Vreme rece in Ajun, dar calda in ziua de Craciun. Cand va incepe sa ninga serios in tara

×
Codul embed a fost copiat

 Astazi, avem vreme inchisa in cele mai multe zone. Apar ceva fulguieli sau burnita si sunt conditii de polei. Pe seara si la noapte o sa ninga local in zonele nord-vestice si la munte. Pana atunci, insa, avem vreme schimbatoare.

 Vremea in Europa

In Europa, astazi va o sa ploua in centru, prin nord-vestul extrem si in sud-est; trecator pot aparea si precipitatii mixte. Lapovita apare si in nord-est. In zonele cu soare, mai cu seama in tinuturile joase, ceata se va mentine ore bune pe timpul zilei. In regimul termic nu sunt schimbari importante.

Vantul va sufla mai tare in primele zile in jumatatea nordica, iar mai tarziu in zonele rasaritene. Se pot atinge viteze de 70, chiar 100 km/h pe Marea Baltica si pe Marea Nordului. Precipitatiile vin mai mult sub forma de ploaie in vestul si centrul Europei datorita incalzirii vremii; apar, insa, si ninsori cu lapovita si ploi prin nord si nord-est. Se pot aduna cantitati mari de apa in nord. In a doua parte a saptamanii viitoare vin ceva ninsori in est si centru-est.

Masa de aer cald persista pe continent vreo doua, trei zile. Este un aer cald si umed, venit de pe Oceanul Atlantic. Mai tarziu prin nord-nord-est patrunde un aer mai rece, care va cobora rapid pana in centru si sud-est.

Citește și
colinde
La initiativa unui preot din Iasi, studentii de la conservator i-au invatat gratuit colinde pe copii. "Repetam si acasa"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Vremea in fiecare regiune a tarii

Avem cod galben de ceata in Constanta, Tulcea si Salaj. Sunt depuneri de chiciura si vizibilitatea este scazuta pe sosele. In Dobrogea si Baragan, multa ceata dimineata, innorari pe parcursul zilei. Maximele sunt cam la fel ca ieri, dar daca ceata persista, va fi chiar mai frig.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei avem innorari si atmosfera cam neplacuta. Pe seara se inteteste si vantul.

Atmosfera schimbatoare va fi si in jumatatea nordica a Moldovei si in Bucovina. Doar ceata dispare din peisaj, in rest, cam aceleasi conditii.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, norii vor fi persistenti si pot veni ceva precipitatii, slabe: burnita sau chiar fulguieli. La noapte va ninge local. Aici se incalzeste fata de ieri.

In vestul tarii: nori si ceata. Atmosfera se mai incalzeste putin, dar vor fi cel mult 0 grade. La noapte pot aparea fulguieli.

Si in centrul tarii avem frig si ceata. Totusi, maximele urca fata de ieri, cand au fost minus 5 grade in zona. La noapte sunt posibile ninsori locale.

Sud-vestul tarii are vreme buna si cateva ore cu soare dupa risipirea cetii. La noapte va fi mai cald ca pana acum.

Vreme schimbatoare se anunta si in sud. Dimineata sunt innorari consistente, mai tarziu vedem soarele. Temperaturile nu mai urca asa de mult ca ieri, cand au fost 10 grade la Curtea de Arges si 9 la Campulung.

In Bucuresti: o dimineata destul de rece, dar peste zi, atmosfera se mai dezmorteste putin. Norii vin si trec, se inteteste un pic vantul, iar presiunea atmosferica este in scadere. Nu scapam nici de ceata de peste noapte. Maxima se opreste la 5-6 grade.

La munte, avem vreme insorita, dar mai rece ca ieri. Norii incep sa se adune la noapte, cand o sa ninga slab. Intre timp, prindem o zi buna prin statiuni.

Vremea in urmatoarele 3 zile

In ziua de Craciun, vremea se anunta calda. Temperaturile salta peste zero grade in toata tara. Totusi, prin Transilvania, Maramures si la munte se anunta un pic de ceva ninsoare, iar in vest si prin nordul Moldovei lapovita. In sud zarim soarele, dar vor fi si ceva conditii de ploaie. Luni se face si mai cald, o sa ploua in jumatatea nordica, iar peste noapte vor domina ninsorile si lapovita. In rest, innorari temporare si ceata prin sud-est. Marti va ninge local pe la munte. In nord-vest si in centru vor fi ploi cu lapovita, in est doar ploi. Se pare ca ninsorile apar abia in noaptea de marti spre miercuri: vor afecta nordul, nord-vestul si centrul tarii.

In Bucuresti, maine dimineata avem ceata, apoi zarim soarele, dar apar si ceva nori. Vantul va fi activ, iar maxima 6-7 grade. Luni: cam la fel: soare cu nori, vreme calda si multa ceata pe timpul noptii. Marti avem vreme frumoasa, vant nervos si vreo 9 grade in termometre. Ca-ntr-o zi de Martie...

La munte, ziua de Craciun vine cu ninsori sporadice. In noaptea urmatoare, ninsorile se extind si se intetesc. La fel si vantul. Se face mai frig. Luni, se incalzeste prin Orientali si in Meridionali. Local o sa apara ploi si lapovita, dar in noaptea de luni spre marti vor predomina ninsorile. Marti o sa ninga temporar in zona Orientalilor si sporadic in restul masivelor. Marti noaptea, insa, va ninge peste tot. Se raceste din nou.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Satul in care turistii isi pot sarbatorile ca in copilarie.
Satul in care turistii isi pot sarbatorile ca in copilarie. "Peisaj de vis: munti albi, padurea alba"

Dupa un an stresant si obositor, a venit vremea pentru un moment de respiro, iar tara noastra este plina de locuri minunate de evadare.

La initiativa unui preot din Iasi, studentii de la conservator i-au invatat gratuit colinde pe copii.
La initiativa unui preot din Iasi, studentii de la conservator i-au invatat gratuit colinde pe copii. "Repetam si acasa"

Vremea colindatului dupa ureche pare sa fi apus. Mai nou cei mici se pregatesc cum se cuvine pentru a-si bucura gazdele care ii vor primi in noaptea de Ajun.

Targuri traditionale, organizate chiar in curtea Ministerului Agriculturii. Preturile produselor
Targuri traditionale, organizate chiar in curtea Ministerului Agriculturii. Preturile produselor

E vremea cumparaturile si chiar daca afara e ger, bucurestenii au dat navala la targurile traditionale de Craciun, organizate in Capitala.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.