Vreme de vară, cu temperaturi care trec de 30 de grade. Marţi încep ploile

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem soare şi vreme bună dimineaţa, dar pe la prânz, ploile apar deja în zona de munte, iar mai târziu se extind. Temperaturile se menţin foarte ridicate pentru luna mai şi după amiază vor fi de la 26 la 32 de grade.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune a ţării şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Dimineaţa sunt ceva condiţii de ceaţă în zona litoralului. În rest avem soare, vreme bună şi temperaturi de vară. Va fi puţin mai cald ca ieri, maximele vor urca spre 31-32 de grade, iar la malul mării se vor atinge chiar şi 27 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va fi nefiresc de cald. Vom avea vreme frumoasă, foarte puţini nori şi până la 32 de grade în termometre.

În nordul Moldovei şi în Bucovina rămânem cu vremea foarte caldă, dar spre seară apar norii şi vor aduce câteva reprize de ploaie. Se aşteaptă ploi torenţiale, de vară, cu intensificări de vânt şi chiar grindină.

La fel va fi şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş: temperaturi ridicate, atmosferă plăcută în prima parte a zilei, dar instabilitate în creştere mai târziu. Vor fi averse locale, tunete, fulgere, poate şi grindină.

Citește și
incalzire globala, temperaturi, climatolog, gheata
Avertisment ONU: Ultimii 3 ani, cei mai "fierbinţi" din istorie. Vremea severă continuă în 2018
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În vestul ţării se anunţă încă o zi caldă, dar norii se înmulţesc la apropierea serii şi vor lăsa averse şi aici. Nu vor lipsi fenomenele electrice şi răbufnirile vântului.

În Transilvania, instabilitatea creşte după prânz în zonele de munte, pe unde se aşteaptă ploi torenţiale cu intensificări de vânt şi grindină. Seara s-ar putea să vină o aversa-doua şi în rest, dar până atunci avem soare şi maxime de până la 30-31 de grade.

În Oltenia continua vremea foarte caldă. Temperaturile mai cresc un pic faţă de ieri şi ating 30-31 de grade. Domina atmosfera însorită, dar pe seara, apar şi aici câteva reprize de ploaie în regiunile deluroase.

Şi în sudul ţării va fi foarte cald şi vom avea temperaturi de luna iulie. Aşteptam vreme frumoasă, dar spre seară s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie.

Vremea în Bucureşti şi la munte
În Bucureşti, astăzi se face şi mai cald ca ieri, când am avut 30 de garde. Maximă urca spre 32 de grade, o să avem soare şi ceva nori pe seara, dar şansele de ploaie sunt reduse. Noaptea ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi în creştere. Minimă ajunge pe la 16-17 grade.

În zonele montane, ziua începe cu vreme frumoasă, dar pe la prânz apar deja condiţii de ploaie. Vin averse zdravene, cu tunete, fulgere, vânt şi chiar grindină. Ploile se vor extinde progresiv, dar temperaturile rămân ridicate pentru o zi de mai. La mare, vremea se anunţă foarte plăcută în acest week-end. Astăzi va fi cer senin, briza activa şi temperaturi de luna iulie. Maximele din staţiuni ajung pe la 26-27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 17-18 grade.

Vremea în următoarele 3 zile
Peste noapte mai apar ceva înnorări şi câteva reprize de ploaie în zonele montane, prin vestul şi nordul ţării. În rest avem vreme bună, puţini nori şi condiţii de ceaţă, spre dimineaţă, în zona litoralului. Temperaturile, în creştere faţă de noaptea trecută, pleacă de la 8 grade în estul Transilvaniei şi ajung la 18 grade în sud-estul ţării.

Mâine, instabilitatea creşte şi temperaturile scad usor-usor. Norii apar temporar şi aversele vin în majoritatea zonelor. Doar prin Moldova şi Dobrogea se menţine timpul frumos, dar aici se porneşte vântul. Vor fi din nou ploi torenţiale, cu răbufniri de vânt şi grindină. Maximele depăşesc 25 de grade în majoritatea zonelor şi ajung pe la 30 de grade în sud. Doar prin Bucovina şi estul Transilvaniei va fi mai răcoare: se vor înregistra 22-23 de grade.

În Bucureşti, duminică rămânem cu vremea caldă, însă creşte şi instabilitatea după prânz. Vântul devine moderat, iar şansele de ploaie vor fi mai ridicate la apropierea serii. Luni avem vreme schimbătoare, vânt activ, nori din când în când şi ploi slabe, de scurtă durată. Ziua de marţi ne aduce mai multe reprize de ploaie, în special averse, cu răbufniri de vânt şi o maximă de vară.

La munte duminică aşteptăm vreme instabilă, în uşoara răcorire şi cu averse temporare în cele mai multe masive. Vor mai fi ploi torenţiale, răbufniri de vânt şi grindină. Luni, temperaturile mai scad puţin şi ploile se vor concentra în Munţii Banatului, pe unde se vor aduna cantităţi mari de apă.

Ziua de marţi ne aduce vreme instabilă peste tot. Mai apar ceva ploi de vară, cu toată suita de fenomene aferente.

La mare, vremea se anunţă foarte plăcută în acest week-end. Mâine va fi cer senin, briza activa şi temperaturi de luna iulie. Vreme de plajă va fi şi duminică, deşi vântul va sufla cu putere, iar la apropierea serii, vin şi aici ceva ploi. Luni se simte un aer mai rece, vântul va sufla cu putere şi vor fi înnorări temporare. Aversele apar trecător şi apa mării tinde spre 20 de grade. Marţi vremea va fi schimbătoare, însă caldă pentru o zi de mai. Vântul va agita atmosferă, iar temperaturile rămân ridicate: până la 24 de grade în aer şi 18-20 de grade în apă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Țara care ar putea introduce sancțiuni pentru cei care difuzează știri false despre vreme
Țara care ar putea introduce sancțiuni pentru cei care difuzează știri false despre vreme

Directorul Asociației Meteorologice din Egipt, Dr. Ahmed Abdel-Al, a anunțat că pregătește o lege prin care să interzică orice informație despre vreme care nu este autorizată.

Avertisment ONU: Ultimii 3 ani, cei mai
Avertisment ONU: Ultimii 3 ani, cei mai "fierbinţi" din istorie. Vremea severă continuă în 2018

Ultimii trei ani au fost cei mai călduroşi din istoria înregistrărilor meteorologice, iar valurile de căldură din Australia, temperaturile neobişnuit de ridicate din zona Arctică şi lipsa apei din Cape Town sunt evenimente extreme dăunătoare, arată ONU.

De ce ne este mai foame când e frig. Efectul neaşteptat al gerului asupra siluetei
De ce ne este mai foame când e frig. Efectul neaşteptat al gerului asupra siluetei

Vreama rea nu înseamnă doar coduri meteo, şcoli închise şi lupte zilnice cu nămeţii. Ci şi o poftă teribilă de mâncare. Explicaţia este fiziologică.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.