Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Rafturi cu mii de carti direct in strada la "Noaptea librariilor", Buenos Aires. Evenimentul atrage mii de turisti

Embed:

Strazile din Buenos Aires au fost impanzite de rafturi cu mii de carti. Noaptea librariilor, asa cum a fost numit evenimentul, este unul dintre cele mai apreciate si mai vizitate din Argentina.

Sunt scoase in strada mii de volume, iar curiosii pot vizita standurile si cumpara pana tarziu in noapte.

In fiecare an, in luna martie, librariile din Buenos Aires isi incanta, la lasarea serii, cititorii cu standuri care mai de care mai atractive. Carti din toate domeniile sunt scoase in strada pentru o noapte, iar fanii literaturii nu se lasa mai prejos: vin special pentru acest eveniment din celalalt capat al tarii.

"Imi place foarte mult. Sunt atatia oameni care iubesc sa citeasca si sunt pasionati de literatura, incat ma emotioneaza foarte tare evenimentul", spune o femeie.

Desi tehnologia a castigat teren in ultimii ani si numerosi oameni aleg sa descarce cartile si sa le citeasca pe telefoane sau tablete, librariile nu se tem ca vanzarile vor scadea in urmatoarea perioada.

"Citesc in format electronic foarte mult, in special cartile contemporane. Obisnuiesc sa le citesc in acest format pentru ca nu-mi pasa foarte mult, insa cartile la care tin cu adevarat le cumpar si le pastrez. Imi doresc sa le am pentru mult timp, sa fac semne in ele si sa le impart cu cei dragi. Este ceva special", sune un barbat.

Buenos Aires este unul dintre orasele cu cele mai multe librarii pe cap locuitor, conform unui studiu recent. Cu o populatie de 2,8 milioane, acesta are 25 de librarii la fiecare 100.000 de locuitori, cu mult peste orase precum Londra, Paris, Moscova sau New York.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Martie 2017
Citeste mai multe despre: librarii, Buenos Aires, noaptea librariilor,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed