Romanii care platesc mii de euro pentru vacante pline de adrenalina. Cat investesc in urcari pe Kilimanjaro sau Mont Blanc

Ultimul update: Miercuri 02 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Duminica 28 Februarie 2016 20:01
Categorie: Travel

Plajele de 5 stele cu nisipul alb si apa azurie visate de cei mai multi dintre pamanteni sunt doar niste destinatii plictisitoare pentru oamenii foarte activi care au si bani.

Acestia vor ca vacantele lor sa fie si niste mici recorduri personale. Sunt tot mai multe grupuri de turisti dornici sa atinga varfuri precum Kilimanjaro, Mont Blanc sau Denali din Alaska.

5.895 de metri altitudine - Muntele Alb, masivul cu cel mai inalt varf al Africii. Aici spera sa ajunga Monica, o tanara de 28 de ani. Cand nu se catara isi petrece zilele la birou, intr-o corporatie. Varful Uhuru Peak este cel mai inalt din masivul Kilimanjaro si e singurul accesibil aproape oricui din cele 7 cele mai inalte varfuri ale lumii.

Monica Stoica: "Iti trebuie ceva antrenament, ori pe la munte pe la noi ori alergat constant. Urc de 3 ani la noi in tara mai mult vara, efortul in sine.. E un drum al meu cu mine, un drum al cunoasterii."

In viata de zi cu zi, Bogdan lucreaza intr-o companie de telecomunicatii, dar la sfarsit de saptamana sau in vacante simte ca trebuie sa fie in natura si aventura. A cucerit deja aproape toate masivele din tara, dar riscurile nu sunt destul de mari aici, spune el, asa ca in scurt timp va calca pentru prima oara pamantul african.

Au lasat Alpii lor pentru frumusetea Apusenilor. Ce au descoperit turistii francezi in Romania: "Este cu adevarat superb"

Bogdan Lazarescu: "Nimeni nu stie cum ii reactioneaza corpul chiar daca esti foarte bine pregatit, ajungand la 6 mii de metri si cel mai bun. Nu poti sa faci un pas gresit mai ales pe conditii de ceata, un pas gresit poate sa te duca pe fundul unei prapastii."

Radu orgeanizeaza astfel de calatorii pe tot timpul anului si nu de putine ori s-a luptat sa doboare recorduri personale. A facut safari in Kenia, Tanzania, Uganda ori Thailanda. Si a cucerit varfuri de peste 6000 de metri.

Radu Vatcu: "Sunt deja traseele clasice in Kenia, Tanzania cu escaladarea unor varfuri cum ar fi Kilimanjaro, Mount Kenya sau safari."

O astfel de vacanta nu e pentru oricine, si nu ma refer la conditia fizica ci la costuri. O urcare pe Mont Blanc costa cam 1200 de euro, iar daca vreti sa va aventurati in Noua Zeenlanda sa va asteptati la 6000 de euro. Nu uitati de echipament - inca 1000 de euro.

O provocare pentru multa lume ramine insa Everestul, unde temerarii pot ajunge in cel mai rau caz pana in tabara de baza de pe creasta de sud a Everestului pentru aproape 5 mii de euro.

Cel mai slab sezon de schi al deceniului, in statiunile din Romania. Hotelierii aduc zapada noaptea si o tin la umbra

Cel mai slab sezon de schi al deceniului, in statiunile din Romania. Hotelierii aduc zapada noaptea si o tin la umbra

magazin de lux

Magazinele de unde îşi iau miliardarii cadourile de Crăciun. Ochelari de soare de 5.000 $

Pregătiri în satul lui Moş Crăciun din Laponia. Câţi copii l-au vizitat anul acesta

Tot mai mulți români își fac cumpărăturile la Viena. Ei cheltuiesc, în medie, 250 de euro pe zi

Turtă dulce românească şi vestitele noastre dulceţuri fac senzaţie la Viena. Cum arată târgurile de Crăciun

Inspecţii zilnice în staţiunile de la munte. Turiştii, păziţi de poliţia pe schiuri

O cameră costă 120 de lei/noapte. Locul perfect pentru o vacanţă în liniştea satelor tradiţionale

tuica

O rețetă de țuică, urmată cu sfinţenie. O sticlă se vinde în Vestul Europei şi cu 2.000 de €

Orașele din țară, unde vă puteți duce cu copiii la Moș Crăciun, la târgurile de iarnă

Prețul chiriilor a explodat în marile oraşe, de sărbători. Cât costă vederea către Str. Sforii din Brașov

Care sunt țările europene cu cei mai frumoși brazi de Crăciun

Turiştii români au cheltuit în ţară peste 9 milioane euro în minivacanţa de 1 Decembrie

Orașele Praga și Zagreb, gata să primească turiști, la târgurile de Crăciun