Vremea 20 februarie 2019. Zonele în care sunt anunțate ploi și lapoviță

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri rămânem cu vremea caldă, dar prin nord, est şi centru apar câţiva stropi de ploaie, iar la munte se aşteaptă un pic de lapoviţă. Şi joi va fi mai cald decât în mod normal, deşi temperaturile încep să scadă.

În vest, nord şi centru avem vremea închisă, dar ploile vin după lăsarea nopţii, iar în Bucovina şi Transilvania se transformă în lapoviţa şi ninsoare. În sud şi est găsim vreme mai bună.

Vineri, temperaturile ajung la normal. La munte, prin nord-est şi centru domină ninsorile; în rest vor fi ploi cu lapoviţă. Vântul se înteţeşte peste tot, iar pe crestele montane va fi viscol. Noaptea, în nord şi centru se instalează gerul, iar în depresiuni se ating chiar şi - 20 de grade.

Sâmbătă se face foarte frig. Norii se risipesc şi doar dimineaţa, prin sudul ţării, mai sunt ceva condiţii de fulguiala. Vântul mai are unele porniri în est, sud-est şi la munte, iar noaptea, în nord şi centru va fi din nou ger.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
Vreme rea, polei
Cod galben de vreme severă. Care sunt județele afectate
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă încă o zi plăcută, cu un pic de ceață dimineaţa şi soare cu nori mai târziu. Temperaturile se menţin ridicate şi ajung pe 14...15 grade; iar după lăsarea nopţii e posibil să picure trecător.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei rămânem cu vremea caldă. Temperaturile urcă spre 15...16 grade, însă acum este ceață densă în zona Moldovei. Peste zi apar şi câţiva nori, dar şansele de ploaie sunt destul de scăzute.

Vreme caldă găsim şi jumătatea nordică a Moldovei, pe unde temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută. Vom avea atmosferă schimbătoare, cu ceață dimineaţa; câţiva stropi de ploaie mai târziu şi până la 12...13 grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, norii se înmulţesc şi vor lăsa ploi slabe, trecătoare. Apare şi soarele din când în când, iar temperaturile scad fata de ieri, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit.

Vestul țării are parte de încă o zi frumoasă, cu mult soare şi un pic de vânt în sudul Banatului. Temperaturile nu mai urca la fel de mult ca ieri, când s-au atins în jur de 17 grade, dar vremea rămâne caldă pentru acest moment al anului.

În centrul Românie avem o dimineaţă foarte rece, cu ger în depresiuni, pe unde este şi ceaţa. Peste zi apar şi câţiva nori de ploaie, la munte va fi lapoviţă, iar pe creste vântul va sufla tot mai tare.

În sud-vestul țării avem încă o zi de primăvară, cu soare şi temperaturi foarte plăcute. Vântul devine mai insistent, iar maximele ajung pe la 15...16 grade. Şi în ţinuturile sudice găsim atmosferă însorită şi temperaturi ridicate pentru luna februarie. Norii vor fi rari, iar pe la amiază se vor înregistra în jur de 15 grade.

BUCUREȘTI

În Bucureşti ne aşteaptă încă o zi frumoasă şi neobişnuit de caldă. La amiază se ating din nou 15 grade. Şi joi o să fie cald pentru acesta dată, deşi temperaturile scad uşor. În noaptea următoare se înnorează şi cresc şansele de ploaie.

Vineri se răceşte foarte tare. O să plouă, vântul va agita atmosfera, iar seara şi noaptea, ploaia se transformă în lapoviţă şi ninsoare. Maximă se opreşte la 5 grade, iar minimă va fi de - 7 grade, chiar mai scăzută la periferie.

Sâmbătă se înseninează, dar se face şi mai frig. La amiază vor fi zero grade şi vântul va spori senzaţia de rece.

Vremea la munte

La munte, vremea se menţine destul de caldă şi miercuri, dar încep să apară norii şi vor aduce precipitaţii slabe, iar pe creste vântul prinde putere şi va depăşi viteze de 60...70 KM/h.

Joi, temperaturile încep să scadă şi o să avem vreme închisă, cu ninsori slabe sau lapoviţă şi un vânt intens, în special la altitudini mari. Vineri se răceşte accentuat, o să ningă în majoritatea masivelor, iar pe creşte o să fie viscol. În noaptea următoare se instalează gerul.

Sâmbătă dimineaţa, în masivele sudice mai sunt ceva înnorări şi fulguieli trecătoare. În rest, norii se risipesc, dar va fi foarte frig, iar vântul va spulbera zăpadă în zonele de creastă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
După câteva zile de vreme caldă, temperaturile scad brusc. Vin ninsorile şi gerul
După câteva zile de vreme caldă, temperaturile scad brusc. Vin ninsorile şi gerul

Marţi continuă vremea caldă şi frumoasă, dar dimineaţa sunt condiţii de ceaţă cu burniţa în unele zone. Şi miercuri o să avem atmosfera caldă şi plăcută. Prin nord şi centru încep să se adune norii.

Cod galben de vreme severă. Care sunt județele afectate
Cod galben de vreme severă. Care sunt județele afectate

Judeţele din centrul ţării sunt sub cod galben de vreme severă cu polei, ceață densă şi vizibilitate extrem de redusă pe şosele. Zeci de şoferi din judeţul Braşov au fost implicaţi în accidente, soldate cu pagube mari.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.