Revelion ca pe vremea bunicilor, fara curent si tehnologie, la Baia Sprie. Fetita: "Ce faceai fara tableta cand erai mic?"

×
Codul embed a fost copiat

Romania ascunde locuri frumoase, pe care betonul si defrisarile n-au apucat sa le strice. La 10 kilometri de Baia Mare, in localitatea Baia Sprie, turistii veniti din toata lumea renunta la tehnologie si petrec o vacanta ca pe vremea bunicilor.

Neavand curent, nu au acces la tablete sau telefoane. In tinutul de poveste sunt cazati in casute vechi, din lut, acoperite de zapada si luminate de lampi cu gaz.

Inconjurata de muntii incarcati cu zapada, localitatea Baia Sprie este plina de turisti dornici sa intre pentru cateva zile intr-o alta epoca.

Teodora, o pictorita din Oradea, si Attila, sotul ei, de profesie psiholog, au vrut sa le arate celor doi copii de 6 si 8 ani ce inseamna magia sarbatorilor fara curent si internet.

Chiar daca la inceput au fost reticenti cand n-au vazut televizor in camere, cei mici au fost furati de joaca in zapada si de povestile de la gura sobei.

Citește și
boutique hotel
Valea Prahovei, invadata de un nou val de turisti dupa plecarea celor de la Craciun. Ce le ofera boutique-hotelurile
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

FetitaVoi ce faceati cand erati mici fara tableta?
LocalnicNe dadeam cu sania, ieseam afara si ne jucam toate jocurile care au fost atunci, pe vremuri, seara ascultam povestile oamenilor batrani, ne aratau cum se taie lemnul din padure.

"Ne place tare mult sa ne dam cu sania afara si ne facem tare multi prieteni si toata ziua stam in zapada. Ne dam pe deal in jos, imi place zapada. O sa facem cati oameni de zapada putem… Vreo 10 sau poate chiar 50", spune tatal copiilor, Attila.

"Am venit aici, in aceasta casuta minunata de lut, pentru ca mi-am dorit sa retraiesc amintirile din copilaria mea, cand stateam la bunici pe timpul verii. Sa ne deconectam total de oras, sa petrecem impreuna fara nicio tehnologie si am zis ca poate reusim de aceste sarbatori sa semanam o amintire in amintirile copiilor nostrii", marturiseste Teodora

Casutele din Baia Sprie au fost restaurate de Dan Les, un olar care si-a dorit sa reinvie atmosfera satului romanesc.

Pentru a completa tabloul de poveste, colindatorii vin sa anunte venirea Anului Nou.

Diana Grosu, turista: "Este pentru prima data, dar ne doream de vreo 5 ani sa venim aici. Este un loc unde timpul nu si-a pus amprenta. Ne doream cateva zile de liniste, pentru ca in Bucuresti nu avem parte de ea niciodata. Ne plac traditiile de aici. Toata lumea e mult mai calma, totul e minunat."

De cum se crapa de ziua si pana apune soarele, in casutele de lut, e mare bucurie. Oamenii traiesc departe de nebunia orasului si descopera viata simpla si tihnita din satul romanesc.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Noile atractii pregatite de hotelieri pentru turistii care isi petrec vacanta la munte:
Noile atractii pregatite de hotelieri pentru turistii care isi petrec vacanta la munte: "Escape Room" si o sinsila

Pentru romanii care au avut grija sa-si pastreze cateva zile libere la sfarsit de an, distractia continua la munte.

Valea Prahovei, invadata de un nou val de turisti dupa plecarea celor de la Craciun. Ce le ofera boutique-hotelurile
Valea Prahovei, invadata de un nou val de turisti dupa plecarea celor de la Craciun. Ce le ofera boutique-hotelurile

Nici nu au plecat bine turistii care si-au petrecut la munte Craciunul, ca deja pe Valea Prahovei sosesc altii.

Se afla in inima muntilor si e statiunea preferata a bogatilor lumii. Preparatul romanesc care a ajuns pana in St. Moritz
Se afla in inima muntilor si e statiunea preferata a bogatilor lumii. Preparatul romanesc care a ajuns pana in St. Moritz

Cei care au prins gustul aerului de munte pot sa petreaca un sejur in celebra statiune elvetiana Saint Moritz. Rafinat si cosmopolit, orasul este plin de turisti cu mainile lipite de aparatele foto.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.