Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cetatea Deva va fi redeschisa, dupa trei ani de lucrari si o investitie de 38 MIL. de lei. Ce vor putea vizita turistii aici

cetate deva

Dupa trei ani de lucrari, Cetatea Deva se va redeschide pentru turisti de la 1 aprilie, vizitatorii urmand sa aiba la dispozitie mai multe trasee pe care le vor putea parcurge la pas, durata unui tur complet al monumentului fiind de cel putin doua ore.

Autoritatile locale au organizat, joi, o prezentare a lucrarilor de reabilitare efectuate pe parcursul ultimilor trei ani, perioada in care accesul pe Cetatea Deva a fost limitat la o simpla zona de belvedere.

"Daca anul trecut am avut circa 130.000 de turisti, eu va asigur ca in acest an numarul acestora va ajunge la 300.000. Acest monument istoric freamata de legende, de povesti, iar acestea trebuie puse in valoare", a declarat primarul municipiului Deva, Petru Marginean.

Potrivit acestuia, administratia locala lucreaza la o strategie pentru dezvoltarea ofertei turistice a Cetatii Deva, aici urmand sa se desfasoare mai multe evenimente culturale, in aer liber. intre acestea s-ar putea numara si festivalul de opera in aer liber "Opera Nights", care este organizat de cativa ani la poalele Cetatii si la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

cetate deva

In ceea ce priveste oferta actuala a monumentului istoric, managerul proiectului, Elena Stelczner, a precizat ca exista mai multe trasee pe care turistii pot vizita Cetatea Deva. Accesul se poate face pe jos sau cu telecabina, de la poalele Cetatii.

"Sunt mai multe trasee de vizitare ale Cetatii, fie cu pornire pe jos de la poarta 1 si urcare pe o scara cu 217 trepte. Se poate ajunge pana la platforma si camera artileriei. Apoi se poate veni in incinta 2 si se pot vedea bastionul si scara semicirculare. Un alt traseu se poate ajunge cu telecabina pana la incinta 3 si apoi traversat spre incinta 2", a explicat Stelczner.

De asemenea, vor putea fi organizate expozitii in Camera Bastionului, Camera Artileristilor sau la portile de intrare.

cetate

Autoritatile locale spera ca, de anul viitor, sa poata incepe o serie de lucrari de reabilitare si in incinta 1 a cetatii, care nu a fost cuprinsa in proiectul initial, finantat de Uniunea Europeana.

Lucrarile de reabilitare a Cetatii Deva au costat 38,42 milioane lei, din care 21,96 milioane lei au fost asigurati din Fondul European de Dezvoltare Regionala, 3,35 milioane lei au venit de la bugetul de stat, iar Primaria Deva a contribuit cu o cofinantare de 516.844 lei.

Sursa foto: cetateadeva.ro

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Martie 2016
Citeste mai multe despre: cetate, deva, investitie, turism,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed