Vreme foarte calda si disconfort termic ridicat in aproape toata tara. Zonele in care va ploua in zilele urmatoare

×
Codul embed a fost copiat

Sambata vom avea o zi foarte calda, cu disconfort termic ridicat in
cea mai mare parte a tarii. Prin zone din vest si sud, temperaturile ating pragul caniculei, iar catre seara apar ploi zgomotoase, mai ales la deal, la munte si in Oltenia.

Starea vremii in tara:

Dobrogea si Baragan - Aici temperaturile urca rapid: dupa pranz maximele depasesc 30 de grade cam peste tot si aerul devine greu de respirat. Mai spre seara isi fac aparitia si norii de averse.

Moldova sudica si in nordul Munteniei caldura va fi greu de suportat. La amiaza se vor inregistra 32...33 de grade, la umbra, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic, de 80 de unitati.

Vreme calduroasa gasim si in jumatatea nordica a Moldovei. Ziua se anunta insorita; dar in orele serii cresc sansele de averse in zonele inalte.

Citește și
vreme soare
Vreme caniculara in sudul tarii, cu temperaturi de 35 de grade la umbra. Ziua in care ploile cuprind toata tara
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Foarte cald va fi si in nordul Transilvaniei si in Maramures.
Maximele ajung la 31...32 de grade, dar nu uitati ca vorbim despre valorile masurate la umbra. Soarele domina prima parte zilei; mai tarziu e posibil sa apara o ploaie rapida, de vara.

Caldura mare asteptam si in tinuturile vestice. Pe aici se vor atinge si 35 de grade, la umbra si atmosfera va deveni sufocanta. In zonele mai inalte, dupa-amiaza vin averse, cu fulgere si vant intens.

Si in centrul Romaniei aversele apar in orele serii; vor uda mai ales zonele de munte si vor veni cu descarcari electrice si intensificari ale vantului. Ar putea sa cada grindina si se vor strange cantitati mari de apa. Pana atunci avem timp frumos si temperaturi ridicate.

In sud-vest vremea se strica dupa pranz. Se-aduna norii si vin
ploi torentiale, cu toate fenomenele asociate: tunete, fulgere, rabufniri de vant si conditii de grindina. Temperaturile se opresc la valori suportabile, de cel mult 29...30 de grade.

In schimb, in sudul tarii vom suferi si astazi din pricina caldurii. Maximele vor urca spre 35 de grade si stresul termic va fi foarte ridicat. Spre seara instabilitatea cuprinde regiunile
deluroase.

In Bucuresti se anunta inca o zi torida. Dupa pranz, raportul temperatura-umezeala va depasi pragul critic, aerul va fi
aproape irespirabil si termometrele vor arata 33... 34 de
grade, la umbra.. Spre seara si la inceputul noptii apar ceva conditii de ploaie. In zori se vor inregistra 20 de grade.

Pe litoral ramanem cu vremea calda, insa la apropierea serii sunt posibile averse trecatoare. Pana atunci avem soare si atmosfera sufocanta. In aer se vor inregistra pana la 30 de
grade; apa marii va avea cam 25 de grade.

Vreme calda gasim si in zonele montane, dar instabilitatea
sporeste si dupa pranz, incep sa apara aversele. Vorbim despre ploi torentiale, cu fulgere, vant puternic si grindina. Cantitatile de apa ar putea ajunge la 25... 30 de litri pe metru patrat.

Prognoza pe trei zile

Duminica, vremea se va strica treptat. Vor fi intervale cu innorari, ploi torentiale, tunete, fulgere, vijelii si grindina in vest, centru, nord, la deal si la munte; duminica noaptea aversele ajung si in rest. Se pot acumula chiar si 50 litri de apa pe metru patrat. Temperaturile scad perceptibil in centru si vest, dar vor fi in continuare foarte mari in tinuturile sudice.

Luni, ploile si instabilitatea vor afecta sudul, sud-estul, Carpatii si o buna parte a Transilvaniei. Aversele vor fi abundente si zgomotoase, dar pe seara, norii incep sa se imprastie. Temperaturile sunt in scadere.

Marti, se asteapta vreme frumoasa, atmosfera placuta si poate cativa stropi de ploaie dupa pranz. In sud-est se inteteste vantul. Maximele nu mai trec de 29 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Canicula, disconfort termic accentuat si instabilitate atmosferica in toata tara. Orasul unde s-au atins 40 de grade
Canicula, disconfort termic accentuat si instabilitate atmosferica in toata tara. Orasul unde s-au atins 40 de grade

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica de canicula, disconfort termic accentuat si instabilitate atmosferica pentru toata tara, valabila vineri si sambata.

Vreme caniculara in sudul tarii, cu temperaturi de 35 de grade la umbra. Ziua in care ploile cuprind toata tara
Vreme caniculara in sudul tarii, cu temperaturi de 35 de grade la umbra. Ziua in care ploile cuprind toata tara

Vineri se incalzeste peste tot si vremea va fi calduroasa, chiar caniculara in Lunca Dunarii. Vorbim din nou de stres termic, de zapuseala mare mai ales in sudul si in sud-estul tarii.

Se opresc ploile, iar temperaturile cresc pana la 33 de grade. Cand se strica vremea in toata tara
Se opresc ploile, iar temperaturile cresc pana la 33 de grade. Cand se strica vremea in toata tara

Ziua de joi ne-aduce vreme frumoasa si in incalzire. Maximele termice se vor situa intre 27 si 33 de grade, iar spre seara ar putea sa cada ploi de scurta durata la munte si prin dealurile sudice.
 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.