Cod galben de ninsori si viscol in Bucuresti si 9 judete, pana joi. In Capitala, stratul de zapada ar putea atinge 10 cm

×
Codul embed a fost copiat

Bucurestiul si noua judete din estul si sudul tarii sunt, de miercuri pana joi dimineata, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.

UPDATE: Seful Centrului National de Prognoza Meteo de la Administratia Nationala de Meteorologie, Gabriela Bancila, a declarat, miercuri, la Comandamentul de iarna convocat la Primaria Generala, ca in Capitala stratul de zapada ar putea ajunge, izolat, la 8-10 centimetri, iar vantul se va intensifica in a doua jumatate a zilei, potrivit agerpres.ro

Ea a reamintit ca municipiul Bucuresti se afla sub atentionare de cod galben, incepand de miercuri dimineata, de la ora 10,00, pana joi dimineata la ora 9,00.

"In tot acest interval vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari, in special in a doua parte a zilei de azi si la inceputul noptii. Vorbim de rafale ale vantului ce vor atinge 45-50 km/h, cel mult 55 km/h. De asemenea, vor fi si intervale in care va ninge. Ninsorile vor fi mai putin insemnate cantitativ in anumite perioade de timp, dar spre seara, in prima parte a noptii, ninsoarea va fi ceva mai abundenta, iar pana maine dimineata (...) apreciem ca se poate depune un strat de zapada care sa masoare 8-10 centimetri izolat, posibil chiar 12 cm", a spus ea.

Bancila a mentionat ca noaptea trecuta, in Capitala, a avut loc fenomenul de ploaie inghetata, iar pe parcursul orelor urmatoare "doar pe arii foarte restranse si pentru intervale scurte de timp", din cauza ninsorii si a lapovitei, se pot mentine "depunerile inghetate" de pe artere.

Citește și
vremea - ninsoare
Vremea rece, lapovita si chiar ninsorile revin in tara noastra incepand de marti. Cum va fi vremea in urmatoarele zile
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Ea a mai precizat ca in a doua parte a noptii intensitatea vantului se va diminua. Joi, pana la orele amiezii, e posibil sa mai existe reprize de ninsoare slaba.

Directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Cosmina Simiean Nicolescu, a declarat ca marti seara 570 de persoane erau gazduite in centrele Municipalitatii, iar 182 in centrele private si cele de la nivelul sectoarelor.

"Mai avem cazuri in strada pe care le monitorizam si care refuza in continuare adapostirea: in zona Razoare, Iancului, Gara de Nord si Gara de Est Obor, pe care le monitorizam, in continuare, in strada", a spus ea.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat ca nu au fost accidente rutiere si ca, in colaborare cu DGASMB, au fost bine gestionate situatiile in care anumite persoane nu au dorit sa stea in adaposturile speciale.

Comisar Ion Romica, reprezentantul Brigazii Rutiere, a precizat ca, miercuri dimineata, nu s-au inregistrat blocaje in trafic, dar s-a circulat "mai greu", "in conditii de iarna". Pe parcursul zilei, au existat 14 intersectii cu semafoare defecte, situatii remediate ulterior.

Directorul general interimar RATB, Adrian Mihail, a anuntat ca a fost mobilizat intregul parc circulant, dar ca in cursul diminetii au fost probleme in trafic din cauza aglomeratiei si a conditiilor de iarna. Materialul antiderapant a fost aplicat in refugii de doua ori, incepand cu ora 2,00.

Directorul RADET, Sorin Chirita, a precizat ca au existat cateva avarii minore, care au fost solutionate rapid, si a apreciat ca sistemul de termoficare nu va fi afectat de fenomenele meteo.

In sudul Moldovei si in cea mai mare parte a Munteniei, ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

Vantul va atinge la rafala viteze de 60 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii. In estul Munteniei si in sud-estul Moldovei va fi polei.

Ziua de miercuri ne aduce o racire a vremii, precipitatii in toata tara si un vant intens in Dobrogea, sudul Moldovei si cea mai mare parte a Muntenie. Va ninge in Moldova, in Oltenia si la munte, iar catre seara apar ninsori si in regiunile sudice.

In Dobrogea si Baragan va fi o atmosfera inchisa si ploi pe timpul zilei, insa noaptea va ninge. Se vor strange cantitati de apa de 10-15 l/mp, vantul prinde putere in zona Dobrogei si izolat rafalele de vint vor depasi 65 km/h. Valorile termice vor fi comparabile cu cele inregistrate marti.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vor fi multi nori si precipitatii consistente. O sa predomine ploile, insa spre seara si la noapte vin si aici ninsori si vintul va avea intensificari.

In nordul Moldovei si in Bucovina, norii vor fi numerosi si va ninge zdravan si se va depune strat consistent de zapada! Temperatura aerului va fi in scadere. 

In nordul Transilvaniei si in Maramures pe arii restranse vin precipitatii mixte. Maximele scad usor si ajung pe la 6 grade Celsius.

Vestul tarii are parte de vreme inchisa si de precipitatii putine. Temperatura aerului va scadea usor.

In centrul Romaniei va ninge serios pe partea estica unde se va depune strat consistent de zapada. In rest vor fi innorari, iar temperaturile ajung pana la 6 grade Celsius pe partea vestica!

Si in sud-vestul tarii se anunta innorari! Aici vor predomina ninsorile si maximele termice ajung pina la valori de 6 grade Celsius!

In tinuturile sudice gasim vreme inchisa si precipitatii! La inceput vin ploi si lapovita insa treptat acestea se vor transforma in ninsoare! Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp. Vantul va avea rabufniri!

In Bucuresti avem vreme urata. Se raceste si la inceputul zilei o sa fie precipitatii mixte si depuneri de polei, apoi vor domina ninsorile. Maxima se opreste la zero grade si vantul intens va spori senzatia de frig.

Se raceste si in zona de munte. O sa ninga in majoritatatea masivelor, iar in Carpatii Orientali si in jumatatea estica a Meridionalilor vor fi ninsori destul de serioase si se va depune un strat consistent de zapada.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Joi se face si mai frig. In jumatatea sudica a tarii vom avea temperaturi negative pe timpul zilei, iar noaptea va fi ger. Innorarile persista; in sud si la munte mai vin cateva ninsori slabe, iar prin vestul si centrul tarii ar putea sa cada lapovita. Vantul mai are unele intensificari in sud si in sud-est.

Vineri asteptam vreme rece in sudul si estul tarii; in rest temperaturile ajung la valori normale pentru aceasta data. In zonele joase vor fi conditii de ceata, chiciura si e posibil sa fulguiasca. In rest gasim timp frumos si un vant mai intens in sudul Banatului, pe litoral si in delta.

Sambata in sud si in est se anunta o zi rece, cu ceata, chiciura si conditii de fulguiala. In celelalte regiuni vom avea soare si temperaturi potrivite pentru aceasta data.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Alerta de vreme rea pana joi, Romania lovita de un ciclon. ANM a emis cod galben de ninsori in 6 judete
Alerta de vreme rea pana joi, Romania lovita de un ciclon. ANM a emis cod galben de ninsori in 6 judete

ANM anunta o alerta de vreme rea pana joi, 9 februarie, pentru toata tara. Vom avea parte de precipitatii abundente, ninsori si vant nervos, fenomene aduse de un ciclon mediteranean care va lovi Romania.

Vremea rece, lapovita si chiar ninsorile revin in tara noastra incepand de marti. Cum va fi vremea in urmatoarele zile
Vremea rece, lapovita si chiar ninsorile revin in tara noastra incepand de marti. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Avem inca o zi calda. Va ploua slab in Crisana, local in Banat si pe arii restranse in rest. Va fi ceata din est, sud-est si centru, iar vantul va avea intensificari la munte, in sudul si sud-vestul tarii.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.