posibile fenomene meteo extreme și temperaturi de -30 de grade

Vremea 18 noiembrie. În Capitală, în weekend o să plouă. Prognoza pentru munte

Un ciclon cu aer rece și unul cald vor intra în weekend în România. Sunt așteptate ploi și ninsori

Ciclonul polar Olaf va aduce vreme foarte rece în țară. Sunt aşteptate ninsori

vreme munte

Vreme mohorâtă, cu șanse de ploi spre seară. Prognoza pentru finalul săptămânii

Ciclonul polar Olaf ajunge duminică în România. Ninsori și temperaturi scăzute

Vreme rece în toată ţara, cu temperaturi ce nu depăşesc 10 grade

Vremea începe să se răcească în toată ţara, temperaturile scad sub 10 grade

Maxime de până la 21 de grade în sudul țării. Prognoza meteo pentru începutul săptămânii

Vremea 12 noiembrie 2017. Temperaturi ridicate, ceață și ploi slabe în unele zone