Temperaturi plăcute în aproape toată ţara. Ce se întâmplă cu vremea în acest weekend

×
Codul embed a fost copiat

In sud şi în sud-est avem timp frumos şi temperaturi potrivite momentului. În rest găsim vreme cam răcoroasă, înnorări trecătoare şi câteva ploi în nord-vestul ţării.

Vântul se înteţeşte aproape peste tot, iar pe crestele montane va depăşi 80, 90 Km/h. Maximele vor fi de la 12, 13 grade în Maramureş; până la 22, 23 de grade în Muntenia şi Oltenia.

In Dobrogea şi Bărăgan se anunţă soare şi atmosferă plăcută, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii vor fi rari, se răcoreşte uşor, însă temperaturile vor fi normale pentru aceasta dată din calendar.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi înnorări, dar şi perioade cu soare, iar temperaturile scad peste tot.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă mulţi nori şi ploi cam peste tot. Vântul se înteţeşte, iar în nordul Carpaţilor Orientali rafalele de vânt vor atinge viteze de 90 km/h.

În schimb, în vestul ţării se încălzeşte şi atmosferă va fi plăcută. Temperaturile ajung până la 18 grade Celsius.

În centrul României se anunţă vreme bună cu soare şi câţiva nori de decor. Vântul va avea răbufniri, iar la munte pe creste se ating viteze de 90 km/h. Se răcoreşte faţă de şi la amiază vor fi cel mult 17 grade pe partea vestică a provinciei.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Se încălzeşte uşor şi termometrele vor indica după prânz 23 de grade Celsius.

În sudul ţării avem vreme frumoasă şi temperaturi de până la 22 de grade Celsius.

În Bucureşti, ziua ne-aduce vreme frumoasă, în jur de 22 de grade după prânz şi un vânt tot mai insistent.

La munte se porneşte vântul şi se răcoreşte. O să plouă în masivele nordice, s-ar putea să cadă câţiva stropi şi în rest, iar în nordul Carpaţilor Orientali şi pe crestele Carpaţilor Meridionali o să apară şi lapoviţă.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Miercuri avem avem soare în sud şi sud-est; înnorări trecătoare în celelalte zone şi câteva ploi în nord-vestul ţării. Vântul se înteţeşte aproape peste tot şi o să sufla tare la munte, pe creşte.

Joi va domina timpul frumos, deşi în jumătatea nordică s-ar putea să cadă câţiva stropi. Vântul rămâne activ şi o să sufle mai tare în Bucovina şi pe crestele montane. Joi noaptea se răceşte, iar spre dimineaţă în nord şi centru apare bruma.

Vineri se înseninează aproape peste tot, iar vântul mai are uşoare intensificări pe partea sud-vestica a ţării şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Sâmbătă se încălzeşte, mai ales în nord, vest şi centru. O să avem vreme frumoasă, cu vânt mai activ în estul şi în sud-vestul ţării şi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea în zonele joase. În depresiuni mai poate să apară bruma.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Temperaturile vor fi oscilante în toată țara, în următoarele două săptănâni, cu maxime de până la 25 de grade în Muntenia, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.