Atenționările de cod galben și portocaliu, prelungite. Județele vizate

Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Duminica 08 Octombrie 2017 11:02
Categorie: Vremea
Furtuna Romania

Atenţionările cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic în centrul ţării, în zona de nord-est, est şi sud-est, dar şi ninsori şi viscol la munte au fost prelungite de meteorologi până la miezul nopţii de duminică spre luni.

 

Cu toate acestea, numărul judeţelor afectate a fost redus.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până duminică la ora 18.00 va fi în vigoare o atenţionare cod galben privind intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ în estul ţării, dar şi ninsori viscolite la munte.

Astfel, în acest interval în estul Munteniei şi în centrul Moldovei vântul va sufla cu până la 50-60 de kilometri la oră şi va continua să plouă, cumulându-se local cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat de 25 - 30 de litri pe metru pătrat. În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali vor fi rafale de 60 - 70 de kilometri la oră, va mai ninge, iar zăpada va fi spulberată şi viscolită. Se vor semnala ploi şi în restul Munteniei, inclusiv în Capitală, dar vor fi în diminuare cantitativ, iar vântul va sufla cu 40 - 50 de kilometri la oră.

Tot până la ora 18.00 este în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic în nord-estul Munteniei, Dobrogea şi sudul Moldovei. Astfel, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea, se vor cumula local cantităţi de apă de 25 - 30 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 40 de litri pe metru pătrat, în zonă fiind deja consemnate acumulări importante de apă. În aceste judeţe va fi vânt puternic, în special în zona litoralului. În Carpaţii de Curbură, Munţii Bucegi şi Făgăraş, în special în zona înaltă, va ninge, iar vântul va sufla cu peste 70 – 80 de kilometri la oră, viscolind zăpada.

Capitala și 11 județe, sub cod portocaliu de ploi abundente. Când se va încălzi

De asemenea, codul portocaliu a fost prelungit până la ora 0.00 pentru zona înaltă a judeţelor Vrancea, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa, unde va fi viscol puternic.

În intervalul menţionat, în zona înaltă de munte a judeţelor Vrancea, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa vântul va continua să prezinte intensificări, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, spulberând zăpada.

Tot până la miezul nopţii este în vigoare codul galben pentru 12 judeţe din sud, sudul şi centrul Moldovei şi nord-estul Munteniei, unde vântul va sufla cu 50-60 de kilometri la oră, iar pe litoral şi în Delta Dunării vântul va fi şi mai puternic şi va continua să plouă. Local în Carpaţii Meridionali şi Orientali vor fi rafale de 60 - 70 kilometri la oră, va mai ninge, iar zăpada va fi spulberată şi viscolită.

Judeţele în care codul galben este menţinut până la miezul nopţii sunt: Constanţa, Tulcea, Brăila, Vrancea, Galaţi, bacău, vaslui, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea (parţial) şi Argeş (parţial).

Potrivit ANM, în Delta Dunării şi pe litoral, intensificările vântului se vor menţine până luni dimineaţă.

Furtuna Romania Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Temperaturi mai mici cu 15 grade și valuri de 1 metru pe litoral

Temperaturi mai mici cu 15 grade și valuri de 1 metru pe litoral

vremea

Vremea se menține frumoasă vineri, dar se va răci de duminică. Prognoza meteo

Atmosferă de vară joi, cu temperaturi foarte ridicate. Prognoza pentru finalul săptămânii

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. În Vest temperaturile vor atinge 29 de grade

Vreme deosebit de caldă, cu temperaturi ce ajung la 28 de grade, marti. Prognoza pe 3 zile

Vreme frumoasă, cu maxime de 26 de grade. Prognoza pentru următoarele zile

Vremea rămâne plăcută în majoritatea zonelor. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

toamna

Vremea se răcoreşte sâmbătă. Maximele vor fi de la 13 la 23 de grade

Vremea 13 octombrie 2017: pe creste ar putea apărea lapoviță. Cum va fi vremea în weekend

Vremea 12 octombrie 2017: vreme caldă, cu intensificări ale vântului. Unde va ploua

Vremea 11 octombrie 2017: se încălzește ușor. Prognoza pe următoarele 3 zile

Vreme răcoroasă, marți, în toată țara. Prognoza pentru următoarele 3 zile

Vremea începe să se încălzească. Zonele unde continuă să plouă