Pensiunile, pregătite pentru musafirii de Revelion: ”I-am așteptat cu tăiatul porcului”

Ultimul update: Sambata 30 Decembrie 2017 20:24
Data publicarii: Sambata 30 Decembrie 2017 18:02
Categorie: Travel

În pensiunile din Maramureș miroase a vin fiert şi a scorţişoară, iar cei care s-au săturat deja de cârnaţi, caltaboş şi șorici îşi fac poftă de mâncare cu o ţuică de prune din zonă.

Şi în Alba, mămăliga la ceaun e aburindă, numai bună să pună în valoare tochitura de porc.

"Bine aţi venit la noi, în Maramureş! Să petreceţi alături de noi! Doamne ajută! Numai bine, multă fericire!" - își întâmpină gazda musafirii.

La o pensiune din Baia Sprie, gazdele şi-au primit musafirii în straie tradiţionale şi cu bucate fierbinţi, în vase din lut.

Valentin Vieru şi-a luat cu el şi prietenii din Bucureşti. Se simte deja ca acasă.

Valentin Vieru, turist din Bucureşti: "E o zonă foarte frumoasă. Tradiţiile şi obiceiurile... E al treilea an şi o să tot revin, că-mi place tare mult.''

Turiștii din toată lumea, impresionați de hotelul de gheață de la Bâlea Lac. ”A fost visul meu”

Alexandru Mechea, turist: ”Am venit pentru tradiţii."

Pentru un sejur de 5 zile, cu pensiune completă, fiecare invitat a plătit 1650 lei.

Cristina Leș, proprietar pensiune: "Şi în acest an, ca de fiecare dată, i-am aşteptat cu bucate tradiţionale, cu tăiatul porcului, cu vin fiert la ceaun, palincă, cozonac de casă. Să petreacă cu noi, într-un mediu falmilial, în Maramureş.”

Dacă va ninge, gazdele sunt gata să scoată săniile trase de cai.

E larmă şi în pensiunile din Şugag, pe Valea Frumoasei.

"Pârlirea prin paie face șoricul mai moale, mai gustos, mai natural, bio", este explicată rețeta.

Mirosul îmbietor de sorici i-a ademenit pe toţi cei prezenţi.

Aliona, turistă din Bucureşti: "Am văzut cum se pârleşte porcul, se păstrează obieciurile, tradiţiile. E o zonă frumoasă, am fost anul trecut şi ne-a plăcut foarte mult. E linişte, frumuseţe."

Oleg, turist: "Suntem din Republica Moldova şi acolo nu avem zone muntoase. O să ne petrecem, o să ne distrăm, o să mâncăm, o să mergem la pârtie."

La final, s-au ghiftuit cu o mămăligă făcută la ceaun şi o tochitură de poveste.

Preţurile pentru o noapte de cazare variază între 120 şi 180 de lei. Cei care sunt în zona pot face excursii la domeniul schiabil Șureanu, la Cetatea Albă Carolina şi la Sibiu.

Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția

Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția

zapada predeal

Pârtiile, luate cu asalt de turiști. Hotelierii așteaptă un profit substanțial

Cea mai lungă tiroliană din lume și observatorul în formă de ramă, atracțiile principale din Dubai

Tarife reduse cu 25% pe Valea Prahovei. Prețul unei camere la o pensiune de 4 stele la Predeal

Spania și Franța, în topul preferințelor turiștilor, în ciuda atentatelor teroriste

Turiștii regretă că nu și-au prelungit vacanța. În loc de distracție pe pârtie au avut aglomerație pe DN1

Meniurile preferate de turiștii de la munte. Șnițelul, la preț de 45 de lei. FOTO

partie

Copiii s-au distrat, pe pârtie, în ultimul weekend din această vacanță

Munții Șureanu, locul ideal pentru schi. Cât costă un abonament de o zi

Aplicaţiile create special pentru amatorii de drumeţii. Salvamontiştii au însă un avertisment

Turiștii se bucură de ultimul weekend din vacanța copiilor, pe pârtia din Rânca

Primul tramvai turistic din România s-a defectat la prima cursă după recondiționare

Anunțul Wizz Air pentru România. Rute noi, mai multe avioane și milioane de locuri