Vremea 21 decembrie 2017: Temperaturile se mențin scăzute. Prognoza pe următoarele 3 zile

×
Codul embed a fost copiat

Joi avem încă o zi rece. În sud apare soarele; în rest va fi cam înnorat, iar pe seară și la noapte revin ninsorile. Maximele plecă de la minus 4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung la 5 grade în sud-vest.

În Dobrogea și în Bărăgan găsim vreme frumoasă, dar rece. Temperaturile mai scad puțin: vom avea cam 2 grade pe la prânz și în jur de minus 5 grade după lăsarea nopții.

La fel va fi și în Moldova sudică și nordul Munteniei: soare, câțiva nori și temperaturi modeste. Va fi mai frig decât miercuri, în special la începutul zilei. Se menține codul galben de ceață pentru județul Brăila.

În nordul Moldovei și în Bucovina norii vor fi numeroși; zărim puțin și soarele, iar maximele se opresc pe la 2-3 grade. Peste noapte apar ceva ninsori.

În nordul Transilvaniei și Maramureș vom avea atmosferă închisă și rece, cu temperaturi negative chiar și pe timpul zilei. Pe seară și la noapte o să ningă pe suprafețe destul de mari.

Citește și
Vreme
Vremea 19 decembrie 2017: Temperaturile se mențin scăzute, iar în anumite zone ninge
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Și în vestul țării va fi frig, maximele vor depăși cu greu pragul înghețului. Ceața persistă și se menține avertizarea cod galben cel puțin o oră de acum încolo. Înnorările persistă, e posibil să zărim un pic și soarele, iar către seară își fac apariția ninsorile.

În centrul României va fi cel mai frig. În depresiuni temperaturile rămân negative, iar peste noapte revine gerul. Nu prea sunt șanse să vedem soarele, iar pe înserat încep ninsorile.

În schimb, în Oltenia se anunță o zi frumoasă, cu cer mai mult senin. Este frig acum, dimineața; apoi atmosfera se mai dezmorțește și maximele ajung pe la 4 grade. La noapte e posibil să cadă câțiva fulgi în vestul provinciei.

În sudul țării avem o dimineață mult mai rece decât până acum. Apoi, deși apare soarele, temperaturile nu reușesc să treacă de 2...3 grade, iar peste noapte se lasă din nou frigul.

Și în București avem vreme rece; mai ales la începutul zilei. Norii vor fi rari; vântul-domol, iar maxima, la fel ca miercuri, se va opri pe la 2...3 grade. Presiunea atmosferică este în scădere, dar rămâne peste valoarea normală, iar la noapte va fi și mai frig: temperatura coboară până la minus 7 grade.

La munte frigul persistă. În masivele nordice și în cele vestice va fi cam înnorat, iar ninsorile vor veni mai ales din a două parte a zilei. În rest așteptăm vreme mai bună și fulguieli sporadice. Vântul va suflă mai tare în zonele de creastă, pe unde va spulbera zăpada.

Cod galben de ceață în vest, pe zona joasă din Timiș și Arad, dar și în Brăila, până la ora 9.

În țară, joi avem încă o zi rece. În sud apare soarele; în rest va fi cam înnorat, iar pe seară și la noapte o să ningă.

Vineri temperaturile ajung la valori potrivite momentului. Înnorările persistă în vestul, centrul și nordul țării, pe unde seară și noaptea vin alte precipitații: vor fi ninsori, dar prin vest apare și lapoviță și se poate depune polei.

Sâmbătă, în jumătatea nordică precipitațiile se extind din nou pe inserat. În sud avem vreme mai bună și precipitații sporadice.

Domină ninsorile, dar prin vest și sud se anunță lapoviță, ploaie și condiții de polei. Vântul se întețește aproape peste tot; iar pe crestele montane va fi viscol.

Duminică se încălzește ușor. La munte o să ningă; în vest și centru va fi lapoviță; în rest s-ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie. Vântul rămâne activ și continuă să sufle tare în zona montană înaltă.

 

În București: frig acum dimineață; atmosfera însorită și rece pe timpul zilei. Presiunea atmosferică rămâne ridicată, deși mai poate cobora un pic. Maxima se oprește pe la 3 grade, iar la noapte, temperatura coboară până la minus 7 grade.

Vineri temperaturile cresc ușor și ajung pe la 4 grade. Vântul devine activ, iar în noaptea următoare se înnorează și apar condiții de precipitații slabe.

Sâmbătă atmosfera se mai dezmorțește un pic și temperaturile urcă până la 5...6 grade. Va fi cam înnorat și ar putea să cadă lapoviță, în special la începutul zilei.

Duminică rămânem cu vremea schimbătoare, dar șansele de precipitații sunt reduse. Maxima ajunge tot pe la 6 grade, dar cresc temperaturile de pe timpul nopții: minimă va fi în jur de 1 grad.

 

La munte frigul persistă. În masivele nordice și în cele vestice atmosfera va fi cam mohorâtă, iar spre seară o să ningă. În rest avem vreme mai bună și fulguieli sporadice. Mare atenție la riscul de avalanșe în Bucegi și Făgăraș, mai ales la altitudini de peste 1800 metri.

Vineri temperaturile cresc ușor. Ninsorile se extind dinspre nord și vor cuprinde toată zona montană, iar pe crește vântul va sufla tare și va spulbera zăpada.

Sâmbătă o să ningă pe suprafețe mari, în special dimineață și după lăsarea nopții. Se pornește și vântul; iar la altitudini mari va fi viscol.

Duminică se încălzește; mai vin ceva ninsori, în special prin Orientali și Apuseni. Vântul rămâne intens, iar pe creste va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada depusă.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vremea 20 decembrie. Va ninge slab în nordul și centrul țării
Vremea 20 decembrie. Va ninge slab în nordul și centrul țării

Miercuri, avem vreme rece; un pic de soare în jumătatea sudică a țării; cer noros și ninsori slabe prin nord și centru. Maximele pleacă de la minus 3 grade în depresiuni și se opresc pe la 5 grade în sud.

Vremea 19 decembrie 2017: Temperaturile se mențin scăzute, iar în anumite zone ninge
Vremea 19 decembrie 2017: Temperaturile se mențin scăzute, iar în anumite zone ninge

Marți avem vreme urâtă şi rece, cu ninsoare slabă prin sud şi centru, şi maxime sub valorile obişnuite în jumătatea nordică a ţării. Maximele sunt de la minus 3 la 5 grade.

Vremea 18 decembrie 2017: Iarna își intră în drepturi. Prognoza pe următoarele 3 zile
Vremea 18 decembrie 2017: Iarna își intră în drepturi. Prognoza pe următoarele 3 zile

Luni se face mai rece. Soarele apare prin nord-vestul și nord-estul țării. În rest norii vor fi numeroși și va ninge la munte, iar dimineață și în Moldova și Transilvania.

Vremea 17 decembrie 2017. Duminică seara, în Capitală va ninge
Vremea 17 decembrie 2017. Duminică seara, în Capitală va ninge

Astăzi se răceşte, cerul va fi mai mult noros şi vor veni precipitaţii sub toate formele. Vântul va sufla mai tare în regiunile sud-estice şi la amiază, temperaturile se vor încadra între zero şi 8 grade Celsius.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.