Vremea 16 august 2018. După-amiază fierbinte, cu temperaturi de până la 35 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Joi după prânz vin alte averse consistente prin nord-vest, centru şi la munte; dar în sud şi sud-est avem încă o amiază fierbinte şi se pot atinge şi 35 de grade, la umbră.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, rămânem cu vremea frumoasă, dar se face foarte cald, chiar şi pe litoral. Maximele ajung pe la 34, poate 35 de grade şi se înteţeşte puţin vântul, în special la malul mării.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei domină atmosferă cu soare, temperaturile cresc cu fiecare oră şi pe la amiază se vor înregistra frecvent 33 - 34 de grade la umbră, iar în plin soare căldura va fi greu de suportat.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile scad faţă de ziua trecută, când pe aici s-au atins şi 34 de grade. Joi, vor fi cel mult 30 - 31 de grade, iar spre seară, în zonele mai înalte se aşteaptă câteva ploi zgomotoase, cu vânt puternic, poate şi grindină.

Citește și
cod rosu, vremea, prognoza, meteo, canicula,
Vremea 14 august 2018. Aerul devine irespirabil în mai multe regiuni ale țării
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, instabilitatea creşte după prânz şi apar intervale cu averse destul de violente, ce pot lăsa şi cantităţi importante de apă. Se mai răcoreşte puţin faţă de miercuri.

Şi în ţinuturile vestice mai vin câteva reprize de ploaie în zona Crișanei şi în apropierea munţilor. Ploile pot deveni torenţiale şi vor fi însoţite de fenomene electrice şi rafale puternice de vânt. În rest: atmosferă plăcută şi temperaturi acceptabile, de până la 30 - 31 de grade.

În centrul României avem o dimineaţă însorită şi cam răcoroasă în depresiuni. Apoi, temperaturile urcă
spre 29 - 30 de grade, dar încep să se adune norii, vin averse zdravene şi se pot produce vijelii. S-ar putea acumula şi peste 30 - 40 de litri de apă pe metru, în special în zonele montane.

În Oltenia nu sunt anunţate ploi, o să avem vreme frumoasă, dar şi temperaturi foarte ridicate. Se atinge şi pragul caniculei, iar aerul devine greu de respirat.

Şi în sudul ţării o să fie foarte cald. Maximele urcă spre 34, poate 35 de grade; şi poate să apară disconfortul termic.

BUCUREȘTI

În Bucureşti rămânem cu vremea călduroasă. Vântul devine un pic mai activ, temperatura urcă spre 34 de grade, iar indicele de confort termic se apropie de pragul critic, de 80 de unităţi. Căldură mare şi vineri. S-ar putea să avem şi caniculă, 35 de grade, la umbră şi o atmosferă înnăbuşitoare pe parcursul după-amiezii.

Sâmbătă, încă o zi însorită şi o amiază caniculară. Seara şi noaptea apar ceva înnorări, poate şi condiţii de averse. Vreme călduroasă avem şi duminică, deşi temperaturile scad uşor. Pe înserat se-adună norii şi s-ar putea să aducă o ploaie rapidă şi zgomotoasă.

LA MUNTE

Ziua începe cu vreme bună, dar mai apoi vin averse serioase, ce pot lăsa şi peste 30 - 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi şi condiţii de grindină şi se pot produce vijelii.

Vineri se aşteaptă ale serii de averse, în special în a doua parte a zilei, şi se mai pot acumula 20 - 30 de litri de apă pe metru pătrat. Sâmbătă, vreme schimbătoare, perioade cu soare, dar şi intervale cu înnorări şi ploi zgomotoase, îndeosebi după-amiaza şi seară.

Şi duminică mai vin câteva reprize de ploaie, la apropierea serii. Vor fi tot averse, cu fenomene electrice, vânt intens şi e posibil să cadă drindina.

LA MARE

Vreme frumoasă continuă, dar se face şi mai cald. Astăzi pe plajă se pot atinge şi 33 de grade, norii vor fi rari, iar vântul ceva mai insistent. Vineri, soare, câţiva nori şi temperaturi foarte ridicate.

Vântul are intensificări trecătoare.Şi sâmbătă o să fie foarte cald, iar vântul o să mai agite puţin atmosfera. Iar, duminică temperaturile scad uşor, apar ceva înnorări şi condiţii de ploaie, dar în ansamblu avem timp frumos şi până la 30 de grade în termometre.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vremea 15 august 2018. Temperatura apei mării ajunge până la 26 de grade C
Vremea 15 august 2018. Temperatura apei mării ajunge până la 26 de grade C

Miercuri, avem căldură mare şi disconfort termic în zonele sud-vestice, sudice, în est şi în centru.

Vremea 14 august 2018. Aerul devine irespirabil în mai multe regiuni ale țării
Vremea 14 august 2018. Aerul devine irespirabil în mai multe regiuni ale țării

Ziua de marți ne aduce soare, caniculă în vestul ţării, izolat şi prin sud, şi ploi sporadice la munte, iar seara şi prin vest şi nord-vest.

Analist american:
Analist american: "E vremea să facem curat în România şi să eliminăm influenţa lui Putin". Sancţiuni SUA împotriva corupţilor

Tom Rogan, unul dintre cei mai cunoscuţi analişti de orientare conservatoare din Statele Unite, sugerează că România ar trebui sancţionată, la fel ca Rusia, din cauza politicienilor corupţi.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.