Vremea 15 august 2018. Temperatura apei mării ajunge până la 26 de grade C

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri, avem căldură mare şi disconfort termic în zonele sud-vestice, sudice, în est şi în centru.

Spre seară, vin ploi zgomotoase în Maramureş, în nordul Moldovei, local în Transilvania, în Crisana, la deal şi la munte şi izolat în Banat. Pe spaţii mici se pot strânge cantităţi de apă de peste 30 l/mp. Maximele vor fi cuprinse între 27 şi 34 de grade.

Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici atmosferă va fi însorită şi vântul rămâne activ la malul mării. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri şi după prânz aerul va fi greu de respirat.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Pe la amiază se ating frecvent 33...34 de grade, la umbră; norii nu prea se arată. Vântul va fi domol şi disconfortul termic va creşte.

Temperaturile continuă să crească şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. O să avem atmosfera caldă şi însorită însă spre seară, îndeosebi în zona de munte se adună norii şi sunt anunţate ploi consistente cu fenomene electrice, vijelii şi posibil căderi de grindină. Pe spaţii mici se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă.

Citește și
Vremea
Vremea 13 august 2018. Temperaturile ajung la 34 de grade
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, va fi vreme bună în prima parte a zilei însă după prânz sunt anunţate mai multe reprzie de ploaie cu tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină. Pe arii restrânse se vor strânge cantităţi de apă de peste 20-30 l/mp. Maximele termice scad uşor faţă de ziua trecută.

Se răcoreşte şi în ţinuturile vestice şi la amiază vor fi cel mult 31 de grade Celsius. Pe aici ploile vin tot din a doua parte a zilei, local în Crișana şi în zona de munte şi izolat în Banat.

În centrul României este răcoare acum dimineaţa, în depresiuni, dar în orele următoare se încălzeşte simţitor şi maximele urcă până la 32...33 de grade în vestul provinciei. În zonele montane şi în regiunile vestice sunt anunţate averse care vor fi însoţite de toată suita de fenomene specifice instabilităţii.

În Oltenia: soare, foarte puţini nori şi o amiază călduroasă, cu atmosfera sufocantă. Se încălzeşte faţă de ieri şi termometrele vor indica 34 de grade Celsius.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, temperaturi în creştere şi disconfort termic la orele prânzului.

 

 

Astăzi spre seară vin ploi zgomotoase în Maramureş, în nordul Moldovei, local în Transilvania, în Crisana, în zonele înalte şi izolat în Banat.

Joi, apar alte averse spre seară, în nord, centru, la deal şi la munte şi se adună 30-40 l/mp. În rest : vreme călduroasă, iar prin sud şi sud-est se pot atinge 35 de grade.

Vineri, ploile vin după prânz, prin nord, nord-est, centru, la deal şi la munte şi izolat se mai strâng 20-30 l/mp. În rest: soare, câţiva nori de ploaie şi încă o amiază călduroasă.

Sâmbătă, căldura persista în sud şi sud-est. Spre seară, în nord-estul şi centrul tãrii, în zonele înalte şi pe spaţii mai mici în regiunile sudice, vin ploi zgomotoase.

București

În Bucureşti, astăzi avem timp frumos şi o amiază călduroasă. Se ating vreo 34 de grade la umbră şi căldura va fi greu de suportat.

Joi, rămânem cu timpul frumos, vântul devine mai activ şi se după prânz se pot atinge 35 de grade Celsius la umbră.
Vineri: tot soare arzător şi temperaturi ridicate. Se mai simte un pic vântul, iar maximă urca din nou spre 35 de grade Celsius.
Sâmbătă, vremea va fi cãlduroasã. Se anunţă soare în prima parte a zilei însă mai târziu vor fi condiţii de averse şi descãrcãri electrice şi vântul rămâne activ.

Munte

La munte, norii se înmulţesc şi după prânz vin ploi consistente, cu tunete, fulgere şi vijelii. Vor fi şi condiţii de grindină şi se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă. Valorile termice se vor menţine ridicate.

Joi, se anunţă alte ploi ce pot deveni torenţiale şi se menţin condiţiile de grindină. Izolat se vor strânge cantităţi de apă de 30-40 l/mp.
Vineri, o să mai plouă, în special după-amiaza şi seară şi vor fi tot averse, cu fenomene electrice şi vijelii. Pe spaţii mici se vor depăşi cantităţi de apă de 20-30 l/mp.
Sâmbătă, mai vin ceva averse cu descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, tot din a doua parte a zilei.

Mare

Pe litoral, avem şi astăzi o zi frumoasă şi caldă. Maximele din staţiuni urcă spre 30 de grade şi la amiază atmosfera devine sufocantă. Temperatura apei mãrii va avea valori de până la 26 de grade.

Joi, se face şi mai cald. Maximele ajung pe la 32 de grade, în condiţii de cer senin şi vânt cu uşoare intensificări.
Vineri, se menţine timpul frumos, dar o fie foarte cald. Se ating şi 33 de grade, la umbră, nu prea zărim norii, doar vântul mai agita un pic atmosfera.
Sâmbătă, nu se schimba mare lucru. Avem încă o zi frumoasă şi călduroasă şi un vânt mai activ.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vremea 14 august 2018. Aerul devine irespirabil în mai multe regiuni ale țării
Vremea 14 august 2018. Aerul devine irespirabil în mai multe regiuni ale țării

Ziua de marți ne aduce soare, caniculă în vestul ţării, izolat şi prin sud, şi ploi sporadice la munte, iar seara şi prin vest şi nord-vest.

Vremea 13 august 2018. Temperaturile ajung la 34 de grade
Vremea 13 august 2018. Temperaturile ajung la 34 de grade

Luni avem încă o zi frumoasă, dar se mai încălzeşte faţă de duminică. Se ating 34 de grade în vest şi sud-vest, pe unde şi aerul va fi mai greu de respirat.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.