Vremea 1 martie 2018. Ger năprasnic, cu temperaturi care vor ajunge până la -26 de grade la noapte

×
Codul embed a fost copiat

Vremea 1 martie 2018. Cele mai scăzute temperaturi din această perioadă, care vor coborî chiar şi la - 25 de grade Celsius, vor fi înregistrate joi, iar Capitala şi 29 de judeţe se află sub cod portocaliu de ger până vineri seara.

Pentru restul judeţelor - treisprezece - este în vigoare o atenţionare cod galben de ger însoţit de ninsori şi viscol. Şcolile din Capitală şi din opt judeţe vor fi închise în continuare toată săptămâna, iar în alte trei judeţe, respectiv Argeş, Tulcea şi Dolj, cursurile vor fi suspendate doar joi.

Meteorologul Gabriela Băncilă a precizat că joi şi vineri dimineaţă vor fi înregistrate cele mai scăzute temperaturi din această perioadă, în Bucureşti urmând să se înregistreze până la -19 grade Celsius.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) şi până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

Citește și
iarna bucuresti
COD PORTOCALIU de ninsori în sudul țării. Ger puternic în București până vineri
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Vremea 1 martie 2018. Dobrogea şi Bărăganul. Scăpăm de ninsoare şi viscol; se arată soarele, dar avem de îndurat temperaturi extrem de scăzute. Vântul rămâne activ; pe la prânz se ating vreo minus 6 grade, iar la noapte temperaturile scad şi mai mult: ajung la minus 16 grade.

Vremea astăzi. Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei norii se risipesc; mai sunt doar condiţii reduse de fulguiala. În schimb, temperaturile vor fi greu de suportat; la noapte gerul se intensifică, iar mâine în zori se vor atinge minus 17 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina este şi mai rău: gerul persista toată ziua, iar în noaptea următoare temperaturile coboară sub minus 20 grade. Mai apar câţiva nori şi e posibil să fulguiască trecător, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosfera însorită, dar foarte rece. Este ger dimineaţa şi noaptea; iar temperaturile se menţin neobişnuit de scăzute şi pe timpul zilei.

În vestul ţării ninsorile iau o pauză astăzi; dar se întorc după lăsarea nopţii. Pe timpul zilei nu prea zărim norii, însă va foarte frig.

Vremea astăzi 1 martie 2018. Se înseninează şi în zona Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea este ger cumplit, iar în depresiuni, gerul persista toată ziua. La noapte, în zona Miercurea Ciuc se vor atinge chiar şi minus 26 de grade.

În Oltenia avem vreme geroasă la începutul zilei; soare, câţiva nori şi temperaturi ce ajung cu greu la minus 2, minus 3 grade. După lăsarea nopţii se-aduna norii şi vor aduce ninsori slabe.

Şi în sudul ţării vom avea o zi însorită; dar teribil de rece. Gerul durează ore bune; iar la noapte se înnorează şi o să ningă slab.

Vremea vineri 2 martie 2018. Gerul continuă şi vineri dimineaţă, apoi se retrage în jumătatea estică a ţării.

Precipitaţiile apar din sud-vest, ajung şi în sud, vor fi mai mult ninsori, dar nu este exclus să vină şi ceva lapoviţă sau chiar ploaie, pe măsură ce aerul se încălzeşte. Asta înseamnă risc mare de polei. Temperaturile rămân foarte modeste, în ciuda încălzirii din aer.

Vremea sâmbătă 3 martie 2018. Se întrevede o încălzire a vremii în vest, centru şi nord, unde valorile ajung spre normal. În sud şi est continuăm să tremurăm de frig. Lapoviţă vine întâi în sud şi vest, apoi peste tot şi din nou apare poleiul. În noaptea de sâmbătă spre duminică, gerul persista în jumătatea estică, cu minus 18 grade în zona Bucovinei.

Vremea duminică 4 martie 2018. Atmosferă va fi una închisă, dar în încălzire perceptibilă. Mai sunt semne de lapoviţă în majoritatea zonelor, dar precipitaţiile vor fi mai frecvente în sudul ţării.

Vremea București pentru 4 zile

Vremea 1 martie 2018 Bucureşti. Joi, gerul persistă aproape toată ziua, vedem soarele, iar maxima ajunge la minus 6, minus 7 grade. La noapte se întorc ninsorile şi temperatura ajunge la minus 16 grade în centru; la periferie va fi şi mai frig.

Vremea rămâne geroasă şi în mare parte a zilei de vineri, când o să mai ningă din când în când şi se mai pot aduna vreo 4-5 centimetri de zăpadă. Gerul persistă şi în noaptea următoare, dar nu va mai fi atât de puternic: minimă coboară până la minus 11 grade.

Sâmbătă,  va fi foarte frig, dar remarcăm o relativă creştere a temperaturilor: minus 4, minus 5 la amiază şi vreo minus 8 grade în dimineaţa de duminică. Vor fi condiţii de lapoviţă şi polei.

Duminică, va fi exagerat de rece. La început de martie, valoarea obişnuită ar fi undeva pe la 9-10
grade pe la prânz şi în jur de zero grade noaptea. O să mai apară lapoviţa şi poleiul.

Vremea la munte pentru 4 zile

La munte, se anunţă vreme geroasă şi vânt intens, aşa că frigul va fi năprasnic. Astăzi va ninge sporadic, dar la noapte va pătrunde un nou val de ninsori, întâi în Munţii Banatului, apoi şi în zona Meridionalilor.

Vineri dimineaţă gerul persistă, dar mai târziu se încălzeşte faţă de zilele trecute. O să mai ningă în masivele sudice, iar în rest apare soarele trecător şi doar va fulgui.

Sâmbătă, va fi ceva mai bine în privinţa temperaturilor, deşi în primele ore mai prindem un pic de ger în zona Orientalilor şi în Carpaţii Meridionali. Meteorologii anunţa lapoviţa şi ninsoare, aşa că va apărea şi poleiul pe şosele.

Duminică, vremea se mai încălzeşte puţin în zonele de munte, iar asta înseamnă din nou ninsori cu lapoviţa şi depunere de polei.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
ANM prelungeşte avertizarea de ger până vineri seară. Minimele vor ajunge până la -25 de grade
ANM prelungeşte avertizarea de ger până vineri seară. Minimele vor ajunge până la -25 de grade

Meteorologii au prelungit avertizarea de ger însoţit de ninsori până vineri seară, ora 20.00. 13 judeţe sunt sub cod galben de ger, restul fiind sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor coborî chiar şi la - 25 de grade Celsius.

COD PORTOCALIU de ninsori în sudul țării. Ger puternic în București până vineri
COD PORTOCALIU de ninsori în sudul țării. Ger puternic în București până vineri

Meteorologii au emis o nouă avertizare de ninsori abundente, valabilă pentru județe din sudul țării. De asemenea, ANM a anunțat că gerul va persista în Bucureşti până pe data de 2 martie, iar maxima termică NU va depăşi minus 7 grade Celsius.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.