Statiunea Gura Humorului, inclusa in topul celor mai frumoase 30 de orasele din Europa. Clasamentul, realizat de japonezi

Ultimul update: Marti 09 Februarie 2016 07:08
Data publicarii: Sambata 06 Februarie 2016 08:29
Categorie: Travel

Romanii au inca un motiv de mandrie. Statiunea Gura Humorului a fost inclusa in topul celor mai frumoase 30 de orasele din Europa.
 

Clasamentul - realizat de agentiile de turism din Japonia - a aparut recent intr-o publicatie britanica.

In Gura Humorului, peisajele iti taie rasuflarea. Locul este, din 2005, statiune turistica de interes national. Iar de atunci s-a tot dezvoltat. S-au investit aici 37 de milioane de euro, mare parte bani europeni.

Localnica: "Constructiile minunate, zona aceasta a Arinisului este exceptional de frumoasa. Nu mai vorbim de obiectivele turistice: Manastirea Voronet care este recunoscuta in intreaga lume."

Turistii care ajung pe aceste meleaguri nu se plictisesc. O vizita in zona inseamna neaparat si o oprire la Manastirea Voronet, vestita pentru nuanta de albastru, si supranumita Capela Sixtina a Estului.

Povesti frumoase spune si Muzeul Bucovinean.

Cristina Turcu, muzeograf: "Acest muzeu este unic pentru ca dezvaluie calendarul popular bucovinean cu niste practici foarte vechi, precrestine."

Cei dornici sa se distreze pot testa partia de schi Soimul, dotata cu instalatie nocturna si telescaun. Iar oferta nu se opreste aici.

Ionel Ghisovan, reprezentant complex turistic Arinis: "Turistii pot veni la piscina acoperita Arinis, din cadrul complexului de agrement. Mai pot beneficia de terenuri de sport in aer liber, patinoar in timpul iernii si skatepark in timpul verii, minigolf, tir cu arcul, airsoft."

Si proprietarii de pensiuni au facut investitii si nu duc lipsa de turisti.

Alexandra Forminte, reprezentant pensiune: "De unde aveti turisti? Din toata lumea. Vara vin foarte multi din Italia, Spania, Germania, Danemarca. Am avut chiar si turisti din Japonia care au venit special sa faca reportaje, filmulete."

Localnicii sunt si mai mandri de zona lor, de cand Gura Humorului a fost inclusa in topul celor mai frumoase 30 de orasele din Europa.

Localnic: "Japonezii fiind unul dintre cele mai civilizate popoare din lume, s-au orientat asupra, laturii ecologice naturii, frumusetii acestui oras.."

Marius Ursaciuc, primar Gura Humorului: "E o clasare mai mult decat onoranta pentru noi. Are o oferta diversificata. Ai ce sa faci aici in orice anotimp."

Clasamentul in care apare si statiunea din Bucovina a fost realizat in baza optiunilor exprimate de 300 de agentii de turism din Japonia.

 

Un rechin a smuls bratul unui turist brazilian in Fernando de Noronha. In ce stare este acum barbatul

Un rechin a smuls bratul unui turist brazilian in Fernando de Noronha. In ce stare este acum barbatul

Cetatea_Feldioara

Cetatea Feldioara a fost complet restaurata in 4 ani. Intre timp, la Brasov cetatea sta inchisa din cauza unui proces

Investitiile facute de Romania si Serbia in Clisura Dunarii, cu fonduri UE. Reactiile turistilor care viziteaza ambele maluri

Gunoaie, manele si vanzatori ambulanti pe plaja din Eforie Nord. "A luat porumbu-n gura, si-a trecut de geamandura"

litoral

Turistii din Mamaia s-au distrat la petrecerile cu spuma. Nota de plata pentru cateva ore de dans pe o plaja exclusivista

"Transilvania All Inclusive", continuata de organizatorii Untold. Posesorii de bratari au reduceri la obiective turistice

"Slow travel", noul concept de vacanta care prinde contur. Surprizele de care au avut parte turistii din Brasov