ANM: Vreme calda in primele zile ale saptamanii, apoi ninsori. Prognoza meteo pana pe 27 ianuarie

iarna

Vremea va fi calda in primele zile ale saptamanii, cu maxime intre 6 si 12 grade, dupa care, in jurul datei de 18 ianuarie, vor reveni ninsorile in majoritatea regiunilor, potrivit prognozei pentru intervalul 14 - 27 ianuarie, realizata de ANM.

MUNTENIA - In Muntenia, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o incalzire simtitoare a vremii, cu valori termice diurne de 10-12 grade si minime nocturne de aproximativ 3 grade in jurul datei de 16 ianuarie.

Ulterior, vrema se va raci treptat, temperaturile urmand sa scada cu 10 grade pana in 23 ianuarie, pentru ca in ultimele zile ale prognozei vremea sa se incalzeasca usor, devenind normala termic pentru ultima decada a lunii ianuarie.

In intervalul 15-17 ianuarie local va ploua slab, iar dupa 18 ianuarie creste probabilitatea pentru precipitatii mixte si ninsori, mai importante cantitativ si pe arii mai extinse intre 18 si 20 ianuarie.

OLTENIA - Prognoza este relativ similara pentru Oltenia, unde primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme in incalzire treptata, calda pentru jumatatea lunii, in jurul datei de 16 ianuarie.

Citește și
Avalansa
Atentionare Salvamont: riscul de avalanse in Muntii Fagaras este foarte mare
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Ulterior, temperaturile vor scadea cu aproximativ 7-8 grade, urmand ca in 23 ianuarie mediile maximelor sa atinga pragul de inghet, 0 grade, iar minimele nocturne sa se situeze in jurul valorii de -6 grade.

Spre sfarsitul perioadei de prognoza, temperaturile vor creste usor de la o zi la alta, vremea redevenind normala termic pentru ultima decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (ploaie la inceput, apoi si lapovita si ninsoare) se va mentine relativ ridicata dupa 15 ianuarie, dar mai ales in jurul datei de 18 - 19 ianuarie, anticipeaza ANM.

DOBROGEA - In Dobrogea, temperatura aerului va creste in primele zile, vremea devenind calda pentru mijlocul lunii ianuarie, cu medii ale valorilor maxime de aproximativ 11 grade si ale minimelor nocturne de 4-5 grade.

Ulterior, va urma o racire, valorile termice devenind cu 10-11 grade mai scazute, spre 1-2 grade ziua si spre -5 grade noaptea in jurul datei de 22 ianuarie. In ultima parte a intervalului de prognoza, temperaturile vor creste usor si treptat spre valori normale climatologic in aceasta perioada a anului. Probabilitatea pentru precipitatii, la inceput ploi, apoi si lapovite sau ninsori, va fi mai mare dupa data de 16 ianuarie, dar mai ales in intervalul 18-20 ianuarie.

MOLDOVA - Si in Moldova vremea se va incalzi semnificativ in primele zile ale intervalului de prognoza, astfel incat, la 16 ianuarie, minimele nocturne vor atinge valoarea medie de 0 grade Celsius, iar maximele se vor situa in jurul a 7 grade.

Va urma o racire treptata in zilele urmatoare, in 22-23 ianuarie, urmand ca temperaturile sa fie cu aproximativ 10 grade mai scazute. In ultima parte a perioadei de prognoza, vremea se va incalzi usor, mediile termice devenind apropiate de valorile climatologic normale pentru ultima decada a lunii ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitatii - mixte la inceput, apoi predominant ninsori - va creste in intervalul 18-20 ianuarie. In rest, precipitatiile vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala pe arii relativ restranse.

TRANSILVANIA - In Transilvania, la inceputul intervalului, va avea loc o crestere a temperaturii aerului cu aproximativ 6 grade, astfel ca, in jurul datei de 16 ianuarie, maximele diurne vor atinge, in medie, 6 grade, iar minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 0 grade. In intervalul 17 - 22 ianuarie vremea se va raci de la o zi la alta, spre maxime diurne de -4...-3 grade si minime nocturne ce vor scadea, in medie, pana la -10 grade.

In ultimele zile ale prognozei, vremea se va incalzi usor, temperaturile urmand sa urce cu 2-3 grade. Probabilitatea de precipitatii mai consistente va creste intre 16 si 19 ianuarie si, din nou, in jurul datei de 22 ianuarie. In restul intervalului precipitatiile, locale, vor fi in general slabe cantitativ, potrivit ANM.

BANAT - In Banat, in intervalul 14 - 16 ianuarie, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu maxime diurne ce vor atinge, in medie, 8-9 grade, si minime nocturne pozitive. Intre 17 si 21 ianuarie vremea se va raci usor de la o zi la alta, mediile termice devenind apropiate de valorile normale climatologic pentru ultima decada din ianuarie.

Dupa 22 ianuarie, temperaturile vor creste din nou. Probabilitatea pentru precipitatii (predominant ploi in primele zile, apoi mai ales ninsori) se va mentine pe tot parcursul intervalului, dar acestea vor fi mai importante cantitativ intre 15 si 19 ianuarie.

CRISANA - Pentru Crisana, prognoza intervalului 14-27 ianuarie indica o incalzire a vremii la inceputul perioadei, cand valorile termice vor fi pozitive atat ziua, cat si noaptea. Intre 16 si 21 ianuarie, va avea loc o racire treptata, cu temperaturi apropiate de cele normale pentru a doua decada a lunii ianuarie.

In ultimele zile ale intervalului de prognoza, mediile temperaturilor diurne vor redeveni pozitive, iar minimele nocturne vor mai creste, in medie, cu 2-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii mai insemnate cantitativ va fi semnificativa in intervalul 15 - 19 ianuarie, cand vor predomina ploile si lapovita, dar si in rest vor fi precipitatii, predominant ninsori dupa 18-19 ianuarie.

MUNTE - La munte, vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, pana la valori nocturne de -2 grade si maxime diurne pozitive, in medie.

Dupa 16 ianuarie, temperaturile vor scadea, vremea devenind geroasa in cursul noptilor si rece ziua, pana in 22-23 ianuarie. In ultimele zile ale prognozei, temperaturile vor fi in crestere usoara. Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, va fi mai mare dupa data de 15 ianuarie.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Cea mai scazuta temperatura din tara: -28,7 grade, la Intorsura Buzaului. Prognoza meteo
Cea mai scazuta temperatura din tara: -28,7 grade, la Intorsura Buzaului. Prognoza meteo

Cea mai scazuta temperatura din tara, -28,7 grade Celsius, s-a inregistrat, joi dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, transmite corespondentul Mediafax.

Atentionare Salvamont: riscul de avalanse in Muntii Fagaras este foarte mare
Atentionare Salvamont: riscul de avalanse in Muntii Fagaras este foarte mare

Riscul de producere a avalanselor in muntii Fagarasului a crescut de la gradul 4 la 5. Prognoza meteo pe urmatoarele zile i-a determinat pe salvamontisti sa mentina atentionarea si in zilele urmatoare.

Avertizare de vant puternic in toata tara. Rafale de 70 km pe ora pana marti seara
Avertizare de vant puternic in toata tara. Rafale de 70 km pe ora pana marti seara

Toate judetele tarii vor fi, de sambata seara pana marti, la ora 14.00, sub avertizare de vant puternic, care va atinge la rafala viteze de 70 de kilometri pe ora.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.