Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

The Guardian: "O ursoaica ce isi apara puii a restrictionat accesul la castelul lui Dracula"

Cetatea Poenari

In timp ce legenda vampirului Dracula nu mai sperie de mult pe vreun turist, o ursoaica si puii sai au reusit sa bage spaima in vizitatorii castelului Poenari.

Autoritatile romane au restrictionat accesul in zona castelului Poenari dupa ce turistii care s-au catarat 1480 de pasi ca sa ajunga acolo au dat nas in nas cu o ursoaica furioasa, care isi pazea cei 3 pui ai sai - scrie The Guardian.

"Ministrul Mediului ne-a dat verde pentru ca cei 4 ursi sa fie capturati si mutati in alta parte", a anuntat Emilian Dragnea, un oficial local, intr-un comunicat, potrivit sursei citate.

"Insa ramane de sa decidem unde ii vom muta", a mai spus el.

La randul lor, politistii au dat vina pe turisti pentru ca ar lasa mancare pe drum, care atrage animalele.

ursi

Castelul Poenari a fost folosit de Vlad Tepes - un personaj istoric ce a stat la baza inspiratiei lui Bram Stoker pentru Dracula. Insa cea mai mare atractie este, bineinteles, Castelul Bran din Transilvania, care este asociat cel mai mult cu Tepes.

"Aceasta problema (a ursilor, n.red.) necesita implicarea institutiilor specializate, cum ar fi politia, fortele paramilitare sau chiar armata", a declarat si Csaba Borboly.

Acum, in Romania, sunt aproximativ 6000 de ursi, in comparatie cu circa 1000 de ursi in urma cu 50 de ani - mai scrie The Guardian.
 

 

Sursa: The Guardian, Data publicarii: 10 Iunie 2017
Citeste mai multe despre: Vlad Tepes, Poenari, castel, Dracula, urs, ursoaica, animale, turisti, turism,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed