Sapte drumuri nationale si 22 judetene sunt inchise din cauza zapezii. Doua localitati nu au curent

×
Codul embed a fost copiat

Sapte drumuri nationale din Vrancea, Vaslui si Buzau, precum si 22 de drumuri judetene sunt inchise pe anumite tronsoane, din cauza zapezii, iar 2 localitati sunt nealimentate cu energie electrica, potrivit secretarului de stat din MAI Catalin Chiper.

LISTA DRUMURILOR CU TRAFIC INCHIS SAU RESTRICTIONAT

UPDATE ORA 13:00

Porturile constantene au fost redeschise, duminica dimineata, in urma imbunatatirii conditiilor meteorologice, dupa ce toate operatiunile fusesera sistate sambata, din cauza viscolului.

Astfel, potrivit Capitaniei Zonale Constanta, manevrele in porturile Constanta Nord si Constanta Sud - maritim si fluvial au fost reluate, duminica dimineata, in jurul orei 05.30, in timp ce in portul Midia acestea au fost reluate o ora mai tarziu.

Citește și
viscol
Codul galben de viscol si ninsori se prelungeste pana duminica la pranz. Zeci de drumuri, inchise
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Operatiunile portuare au fost suspendate aproape 24 de ore din cauza vantului foarte puternic, ce sufla, la rafala, cu viteze de 70 - 80 km/h.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a spus ca dintre cele sapte drumuri nationale inchise pe anumite tronsoane, patru sunt in judetul Vrancea, doua in Vaslui si unul in Buzau.

Drumurile judetene cu circulatie inchisa sunt in judetele Vrancea - sapte, Iasi - patru, Vaslui si Bacau - cate trei, Buzau - doua, Neamt, Braila si Covasna - cate un drum, a precizat Chiper.

Secretarul de stat a mai spus ca doua localitati sunt nealimentate cu energie electrica, respectiv Suraia, in judetul Vaslui si Valcele, in Buzau.

Catalin Chiper a adaugat ca nu sunt trenuri blocate, nici aeroportui inchise, iar cele doua porturi de la Constanta au fost redeschise, ramanand in continuare inchise doar Bara si Canalul Sulina.

Totodata, Chiper a mai spus ca 11 persoane care aveau nevoie de asistenta medicala de urgenta au fost salvate si sunt in afara oricarui pericol, precizand ca nu sunt persoane decedate sau disparute din cauza zapezii.

Toate cazurile care au insemnat urgente medicale au fost rezolvate cu autosenilatele SMURD. Cmpania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania arata, intr-un comunicat de presa, ca sectoarele de drumuri nationale cu circulatie inchisa sunt: DN 11A Barlad (judetul Vaslui) - Adjud (judetul Vrancea), intre kilometri 41-94, DN 22 Ramnicu Sarat - Baile (judetul Buzau), intre kilometri 2-30, DN 23A Focsani - Ciorasti (judetul Vrancea), intre kilometri 0-34, DN 23B Maicanesti-Ciorasti (judetul Vrancea), intre kilometri 3-15, DN 24A Murgeni - Husi (judetul Vaslui), intre kilometri 33-99, DN 24D Barlad (judetul Vaslui) - Vanatori (judetul Galati), intre kilometri 0-84 si DN 2N Bogza-Dumitresti, intre kilometri 8-37 (judetul Vrancea).

De asemenea, circulatia este restrictionata pe DN 24A Barlad - Murgeni pentru masinile cu masa mai mare de 3,5 tone.

Avertizarea cod galben de ninsori si vant emisa sambata pentru judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi a fost ridicata duminica, la ora 9.00.

Moldova si o parte din sudul tarii se inclina in fata unei ierni care face regulile. In foarte multe zone viscolul s-a mai potolit. Codul galben de ninsori a fost ridicat.

In localitatile izolate, oamenilor care au avut nevoie disperata de ajutor le-au ramas numai rugaciunile. Doar acolo unde s-a putut bolnavii au fost salvati cu elicopterul.

In judetul Braila, drumarii au muncit sambata toata ziua. Spre seara, au avut noroc ca viscolul s-a mai potolit, iar munca lor n-a mai fost in zadar.

Politistii au luat masuri de precautie si au organizat filtre pe toate drumurile. I-au atentionat pe soferi ca in judetele Buzau, Vrancea si Galati opt drumuri nationale sunt blocate, iar cine se aventureaza pe ele o face pe propria raspundere.

Multi oameni s-au speriat din cauza viscolului si au luat-o pe jos prin vijelie dintr-o localitate in alta fara sa stie la ce pericol se expun.

In judetul Buzau vantul a suflat cu o furie uluitoare si a ingropat in nameti case, drumuri si masini. Drumul National 22 - Ramnicu Sarat-Braila a ramas blocat.

Cel mai grav este ca, in multe zone, ambulantele nu au putut sa ajunga la pacienti. O salvare care a incercat sa duca o batrana spre casa, dupa ce femeia facuse dializa la spital, a ramas inzapezita in apropiere de localitatea Ramnicelu.

Utilajul de deszapezire venit in ajutorul ei era sa se rastoarne cand a incercat sa spublere un sul urias de zapada.

Salvarea femeii a fost la un pas sa se transforme intr-o tragedie. Privind pe geamul ambulantei urgia, biata batrana tremura de spaima.

In judetul Vrancea, cinci drumuri nationale sunt inchise. Un utilaj pe senile a intervenit pentru a salva viata unei femei de 80 de ani cu insuficienta respiratorie.

In judetul Vaslui, pe cinci drumuri nationale nu se circula. Zeci de soferi au asteptat ca masinile de dezsapezire sa le croiasca drum spre casa.

Cel mai mare producator german de masini si liderul mondial semneaza “pactul” anti Mercedes si Audi

Armata si pompierii au intervenit in mai multe situatii de urgenta. Copii bolnavi, femei gravide si pacienti care aveau nevoie de dializa au fost scosi dupa ore intregi din troiene. Pentru a salva viata unui barbat de 57 de ani care suferise un infarct, la Barlad a fost trimis un elicopter SMURD.

Secretarul de stat Raed Arafat a cerut ca in localitatile izolate, unde ambulantele nu pot sa ajunga, sa se intervina cu elicopterele.

O femeie dintr-un sat blocat de zapezi din judetul Galati a fost adusa la Iasi si internata la sectia de neurochirugie.

Si la malul marii viscolul a creat un peisaj de o frumusete stranie, insa n-ai fi vrut sa te afli intr-o ambarcatiune pe mare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Directorii CNDAR au avut sedinta de
Directorii CNDAR au avut sedinta de "plan operativ" la Balea Lac, desi ANM anuntase vreme rea

Directori din CNADNR au participat joi, la Balea Lac, la o sedinta de "plan operativ" privind bilantul pe anul trecut si proiectul de buget pe 2013.

Codul galben de viscol si ninsori se prelungeste pana duminica la pranz. Zeci de drumuri, inchise
Codul galben de viscol si ninsori se prelungeste pana duminica la pranz. Zeci de drumuri, inchise

Sunt probleme tot mai mari in sud-estul tarii din cauza iernii. Codul galben de viscol puternic si ninsori se prelungeste pana duminica la pranz.

ANM: Vreme calda in primele zile ale saptamanii, apoi ninsori. Prognoza meteo pana pe 27 ianuarie
ANM: Vreme calda in primele zile ale saptamanii, apoi ninsori. Prognoza meteo pana pe 27 ianuarie

Vremea va fi calda in primele zile ale saptamanii, cu maxime intre 6 si 12 grade, dupa care, in jurul datei de 18 ianuarie, vor reveni ninsorile in majoritatea regiunilor, potrivit prognozei pentru intervalul 14 - 27 ianuarie, realizata de ANM.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.