Cod portocaliu de NINSOARE si cod galben de vreme rea pentru urmatoarele zile. Un ciclon va traversa Romania

×
Codul embed a fost copiat

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari de tip cod galben si cod portocaliu de vreme rea in perioada urmatoarea.

Schimbarea brusca a vremii este provocata de un ciclon, dar si de o masa de aer rece, care-i ingrijoreaza pe agricultori. O singura noapte de inghet le poate compromite viile si livezile inflorite.

Primul COD GALBEN este valabil in data de 19 aprilie, intre orele 04 - 18, fenomenele vizate fiind: precipitatii abundente, ninsori si strat de zapada la munte, intensificari ale vantului;

In intervalul mentionat, precipitatiile vor cuprinde jumatatea de sud-vest a teritoriului si in cea mai mare parte a zonei de munte. in Banat, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei va ploua, iar in zona montana vor fi mai ales ninsori.

Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si local, indeosebi in regiunile sudice si centrale, viteza la rafala va depasi 50...55 km/h.

Citește și
camping
Parcurile de aventura de la munte sunt arhipline. Cum s-au pregatit pentru noaptea de Inviere turistii din campinguri
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

La munte, cu precadere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

Primul COD PORTOCALIU este valabil tot in data de 19 aprilie, intre orele 09 - 18, fenomenele vizate fiind: ninsori abundente si viscol in zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului.

Zone afectate: zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului

In zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, viscolind puternic zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m.

COD GALBEN pentru perioada 19 aprilie ora 18 - 21 aprilie ora 10

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii mai ales in sudul, centrul si estul teritoriului, iar in dupa-amiaza zilei de joi (20 aprilie) si in noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrange catre est.

Iin aceste zone, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, 50...60 l/mp.

La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. in restul tarii va ploua, iar incepand din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), in Moldova si pe arii mai restranse in Maramures, Transilvania si trecator in zona deluroasa din sud se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde vitezele la rafala vor atinge 50...60 km/h.

COD PORTOCALIU pentru intervalul 19 aprilie ora 18 - 21 aprilie ora 06

Fenomene vizate: ninsori abundente si local viscolite in zona montana;

Zone afectate: Carpatii Meridionali si Orientali

In Carpatii Meridionali si Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 60...70 km/h si peste 80...90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea si reducand vizibilitatea.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Marti avem vreme mai buna ca ieri, se mai incalzeste putin, dar spre seara si la noapte vin alte ploi in vestul si sud-vestul tarii.

Maine se raceste; o sa ploua pe zone vaste; la munte vor fi mai ales ninsori, iar seara si noaptea, lapovita si ninsorile apar si prin Transilvania, Moldova si zonele deluroase. Se pot strange 25-35 de litri de apa pe metru patrat. Vantul va sufla cu putere, iar pe crestele montane va spulbera zapada.

Joi: vreme foarte rece pentru acesta data si precipitatii peste tot. In vest si in sud o sa ploua; la munte si in Moldova domina ninsorile; in rest va cadea lapovita. Vor fi din nou cantitati mai insemnate de apa; iar vantul va sufla mai tare in jumatatea estica a tarii.

Si vineri va fi frig, chiar daca temperaturile cresc usor. Vantul ramane intens; prin estul tarii mai vin cateva ploi slabe sau putina lapovita; iar la munte se mai anunta ceva fulguieli.

In Bucuresti astazi asteptam vreme schimbatoare, cu innorari, un pic de soare si vant activ. Se incalzeste fata de ieri, dar va fi racoare pentru aceasta data: maxima se va opri pe la 14...15 grade.

Maine se raceste din nou: vom avea cel mult 10 grade si o vreme neplacuta, cu ploi mai seriose si vant intens. Presiunea atmosferica scade, minima atinge 2...3 grade.

Joi se face si mai frig. Maxima va fi de 5...6 grade- valoare de februarie. Cerul ramane acoperit de nori; o sa ploua din cand in cand si vantul mai are unele rabufniri. Noaptea se vor inregistra zero grade. Vineri temperatura creste usor, dar chiar si asa vom avea vreme foarte rece pentru acesta data. Maxima se opreste la 10 grade, minima ajunge tot pe la zero grade, mai sunt ceva innorari si conditii de ploaie slaba; si vantul ramane destul de intens. 

La munte, astazi asteptam vreme mai buna, cu precipitatii sporadice si temperaturi in crestere. Spre seara si la noapte va fi lapovita pe zone extinse in Carpatii Occidentali si in Meridionali, iar in Muntii Banatului si in vestul Meridionalilor se pot strange 25 L/mp. Maine vremea se raceste accentuat si vin ninsori destul de consistente. Vantul va sufla cu putere, iar pe creste va spulbera zapada. Joi: vreme inchisa si temperaturi foarte scazute pentru acesta data. Ninsorile continua si din nou se pot strange cantitati mai insemnate de apa. Vantul ramane intens si va sufla mai tare in masivele sudice si estice. Vineri: tot vreme rece, chiar daca temperaturile cresc usor. O sa mai ninga slab prin Carpatii Orientali si Meridionali, iar vantul o sa sufle cu putere, indeosebi in zonele de creasta.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Informare ANM de ploi si vreme rece in urmatoarele 3 zile. Care sunt zonele vizate
Informare ANM de ploi si vreme rece in urmatoarele 3 zile. Care sunt zonele vizate

ANM a lansat o informare de ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului si vreme rece pentru sudul si sud-estul tarii in intervalul 16 aprilie, ora 22 - 18 aprilie, ora 10.

Parcurile de aventura de la munte sunt arhipline. Cum s-au pregatit pentru noaptea de Inviere turistii din campinguri
Parcurile de aventura de la munte sunt arhipline. Cum s-au pregatit pentru noaptea de Inviere turistii din campinguri

Cine-a ajuns la munte, a putut profita de soare si de vremea perfecta pentru drumetii! Parcurile de aventura au fost arhipline, iau unii chiar s-au relaxat la piscina.

Aventura unui cuplu care a ajuns pe litoral dupa ce a ratat iesirea de pe autostrada.
Aventura unui cuplu care a ajuns pe litoral dupa ce a ratat iesirea de pe autostrada. "Era prea frumos afara ca sa ne oprim"

La malul marii, duminica a fost o zi ca de inceput de vara. Vremea insorita a scos din case turistii care au venit sa petreaca Pastele pe litoral.

Vreme buna cu temperaturi mai ridicate decat ar fi normal. Ziua in care ploile vor cuprinde toata tara
Vreme buna cu temperaturi mai ridicate decat ar fi normal. Ziua in care ploile vor cuprinde toata tara

 Ziua de sambata ne-aduce vreme buna si temperaturi mai ridicate decat ar fi normal la mijlocul lunii aprilie. Prin vest, nord si centru, catre seara e posibil sa picure trecator si vom avea maxime termice cuprinse intre 13 si 25 de grade.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.