Maxime de până la 21 de grade în sudul țării. Prognoza meteo pentru începutul săptămânii

Ultimul update: Luni 13 Noiembrie 2017 10:12
Data publicarii: Luni 13 Noiembrie 2017 09:58
Categorie: Vremea

Ziua luni ne-aduce temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal; ploi în vestul şi nord-vestul ţării; vreme mai bună în rest. Maximele pleacă de la 13 grade în Transilvania estică şi ajung la 21 de grade prin Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan sunt condiţii de ceaţă şi burniţa dimineaţa; apoi se arată soarele şi temperaturile urcă spre 20, poate 21 de grade- valori neobinuit de mari pentru luna noiembrie. Se încălzeşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. La începutul zilei, ceata domina zonele joase şi poate fi însoţită de burniţa. Mai târziu aşteptam vreme bună, soare cu nori şi maxime de 18...19 grade. Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Temperaturile câştigă vreo 3...4 grade faţă de ieri; dimineaţa, pe la câmpie se lasa ceaţă; iar peste zi se înteţeşte vântul.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme neplăcută. Cerul rămâne acoperit de nori; o să mai plouă din când în când şi vântul va avea avea răbufniri. Se încălzeşte simţitor: temperaturile urcă spre 16...17 grade. Şi în vestul ţării va fi vreme urâtă, cu cer noros şi ploi în mai multe reprize. Vântul va sufla destul de tare, iar temperaturile, în creştere uşoară faţă de ziua trecută, ajung la 16...17 grade- valori mai potrivite pentru luna octombrie.

În centrul României aşteptam vreme schimbătoare: înnorări şi poate câţiva stropi de ploaie, dar şi scurte momente însorite. Pe crestele montane vântul continua să sufle cu putere, iar saltul termic este evident: temperaturile ating chiar şi 18 grade.

Se încălzeşte şi în Oltenia: maximele ajung la 18...19 grade; norii apar trecător; dar şansele de ploaie sunt reduse. Acum, dimineaţa avem ceaţa şi burniţa pe la câmpie. Şi în ţinuturile sudice se anunţă o zi neobişnuit de caldă pentru dată din calendar. Ceata poate persista câteva ore; dar după prânz vom avea vreme bună şi până la 21 de grade în Lunca Dunării.

Vremea 11 noiembrie 2017. Temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă

Şi în Bucureşti temperaturile ajung la valori surprinzător de mari pentru luna noiembrie. Vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa; înnorări trecătoare peste zi şi un vânt mai activ. Maximă urca spre 20 de grade. La noapte, minimă ajunge la 10 grade - o temperatură care în mod normal ar trebui să se înregistreze pe timpul zilei.

La munte o să mai plouă în masivele vestice şi sud-vestice şi se pot acumula 25 de litri de apă pe metru pătrat. În rest găsim vreme schimbătoare, câţiva stropi de ploaie şi un vânt intens. Pe crestele Carpaţilor Occidentali şi Meridionali rafalele de vânt vor depăşi 80...85 KM/h.

Marți temperaturile scad, însă va fi în continuare cald pentru acest moment al anului. Vom avea vreme schimbătoare, un vânt destul de insistent şi o maximă de 16 grade.

Miercuri se răceşte simţitor, dar vom ajunge la un regim termic normal, ceaţa şi burniţa dimineaţa; înnorări persistente pe timpul zilei.

Joi rămânem cu atmosfera mohorâtă; revin condiţiile de ceaţă şi burniţa; iar temperatura se opreşte tot pe la 10 grade.

Vremea 12 noiembrie 2017. Temperaturi ridicate, ceață și ploi slabe în unele zone

Vremea 12 noiembrie 2017. Temperaturi ridicate, ceață și ploi slabe în unele zone

vremea istock

Vremea 23 noiembrie 2017: Atmosferă închisă și condiții de burniță. Cod de ceață, în Bihor

Vremea 22 noiembrie 2017: Miercuri, atmosferă mohorâtă. Prognoza pe următoarele 3 zile

Vremea 21 noiembrie 2017. La munte va ninge. Prognoza pe următoarele 3 zile

ANM: Lapoviţă şi ninsoare în nord-vestul şi centrul ţării, dar şi în zonele montane, până miercuri după-amiază

Vremea 19 noiembrie 2017. Duminică, va predomina ploaia și lapovița. Prognoza pentru luni

Vești îngrijorătoare despre iarna care va lovi România: posibile fenomene meteo extreme și temperaturi de -30 de grade

vremea bucuresti ploaie

Vremea 18 noiembrie. În Capitală, în weekend o să plouă. Prognoza pentru munte

Un ciclon cu aer rece și unul cald vor intra în weekend în România. Sunt așteptate ploi și ninsori

Ciclonul polar Olaf va aduce vreme foarte rece în țară. Sunt aşteptate ninsori

Vreme mohorâtă, cu șanse de ploi spre seară. Prognoza pentru finalul săptămânii

Ciclonul polar Olaf ajunge duminică în România. Ninsori și temperaturi scăzute

Vreme rece în toată ţara, cu temperaturi ce nu depăşesc 10 grade