Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

×
Codul embed a fost copiat

Marți avem vreme rece în sud şi est, precipitaţii slabe şi răbufniri de vânt mai ales în jumătatea sud-vestica. Temperaturile sunt modeste, iar maximele vor fi puţin sub cele de ieri: de la minus 3 la 7 grade.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu sud-estul. Atmosfera destul de închisă, vânt activ. Temperaturile resimţite vor fi mai scăzute decât cele din termometre. O să plouă în sudul Dobrogei, iar în zona Bărăganului domină lapoviţa. La noapte, ploi pe litoral şi minime sub zero în restul provinciei.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem atmosfera mohorâtă. Precipitaţiile vor fi slabe, dar va fi mai fric că ieri. Şi noaptea va fi rece. În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi rece, geroasă dimineaţa, cu înnorări temporare şi maxime în jur de zero grade. La noapte, scăpăm de ger şi se înseninează.

Vreme cam neplăcută avem şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Pe aici sunt condiţii de ninsoare, chiar şi de lapoviţă în nord-vest. Ziua se răceşte, dar la noapte se încălzeşte faţă de noaptea trecută.

Lapoviţa şi cer plumburiu găsim astăzi şi în ţinuturile vestice. Temperaturile pierd vreo două grade, vântul va sufla mai tare în sudul Banatului, unde este şi un cod galben în vigoare până la ora 11. Precipitaţiile mai apar temporar şi la noapte. Minimele rămân pozitive.

Citește și
zapada pe strada
Vremea 18 februarie. Frig, vânt şi ninsori în toată ţara
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

În Transilvania avem vreme închisă, nu foarte rece, dar o zi de iarnă prin vestul Meridionalilor. Cod galben de vânt pentru zona de munte a judeţului Sibiu. În restul Carpaţilor, ninsori mai liniştite. Noaptea va fi rece, dar temperaturile cresc faţă de azi-noapte.

Sud-vestul ţării este cel mai afectat de vremea rea. Vă spuneam de informarea meteo de vânt şi ninsori, în vigoare până mâine dimineaţă. Asta înseamnă că azi va mai ninge, iar la deal şi la munte se depune strat apreciabil de zăpadă. O zi aspră de iarnă cam peste tot în sud-vest!

Vreme rece şi neplăcută găsim şi prin sud. Domina ninsorile şi astăzi, dar vor fi slabe şi nu sunt semne că s-ar depune strat de zăpadă. Vântul are ceva porniri, iar temperaturile scad faţă de ieri. La noapte o să mai ningă în nordul Munteniei.

În Bucureşti, vântul mai poate atinge 35-40 km/h. Se face mai frig ca ieri, ninsorile apar temporar, dar vor fi slabe. Barometrele vor indica o scădere uşoară a presiunii atmosferice.

În zonele de munte, ninsorile sunt în extindere peste toate masivele. Cele din vestul Meridionalilor vor fi consistente şi local, viscolite. Prin staţiuni, temperaturile vor fi în limite normale.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

În Bucureşti, astăzi În Bucureşti, se porneşte vântul şi scad condiţiile de fulguială. Se pot produce rafale de 35-40 km/h. Se face mai frig ca ieri, ninsorile apar temporar, dar nu sunt aşteptate cantităţi importante. Barometrele vor indica o scădere uşoară a presiunii atmosferice.

Maine, cam aceleaşi condiţii: vreme urâtă, ceva fulguieli sau ninsoare slabă, vânt insistent. Joi se menţine atmosfera închisă, dar precipitaţiile aptoape că dispar. Vântul va mai avea răbufniri, aşa că temperaturile resimţite vor fi mai scăzute decât valorile din termometre. Şi vineri prindem tot vreme neplăcută, nori mulţi şi fulguieli cu totul sporadice. Temperaturile rămân la valorile de astăzi.

În zonele de munte, ninsorile au început deja şi astăzi sunt în extindere peste toate masivele. Cele din vestul Meridionalilor vor fi consistente şi local, viscolite. Prin staţiuni, temperaturile vor fi în limite normale. Maine o să mai ningă în Meridionalii vestici, pe unde şi vântul va fi mai puternic, iar în rest apar doar câţiva fulgi.

Joi va ninge local pe la munte. Vântul va avea unele răbufniri, iar temperaturile rămân la valori obişnuite perioadei. Şi vineri aşteptam vreme mohorâtă, cu ninsori locale, şi vânt mai nervos pe creşte. În week-end se prefigurează o nouă răcire a vremii.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo
Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Luni o să ningă în Muntenia dar şi la deal şi la munte, va fi lapoviţă în Oltenia şi pe arii restrânse în Dobrogea, iar în Banat şi Crișana va ploua. Maximele vor fi între minus 3 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest.

Vremea 18 februarie. Frig, vânt şi ninsori în toată ţara
Vremea 18 februarie. Frig, vânt şi ninsori în toată ţara

Azi avem o zi închisă cu ninsori la munte, în Maramureş, în Transilvania şi Moldova iar în Crisana aşteptam lapoviţă. În Banat şi în celelalte regiuni va ploua şi maximele se vor situa între minus 1 grad în jumãtatea de nord a Moldovei şi 7 grade în sud.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.