Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Betele de Mos Nicolae se vand ca painea calda pe internet. Comerciantii si-au epuizat stocurile

bete mos nicolae

Timisorenii care s-au apucat din timp sa confectioneze bete pentru sarbatoarea de Mos Nicolae si-au scos deja produsele pe piata on-line.

Pentru unii comercianti care isi vand marfa en-gros, stocurile s-au epuizat deja, iar cei care au mai ramas cu marfa se pregatesc sa o scoata la vanzare in locurile special amenajate.

De trei ani, Lucia pregateste betele cu cateva luni inainte de sarbatoarea de Mos Nicolae. La inceput, pentru ea, confectionarea betelor traditionale a fost doar un hobby, dar apoi si-a dat seama ca poate transforma totul intr-o mica afacere. An de an si-a marit stocul si a ajuns sa realizeze peste 2.500 de bete din septembrie pana in prezent. Lucia nu s-a oprit aici. A inceput sa confectioneze si “traista lui Mos Nicolae” pentru bete sau ciorapi impodobiti in care Mosul sa puna cadouri copiilor. Din stocul de 2.500 de bucati, i-au mai ramas doar cateva nuieluse pentru ca anul acesta a vandut totul en gros.

Am vrut sa evit frigul din decembrie si am zis ca este mai bine sa vand en gros. Cea mai mare comanda a fost de 1.000 de bete. Le-am dat la un pret mult mai mic, insa am evitat mai multe probleme si batai de cap”, marturiseste Lucia.

Doamna Maria este o pensionara care se ocupa cu acelasi lucru. Impreuna cu fiica sa, au inceput din noiembrie sa confectioneze betele de Mos Nicolae. Pana acum au realizat 200 de nuieluse, le-au vandut en gros, dar procesul de productie continua. Se gandesc sa mearga si in locurile amenajate special pentru vanzarea betelor, insa femeia este nemultumita ca anul acesta taxele sunt mai mari.

Avem tot felul de bete. De la cele simple, pana la nuieluse impodobite cu jucarii pentru copii. Am vandut en gros, dar vrem sa iesim si pe strada. Totusi, incercam sa nu avem pierderi pentru ca nu mai sunt aceleasi facilitati ca anul trecut ”, ne povesteste Maria Buzagiu.

In acest an, betele de Mos Nicolae se vor vinde din 3 pana in 6 decembrie. Comerciantii care vor sa comercializeze nuielusele la colt de strada, trebuie sa depuna dosarele la Primaria Timisoara pana in 28 noiembrie.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Noiembrie 2012
  • bete mos nicolae
  • bete mos nicolae
  • bete mos nicolae
  • bete mos nicolae
  • bete mos nicolae
  • bete mos nicolae
Citeste mai multe despre: bete Mos Nicolae, sarbatori, produse traditionale,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed