Vremea 20 decembrie. Va ninge slab în nordul și centrul țării

Ultimul update: Miercuri 20 Decembrie 2017 11:04
Data publicarii: Miercuri 20 Decembrie 2017 08:37
Categorie: Vremea

Miercuri, avem vreme rece; un pic de soare în jumătatea sudică a țării; cer noros și ninsori slabe prin nord și centru. Maximele pleacă de la minus 3 grade în depresiuni și se opresc pe la 5 grade în sud.

Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera schimbătoare; șanse reduse de precipitații și maxime de cel mult 5 grade. Peste noapte se înseninează; dar se face frig: temperaturile coboară până la minus 5 grade.

La fel va fi și mai sus, în Moldova sudică și nordul Munteniei: înnorări, scurte momente însorite și temperaturi comparabile cu cele de ieri. Noaptea va fi mai rece decât până acum: minimele ajung la minus 6 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem vreme rece, în special la începutul zilei. Pe la prânz se ating cu greu 2-3 grade și vântul activ sporește senzația de frig. Spre seară și la noapte vin câteva ninsori slabe.

În nordul Transilvaniei și Maramureș găsim atmosfera închisă și rece, cu temperaturi negative chiar și pe timpul zilei. Maximele se opresc la limita de îngheț; pe inserat și la noapte o să ningă slab și aici.

Vremea 19 decembrie 2017: Temperaturile se mențin scăzute, iar în anumite zone ninge

Și în vestul țării rămânem cu vremea rece. Momentele cu soare vor fi destul de puține; dar nu sunt anunțate precipitații. Vom avea maxime de cel mult 1-2 grade și minime în jur de minus 5 grade.

În centrul României va fi și mai frig: maximele nu depășesc zero grade, iar peste noapte în depresiuni, revine gerul. Innorarile persistă, iar spre seară și după lăsarea nopții o să cadă câțiva fulgi de zăpadă. Vântul suflă mai tare doar pe crestele montane.

În Oltenia se anunță mulți nori și temperaturi modeste. Apare trecător și soarele, iar vântul mai unele porniri în sud-vestul provinciei.

Și în sudul țării norii vor fi numeroși; dar nu prea sunt șanse de precipitații. Maximele rămân la valorile de ieri; dar noaptea va fi foarte rece: în zonele deluroase s-ar putea atinge chiar și minus 9 grade.

Joi, avem atmosfera închisă în vest, centru și nord, pe unde ninsorile se extind în orele serii. În rest, norii vor fi rari, dar vremea se va menține rece.

Vineri, temperaturile cresc ușor. Ziua avem vreme bună și ninsori sporadice în vest și nord-vest. Noaptea, însă, precipitațiile cuprind suprafețe mari din vestul, nordul și centrul țării. Vor domină ninsorile, dar prin Banat și Crișana s-ar putea să cadă și lapoviță.

Sâmbătă, precipitațiile apar temporar în majoritatea zonelor. Vor fi mai ales ninsori; însă în Banat, Crișana și pe litoral se anunță și ploi și lapoviță. Vântul prinde putere în jumătatea vestică a țării, iar pe crestele montane va fi viscol.

București

Miercuri, zărim puțin și soarele iar maxima ajunge pe la 3 grade. Peste noapte se înseninează și temperatura coboară până la minus 6 grade. 

Joi, ne-aduce atmosfera însorită, dar destul de rece. Maximă se oprește tot pe la 3 grade; iar în noaptea următoare se face și mai frig: se vor atinge și minus 7 grade.

Vineri, se anunță o zi frumoasă, cu temperaturi în ușoară creștere și vânt un pic mai activ. La amiază vor fi 5 grade.
Sâmbătă, se adună norii și o să ningă slab, trecător, iar temperatura aerului se va opri pe la 4 grade.

Munte

Miercuri, va fi mai frig decât în mod obișnuit. În masivele vestice și în cele nordice, spre seară apar câteva ninsori slabe. În rest zărim un pic și soarele; iar vântul mai are unele intensificări pe crește.

Joi,  ninsorile se extind dinspre nord și nord-vest și vor cuprinde toată zona montană, iar pe crește vântul va spulberă zăpadă.

Vineri, temperaturile cresc ușor; ziua o să ningă puțîn în masivele din vest și în nordul Orientalilor; dar noaptea ninsorile se extind peste tot.

Sâmbătă, temperaturile mai cresc puțîn; vor fi înnorări și ninsori temporare în toată zona montană și vântul va suflă mai tare în masivele vestice.

Temperaturi de primăvară anunțate de Crăciun. Cum va fi vremea până la Revelion

Temperaturi de primăvară anunțate de Crăciun. Cum va fi vremea până la Revelion

zapada Bulgaria

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, de aproape doi metri, la Bâlea Lac

Vremea 23 ianuarie 2018: Scăpăm de fulguieli, însă apare gerul după lăsarea nopții

România, sub zăpadă: Zeci de localități nu au energie electrică de trei zile

Zile călduroase, urmate de perioade cu ger. Pronogza meteo pe 2 săptămâni

8 județe sub cod galben de ninsoare şi vânt puternic

Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri

istock munte soare

Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni

ANM: Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol

Proiecțiile dezastruoase ale meteorologilor: zăpada va disparea complet în România

Avertizare ANM: ninsori în întreaga țară, începând de vineri seară până duminică

Vremea 19 ianuarie 2018. Temperaturile încep să crească și sunt așteptate ploi

Codul portocaliu de viscol, prelungit pentru 13 judeţe. Cod galben de ninsori pentru vineri