Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Taxa pe caine incepe sa prinda contur. Asociatia Pet Hope a facut public Proiectul de Hotarare

fata caine

 Membrii unei asociatii pentru protectia animalelor au publicat astazi Proiectul de Hotarare prin care, impreuna cu primaria, ii obliga pe proprietarii care nu isi sterilizeaza cainele sa plateasca suma de 100 de lei.

 Proiectul are ca scop reducerea numarului de caini fara stapan din Timisoara. Prin acesta, membrii asociatiei pentru protectia animalelor doresc sa monitorizeze toti cainii din Timisoara si sa evite aruncarea acestora in strada. Taxa nu va fi aplicata cainilor de rasa, ci doar animalelor “fara valoare chinologica”.

Astfel, cei care au un caine mai mare de cinci luni si care nu este de rasa, trebuie sa il sterilizeze intr-o perioada de opt luni, dupa aprobarea Proiectului de Hotarare. De cealalta parte si cei au un caine de rasa trebuie sa il declare, pentru ca patrupedului sa-i fie pus un microcip, pentru monitorizare.

Detinatorii care nu isi sterilizeaza cainii fara valoare chinologica cu varsta de peste 5 luni, intr-un termen de maxim 12 luni de zile de la adoptarea prezentei, vor plati o taxa anuala la bugetul local pentru fiecare caine nesterilizat/ necastrat pe care il detin, intr-un cuantum de 100 de lei per caine nesterilizat”, scrie in proiectul de hotarare.

Timisorenii care au caine si vor sa il sterilizeze pentru a nu mai plati aceasta taxa, vor primi intr-o perioada de 30 de luni de zile, costurile operatiei. Centrele, precum si cabinetele veterniare care vor efectua aceste operatii, trebuie sa transmita lunar catre primarie situatia animalelor sterilizate, pentru a fi introduse intr-o baza de date unica de identificare.

Proiectul de Hotarare a fost publicat in totalitate de site-ul asociatiei Pet Hope. Totusi, timisorenii care au si alte sugestii care pot fi cuprinse in proiect, pot trimite ideile printr-un formular. Acest proiect ar urma sa fie votat de Consiliul Local la sfarsitul acestei luni, iar daca va fi aprobat, primele taxe pentru caini ar trebui platite de la inceputul anului viitor.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Februarie 2013
Citeste mai multe despre: taxa, caini, timisoara, sterilizare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed