Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Frumusetea traditiilor romanesti de Paste. In Maramures, cine a facut o data sarbatorile viseaza sa se intoarca

Embed:

In Maramures, cine-a facut o data sarbatorile, viseaza sa se intoarca! Miroase deja a cozonaci, spre bucuria primilor turisti care s-au instalat in pensiunile cochete din Baia Sprie.

Departe de vuietul oraselor, oamenii au ocazia sa redescopere traditiile romanesti de Paste, pot lua lectii de olarit sau pot dormi in case vechi de peste o suta de ani.

Gospodinele sunt dispuse chiar sa ii lase in bucatarie si sa-i invete sa vopseasca oua! In special pentru copii, experienta este de neuitat!

La Baia Sprie, turisti din Bucuresti si Constanta petrec sarbatorile in Casa Olarului, ca pe vremea strabunicilor.

Loredana Florea, turista: "Am vrut sa descoperim pe viu traditiile de Paste si sa vada cei mici ce facem de sarbatori, mai ales ca in orasele mari s-a pierdut din acest obicei."

Ioana Mitran, turista: "Ne-am droit sa venim, pentru a vedea obiceiurile si toata pregatirea pentru Paste. Si felul in care se sarbatorea Pastele, ca acum sute de ani."

De obicei nedezlipiti de telefoane si tablete, cei mici si-au luat un ragaz si stau mai mult pe-afara, in curte.

Copil: "Peisajele sunt diferite si traditiile cu totul altele, totul e diferit. Cel mai multi imi place peisajul, lumea si casele."

Diana, o romanca plecata in Anglia de mai bine de 20 de ani, este incantata de alegerea facuta:

Diana Buzoianu, turista: "Meleagurile maramuresne m-au cucerit. E vorba de a reveni la puritatea de a trai frumos. Aici se pastreaza obiceiurile, oamenii sunt curati la suflet, iar meleagurile mirifice. Ma incarc sufleteste de fiecare data cand vin aici. "

La o alta pensiune, primii oaspeti au fost intampinati de gazde cu mesele incarcate de bunatati si un clasic paharel cu ... horinca.

In unele pensiuni, samabata seara, gazdele le ofera oaspetilor traistute cu bucate care sa fie duse la sfintit, la slujba de Inviere.

Si cum abia a inceput vremea frumoasa, trebuie sa stiti ca in Baia Sprie cazarea costa de la 80 lei la 140 lei pe noapte.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: traditii, Paste, Maramures, turism, turisti, Romania,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed