Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Arta pentru cateii strazii. Muzicieni si actori, pe scena pentru o Romanie fara caini abandonati

arta pentru caini

„Speranta lor esti tu” a fost mesajul transmis de artisti timisorenilor, intr-o incercare de a le atrage atentia asupra patrupedelor fara stapan.

Violonista Corina Murgu, actritele Claudia Ieremia si Ana Munteanu, cvartetul de coarde Incanto Quartetto, trupa Jais au urcat seara trecuta pe scena Salii 2 a Teatrului National din Timisoara pentru a sustine sterilizarea in masa a cainilor fara stapan, respectiv a celor fara drept de monta. Gazda evenimentului, celebrul dansator si coregraf Razvan Mazilu, a atras atentia, la debutul spectacolului, asupra atitudinii celor mai multi dintre noi, care trecem nepasatori pe langa cateii nimanui.

"Dau totul, nu pretind nimic"

„Ei ne dau dragoste, noi le dam ura si chiar violenta”, a spus artistul. Acesta a adaugat ca numai printr-o implicare puternica a societatii civile, situatii precum cea de la Sibiu, cand un tigru evadat de la gradina zoologica a fost impuscat, pot fi evitate in Romania. „Cainele nu pretinde nimic. El ofera totul”, a spus si violonista Corina Murgu. Anca Munteanu a recitat „Zdreanta”, de Tudor Arghezi, alaturi de catelul sau, iar Alina Giurgiu, solista trupei Jais, a spus, inainte de a-si incepe recitalul, ca animalele abandonate pe strada o intristeaza de fiecare data.
Pe parcursul intregului spectacol, momentele artistice au fost insotite de proiectii ale unor fotografii care surprind catei abandonati.

“Artistii au fost foarte dedicati. Nu s-au gandit doua secunde inainte sa spuna “Da” la invitatia pe care le-am lansat-o”, a spus Paul Ciucur, de la Asociatia Pet Hope, initiator al evenimentului. Ceva mai mult ca artistii s-au gandit insa autoritatile locale, care nu au dat curs invitatiei de a participa la spectacol.

Fondurile stranse in cadrul evenimentului vor sprijini campania „Romania fara cainii strazii”, program de sterilizare in masa a cainilor fara stapan, respectiv a celor fara drept de monta. Potrivit organizatorilor, un caine sterilizat inseamna zece pui abandonati mai putin, in fiecare an.

Asociatia Pet Hope a obtinut, prin donatiile din partea artistilor si spectatorilor, suma de 5.033 de lei, suma care este suficienta pentru sterilizarea unui numar de aproximativ 50 de caini, ceea ce inseamna 500 de caini mai putin pe strazile Timisoarei.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Decembrie 2011
Citeste mai multe despre: timisoara, pet hope, sterilizare, caini abandonati,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed