Vremea 10 ianuarie 2018: Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei

Ultimul update: Miercuri 10 Ianuarie 2018 10:14
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018 08:28
Categorie: Vremea

Astăzi avem mulţi nori, un pic de soare prin nordul ţării, ploi slabe sau burniţă în sud şi sud-vest. Dimineaţă se menţin condiţiile de ceaţă şi vântul se înteţeşte în sudul Banatului şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor situa între 1 grad în Bucovina şi 13 grade în Dealurile Crisanei.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Aici se anunţă vreme închisă cu mulţi nori, ceaţă şi pe spaţii mici o să plouă slab sau o să burniţeze. Vântul va avea unele porniri şi temperaturile cresc puţin faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii vor fi numeroşi, e posibil să apară ceaţa şi pe spaţii mici o să fie burniță, iar la munte lapoviţă şi se va depune polei. Vântul va avea unele porniri şi după prânz vor fi cel mult 6 grade Celsius.

În restul Moldovei, zărim puţin soarele prin zonele nordice dar în rest vor fi mulţi nori şi ceaţă în orele dimineţii. Vântul se mai înteţeşte din când în când, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile scad puţin şi ajung 3 grade Celsius.

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, luni. Prognoza meteo până joi

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme bună. Vor fi înnorări dar şi scurte perioade cu soare, iar în orele dimineţii e posibil să fie puţină ceaţă. Valorile termice scad puţin însă chiar şi aşa vor fi ridicate pentru luna ianuarie.

În vestul ţării, cerul va fi mai mult noros şi doar prin Crișana zărim puţin soarele. Vântul se va înteţi în sudul Banatului, temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 13 grade Celsius.

În centrul României, se anunţă vreme închisă cu mulţi nori, iar la munte sunt anunţate precipitaţii mixte. Vântul se va înteţi pe crestele montane. Până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Alba, Sibiu şi Harghita şi izolat sunt condiţii de polei.

În sud-vestul ţării, norii vor fi numeroşi şi pe spaţii restrânse va ploua slab. Vântul va fi activ şi temperaturile scad puţin în zonele joase dar în rest rămân la valorile de ieri.

În regiunile sudice, vremea va fi închisă iar dimineaţa, în zonele joase sunt condiţii de ceaţă şi burniţă. Vântul are unele poniri şi temperaturle maxime scad uşor.

În Bucureşti, astăzi vântul rămâne activ; mai sunt ceva condiţii de ploaie slabă sau burniţă, iar temperatura se opreşte pe la 5 grade.

La munte, aşteptăm o uşoară încălzire a vremii, condiţii de lapoviţă şi polei în Carpaţii Meridionali şi în Orientali şi un vânt intens în masivele sudice şi sud-vestice.

Mâine avem mulţi nori, un pic de soare prin nordul ţării, ploi slabe sau burniţă în sud şi sud-vest. Dimineaţa se menţin condiţiile de ceaţă, vântul se înteţeşte în sud şi în est.

Temperaturile se menţin ridicate în vest, în centru şi în sud-estul extrem şi vor fi de la zero grade în Bucovina, până la 12 grade în Dealurile Crisanei.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Aici se anunţă vreme închisă cu mulţi nori, ceaţa şi pe spaţii mici o să plouă slab sau o să burniţeze.
Vântul va avea unele porniri şi temperaturile cresc puţin faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii vor fi numeroşi, e posibil să apară ceaţă şi pe spaţii mici o să fie burniță, iar la munte o să fie lapoviţa şi se va depune polei. Vântul va avea unele porniri, maximele termice scad puţin şi ajung până la 6 grade Celsius.

În restul Moldovei, zărim puţin soarele prin zonele nordice dar în rest vor fi mulţi nori şi ceaţă în orele dimineţii. Vântul se mai înteţeşte din când în când şi la munte vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile scad uşor faţă de ieri şi ajung 3 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme bună. Vor fi înnorări dar şi scurte perioade cu soare iar în orele dimineţii e posibil să fie puţină ceaţă. Valorile termice scad puţin însă chiar şi aşa vor fi ridicate pentru luna ianuarie.

În vestul ţării, cerul va fi mai mult noros şi doar prin Crișana zărim puţin soarele. Vântul se va înteţi în sudul Banatului, temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 12 grade Celsius.

În centrul României se anunţă vreme închisă cu mulţi nori iar la munte sunt anunţate precipitaţii mixte. Vântul se va înteţi pe crestele montane şi temperaturile scad uşor pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării, norii vor fi numeroşi şi pe spaţii restrânse va ploua slab. Vântul va fi activ şi temperaturile scad puţin în zonele joase dar în rest rămân la valorile de ieri.

În sudul ţării, vremea va fi închisă iar în orele dimineţii, în zonele joase sunt condiţii de ceaţă şi burniţa. Vântul se activează şi temperaturle vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În Bucureşti, astăzi vântul rămâne activ, mai sunt ceva condiţii de ploaie slabă sau burniţă, iar temperatura se opreşte pe la 4-5 grade.

La munte, aşteptăm o uşoară încălzire a vremii, condiţii de lapoviţă şi polei în Carpaţii Meridionali şi în Orientali şi un vânt intens în masivele sudice şi sud-vestice.

Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei. De vineri vin ninsorile

Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei. De vineri vin ninsorile

vremea

Proiecțiile dezastruoase ale meteorologilor: zăpada va disparea complet în România

Avertizare ANM: ninsori în întreaga țară, începând de vineri seară până duminică

Vremea 19 ianuarie 2018. Temperaturile încep să crească și sunt așteptate ploi

Codul portocaliu de viscol, prelungit pentru 13 judeţe. Cod galben de ninsori pentru vineri

Vremea 18 ianuarie 2018. Ninsori, vânt și ger, în mai multe regiuni

Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h

ninsoare

Drumuri închise din cauza viscolului puternic. Ninge abundent în mai multe județe

Cod portocaliu de ninsoare, în șapte județe

Vremea 17 ianuarie 2018: Ploi și lapoviță în toată țara

ANM: Cod galben de vânt şi ninsori abundente, la munte. Avertizare pentru 23 de judeţe

Vremea 16 ianuarie 2018. O nouă zi dominată de ninsori. Risc mare de polei

Se va depune un strat nou de zăpadă în București. Prognoza pentru următoarele 3 zile