ANM: Cod galben de vânt şi ninsori abundente, la munte. Avertizare pentru 23 de judeţe

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 16 Ianuarie 2018 15:11
Categorie: Vremea
cod

ANM a actualizat, marţi, informarea meteorologică ce este în vigoare încă de luni seară şi anunţă cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent la munte, dar şi polei în zonele joase.

Avertizarea vizează 23 de judeţe şi va fi valabilă până miercuri la ora 20.00. Potrivit ANM, de marţi, ora 12.00, până miercuri la ora 20.00, precipitaţiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

”La început, vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ploaie şi vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat şi pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia şi Moldova. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte şi în sud-vest”, anunţă meteorologii, relatează news.ro.

Potrivit acestora, vântul se va intensifica, cu viteze de 50...55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

În plus, precipitaţiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul şi centrul teritoriului şi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării.

Se va depune un strat nou de zăpadă în București. Prognoza pentru următoarele 3 zile

Totodată, meteorologii anunţă că, de marţi, ora 17.00, până miercuri la ora 20.00, va fi cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent, în zona de munte, dar şi cod galben de polei în sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei.

Astfel, vor fi sub cod galben toate localităţile din judeţele Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vţlcea, Caraş-Severin, Hunedioara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Maramureş, dar şi localităţi din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marţi (16 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaţilor Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În sudul Banatului, apoi şi în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

Precipitaţii mixte şi polei în Bucureşti, până miercuri seară 

Meteorologii prognozează pentru zona municipiului Bucureşti o vreme în general închisă, cu precipitaţii mixte şi depuneri de polei în următoarele două zile, arată estimările de specialitate publicate, marţi, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 - 17 ianuarie, ora 20:00, cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul nopţii vor fi posibile precipitaţii mixte şi polei. Totodată, vântul va sufla slab până la moderat, iar minimele vor fi cuprinse între -5 şi -4 grade Celsius.

De asemenea, miercuri, 17 ianuarie, între orele 8:00 - 20:00, în Capitală, vremea se va încălzi, dar va fi închisă. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi se menţine probabilitatea de formare a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, iar maxima va ajunge la 4 - 5 grade.
 

Zăpadă Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
cod Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Vremea 16 ianuarie 2018. O nouă zi dominată de ninsori. Risc mare de polei

Vremea 16 ianuarie 2018. O nouă zi dominată de ninsori. Risc mare de polei

Se va depune un strat nou de zăpadă în București. Prognoza pentru următoarele 3 zile

Se va depune un strat nou de zăpadă în București. Prognoza pentru următoarele 3 zile

peisaj de iarna in Romania

Vreme închisă cu precipitații. Duminică maximele vor fi sub 0 grade

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Cod galben de viscol în judeţul Caraş-Severin

Cod portocaliu de vânt puternic, care poate ajunge până la 110 km/h. Avertizarea meteorologilor

Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

zapada pe o sosea din judetul iasi

Informare meteo de vânt puternic şi ninsori. Zonele vizate de avertizare

Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Vremea 18 februarie. Frig, vânt şi ninsori în toată ţara

Vremea 17 februarie. Iarna revine în noaptea de sâmbătă spre duminică

Vremea 16 februarie 2018. Atmosferă închisă, în majoritatea regiunilor

Vremea 15 februarie 2018. Scăpăm de precipitațiile abundente, până duminică