Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Satul din Romania facut faimos de un medic stomatolog din Ungaria. Totul a inceput in urma cu 12 ani

Embed:

Departe de lumea dezlantuita, cei care au ales pentru Paste locuri incarcate de traditie s-au lasat fermecati de casele taranesti, cu o istorie in spate.

De pilda, intre dealurile inverzite ale judetului Mures, in satul Vetca, turistii sunt cazati in locuinte reconditionate in amanunt. Si cum Pastele catolic este sarbatorit anul acesta in aceeasi zi cu cel ortodox, oaspetii veniti special din Ungaria si Germania, au parte de o calatorie in timp, in stil romanesc.

La doar 40 de kilometri de Targu Mures, un colt de Rai a fost descoperit de oaspeti veniti din Ungaria si Germania. Incantati, isi petrec vacanta de Paste aici in casute mici, dar primitoare.

Turist: "Totul este autentic, casele sunt decorate in stil vechi, oaspetilor le place aici."

Satul Vetca a ajuns sa fie cunoscut peste hotare in urma cu 12 ani. Atunci, un medic stomatolog din Ungaria s-a indragostit de zona si si-a cumparat o casa veche aflata in paragina. Incetul cu incetul a reconditionat-o cu ajutorul unui sculptor nascut aici. Apoi, si-a adus prietenii, care la randul lor au simtit pacea acestui loc si au inceput sa isi cumpere casute aici.

Fekete Pal: "Sunt foarte fericit ca anul acesta sarbatorim impreuna Pastele cu ortodocisii. Au venit multi turisti aici la noi, din Ungaria, Germania si chiar si din Spania."

Acum, 15 case sortite ruinei au fost reconditionate si introduse in circuitul turistic. Si, amenajate cu bun gust, se inchiriaza doritorilor, cu 50 de euro pe zi.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: mures, vetca, turisti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed