Ultima noapte de petreceri la Vama Veche, cu mii de tineri care au dansat uzi pana la piele. Turist: "Nu am dormit deloc"

×
Codul embed a fost copiat

Degeaba a incercat ploaia sa le strice planurile vamaiotilor, pentru ca n-a avut nicio sansa. A fost ultima noapte de petreceri si nu putea sa treaca fara momente de pomina, cu povesti nescrise, care raman in Vama.

Mai multi tineri au vrut sa stoarca si ultima secunda de vacanta. I-am gasit in balconul unei pensiuni distrandu-se de minune impreuna cu proprietarul. Veselia lor este molipsitoare.

Turist: "Nu am dormit deloc, poate mi-am pierdut mintile. Imi place Vama Veche, imi place Romania, imi place totul."

Pe plaja, un tanar cauta parteneri care sa ramana cu el, in continuare, in Vama. Un rege nu-i mai fericit, spune el.

Tanar: "Am bagabontit, bautura, femei si distractie. Femeile au fost bune, bautura m-a luat de cap deci a fost OK."

Cativa pareau dispusi sa plece doar in pasi de dans.

Citește și
ghid vamaiotu
Ghidul lui Claudiu Vamaiotu pentru a "agata" fete pe litoral. "Iesi dimineata. Atunci sunt toate bete pe plaja"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Tanar: "Teoretic ma pregatesc sa eu si plec pana atunci, mai dansez. Am venit aici pe la 12 vineri seara."

Cum vremea nu a fost prietenoasa multi si-au strans corturile, in graba. Nu au ratat, totusi, ultima baie, zgribuliti si pe fuga.

Paula a venit cu autostopul. Pentru ca a economisit banii cu transportul, cei 150 de lei pe care i-a avut la ea i-a impartit pe mancare, luata de la supramarket, bautura si o noapte de cazare la un particular. Celelalte doua si le-a petrecut la cort.

Aceeasi reteta de supravietuire a fost preluata si de altii. Sambata noapte insa, toti au rezistat eroic in fata ploii.

Tinerii au dansat toata noaptea si, uzi pana la piele, au gasit metode inedite de a se proteja de ploaie. Nici vorba ca ploaia sa-i fi alungat pe vamaioti de pe plaja. Cativa tineri au transformat o umbrela cu stuf in adapost si, chiar daca spatiul este mic, sunt de o ospitalitate iesita din comun.

"Poftiti, va rog! Planurile noastre sunt in legatura cu vremea...  Hai sa ne simtitm bine impreuna! Daca vrei sa poftesti, te rog!", face invitatia un tanar.

"Coliba", asa cum ii spun ei, s-ar dovedi foarte utila si in zilele urmatoare, nu numai cand ploua.

"E ca un fel de birou... Locul nostru pentru bere este asta de aici... Ar fi misto, totusi, sa fie un birou aici... Adica, la cat lucram noi, sa am un birou aici. As putea sa traiesc asa, clar", spune un tanar de sub umbrela.

Pentru a sfida vremea rea, un tanar a trecut in cealalta extrema si a venit pe plaja cu schiurile.

"Ne dadeam cu schiurile la mare... Sigur ca merge, daca ai ceva, alcool rafinat, aluneca, nu-i problema", spune el.

Alt tanar nici nu pare sa mai simta ploaia. In timpul zilei si-a facut antrenamentul cu o baie in mare. Cateva picaturi de apa in plus sunt neinsemnate.

Renumele statiunii Vama Veche a ajuns chiar si peste ocean. "Sunt din America... Da, departe, cam 24 de ore de zbor. Imi place foarte mult. Vin aici in fiecare an si este minunat de fiecare data. Vin de aproximativ 6 ani", spune un turist american.

Printre figuri de dans si picaturi de ploaie, vamaiotii veterani simt, totusi, o amenintare. "Mamaia a inceput sa fure din targhetul din Vama. Acum, de 1 Mai, au venit mai multi artisti care ar fi trebuit sa vina in Vama Veche si Vama Veche trebuie sa se concentreze ca tot tineretul sa se intoarca tot in Vama, sa nu migreze spre alte statiuni", spune un tanar.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Cui pe cui se scoate". Miile de turisti din Vama Veche au luat-o iar de la capat cu petrecerile

Totul poate fi luat oricand de la capat, cu aceeasi frenezie de inceput. Iata deviza celor care petrec si iar petrec in Vama Veche.

Ghidul lui Claudiu Vamaiotu pentru a
Ghidul lui Claudiu Vamaiotu pentru a "agata" fete pe litoral. "Iesi dimineata. Atunci sunt toate bete pe plaja"

Este vremea iubirilor in graba la malul marii, asa ca cei care vor sa ramana in gand cu mai mult decat o crunta mahmureala in Vama Veche au de acum la indemana un indreptar, mai ales daca sunt timizi.

Vama Veche s-a transformat de 1 mai in taramul libertatii absolute. Declaratii de dragoste, petreceri si griji date uitarii
Vama Veche s-a transformat de 1 mai in taramul libertatii absolute. Declaratii de dragoste, petreceri si griji date uitarii

"Ma intorc la tine, iar si iar, mare albastra'' si-au zis cei mai multi. Fideli acestui crez, mii de romani au deja la activ primul rasarit, primul chef de pomina si primele beri golite pe plaja cu ochii lipiti de linia orizontului.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.