Expozitie virtuala la Venaria, in nordul Italiei, cu toate lucrarile maestrului Caravaggio. Surpriza mare pentru vizitatori

Ultimul update: Marti 21 Martie 2017 07:00
Data publicarii: Sambata 18 Martie 2017 09:20
Categorie: Travel
Caravaggio Experience

Toate picturile maestrului italian Caravaggio au fost aduse la un loc, intr-o captivanta expozitie virtuala la Venaria, in nordul Italiei.

Vizitatorul se cufunda in lumea infatisata in tablouri, intr-o calatorie care face apel si la alte simturi. Nu doar la vaz, ci si la auz si miros!

Caravaggio Experience invita vizitatorii intr-o fascinanta calatorie multisenzoriala, sa descifreze lumea tablourior pictate de maestrul italian, considerat precurosrul stilului baroc.

Claudio Strinatti, consultant stiintific: "E imposibil sa aduni la un loc toate picturile lui Cravaggio, pentru ca sunt imprastiate in toata lumea. Unele sunt in biserici, altele sunt in muzee sau colectii private. Asa ca am ales solutia unui tur virtual."

50 de minute dureaza calatoria in universul pictorului numit astfel dupa oraselul sau natal de langa Milano.

Privirea vizitatorului este captivata gratie unui sistem de proiectii multiple, in timp ce rasuna muzica, iar mirosul este si el... "antrenat" in aceasta aventura.

Claudio Strinatti, consultant stiintific: "El insista sa reprezinte obiecte si oameni in spatii inchise, intunecate, cumva apasatoare. Oricine a trait in asemenea medii stie ca nu doar mintea si psihicul sunt puse la incercare, trebuie sa simti si mirosul specific."

58 de tablouri, astfel prezentate, sunt grupate in functie de temele principale abordate de Caravaggio - de la lumina si naturalism, trecand prin compozitiile teatrale si pana la tema violentei.

Expozitia nu ofera doar o experienta multimedia. Ca la un muzeu obisnuit, vizitatorii descopera si obiecte pictate de artist - cateva zaruri aruncate intr-un colt, fructe, un inger zburator sau o vioara.

Totodata, fiecare poate completa cu propriul chip imaginea Meduzei, pe care Caravaggio a pictat-o pe la 1600: "E o inovatie care iti permite sa patrunzi in interiorul tablourilor. Nu mai esti doar un spectator. Te simti parte a muncii artistului."

Caravaggio Experience Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Caravaggio Experience Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

"Mitologii personale". Expozitie la Palatul Parlamentului cu lucrari ale lui Valeriu Sepi, "omul cu capra" din Phoenix

Bulgaria

Coasta stâncoasă a Bulgariei, comparată cu Grecia sau Amalfi: ”Este spectaculos”

Distracție pe litoralul românesc. Cât costă plimbările cu navele de agrement

Plaja din Gostinu, o încântare pentru turiști. Se află la doar o oră de București

Oradea

Oradea, un oraș lăudat de turiști. "Toate clădirile sunt frumos renovate"

Turiștii care s-au dus la munte cu trenul au ajuns mai repede decât cei cu mașinile

Munţii Şureanu, locul ideal pentru o vacanţă de neuitat. Cât plătiţi pentru a vedea minunăţiile descrise de Sadoveanu