"Sangele este pe mainile lui". Un castigator al premiului Pulitzer si caricatura in care Putin zdrobeste MH17 in mana sa

Vladimir Putin

Aceste poze chiar valoreaza o mie de cuvinte. Caricaturistii Peter Brookes si Michael Ramirez au facut doua dintre cele mai puternice declaratii politice despre Vladimir Putin si avionul Malaysia Airlines prabusit in Ucraina.

Peter Brookes lucreaza pentru London Times, iar Michael Ramirez este castigator al premiului Pulitzer, echivalentul Oscarului in presa scrisa.

Cei doi l-au infatisat pe presedintele rus Vladimir Putin in doua ipostaze care il prezinta drept vinovat al prabusirii avionului Malaysia Airlines in Ucraina.

"The blood on his hands (n.r. Sangele este pe mainile lui)", scrie Michael Ramirez pe caricatura devenita viral pe internet. 

Cele doua caricaturi au fost vazute si comentate de milioane de oameni pe Twitter.

Citește și
Vladimir Putin
La cateva zile dupa tragedia din Ucraina, Putin s-a inchinat la biserica. Lideri mondiali: Nu se poate spala pe maini de vina
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Vladimir Putin, criticat aspru dupa accidentul aviatic din Ucraina

Prabusirea avionului malaysian care efectua zborul MH17 cu 298 de persoane la bord intr-o zona devastata de razboiul civil din Ucraina a povocat consternarea comunitatii internationale.

Premierul britanic, David Cameron, l-a somat pe presedintele rus, Vladimir Putin, sa faciliteze accesul la locul avionului prabusit in estul Ucrainei, avertizand ca, in caz contrar, Occidentul trebuie sa schimbe fundamental abordarea fata de Rusia.

"Uniunea Europeana trebuie sa inaspreasca sanctiunile impotriva Rusiei, daca Moscova nu modifica abordarea in cazul anchetei privind doborarea avionului companiei Malaysia Airlines", a scris David Cameron in publicatia The Sunday Times. "A venit vremea ca UE sa arate ca puterea, influenta si resursele sale conteaza. UE trebuie sa isi sustina principiile", a adaugat Cameron. "Daca presedintele Putin nu schimba abordarea fata de Ucraina, atunci Europa si Occidentul trebuie sa schimbe in mod fundamental abordarea fata de Rusia".

Cancelarul german Angela Merkel a cerut, vineri, o incetare a focului imediata in Ucraina.

"O incetare a focului este necesara", a declarat Merkel. "Trebuie sa tratam lucrurile cu foarte mare seriozitate" si sa ajungem "la o incetare a focului si o solutie politica", discutand cu presedintele rus.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a somat Rusia sa faciliteze urgent accesul la locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei, avertizand ca, in caz contrar, vor fi "consecinte", potrivit AFP.

"Presedintele rus, Vladimir Putin, trebuie sa obtina rapid accesul liber si total in zona prabusirii Cursei MH17", a declarat Hollande dupa ce a discutat prin telefon cu premierul britanic, David Cameron, si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"Daca Rusia nu va lua imediat masurile necesare, vor exista consecinte din partea Uniunii Europene cu ocazia Consiliului pentru Afaceri Externe programat marti", atrage atentia Presedintia Frantei.

Presedintele rus Vladimir Putin trebuie sa faciliteze accesul la locul prabusirii avionului malaysian in estul Ucrainei, intr-un teritoriu controlat de rebeli prorusi, pentru ca trupurile neinsufletite ale victimelor sa poata fi evacuate, a cerut si premierul olandez Mark Rutte, relateaza AFP.

"El (Vladimir Putin) trebuie sa isi asume responsabilitatile in privinta rebelilor", a declarat Mark Rutte la Haga, dupa ce a purtat o "conversatie telefonica foarte intensa cu presedintele rus".

"Avand in vedere evenimentele de astazi si imaginile din aceasta dimineata, i-am trimis presedintelui un mesaj ca sa faca uz de influenta sa asupra rebelilor", a anuntat premierul olandez.

"Toata lumea a vazut cum resturi ale aparatului, ramasite ale pasagerilor si lucrurile lor personale sunt in continuare imprastiate la fata locului", a adaugat Rutte, care s-a declarat "socat" in legatura cu imaginile provenind din Ucraina.

Vladimir Putin a promis, cu o zi inainte, ajutorul sau Olandei, potrivit aceleiasi surse.

Avionul malaysian prabusit in Ucraina a fost doborat de o racheta lansata dintr-o zona controlata de separatistii prorusi, afirma presedintele SUA, Barack Obama, citat de AFP.

"Ceea ce stim in momentul de fata este ca o racheta sol-aer a fost trasa si a provocat prabusirea avionului. Stim ca racheta a fost lansata de pe un teritoriu aflat sub controlul separatistilor prorusi. Este prematur sa stim intentiile celor care au lansat racheta", a explicat Obama, precizand ca tehnologia militara utilizata de rebeli este prorusa.

"Prabusirea avionului este o tragedie teribila", a spus Obama, precizand ca printre cele 298 de victime se numara si un cetatean american. "Incidentul aviatic din Ucraina trebuie sa fie un semnal de alarma pentru Europa privind Rusia", a spus Obama.

"Conflictul din estul Ucrainei va avea consecinte, nu va putea ramane la nivel local. (...) Acest lucru aminteste cat de importante sunt mizele pentru Europa, nu doar pentru Ucraina", adauga Obama.

Sistemele de rachete utilizate pentru doborarea avionului de pasageri malaysian in estul Ucrainei erau din Rusia, afirma secretarul de Stat american, John Kerry.

"Este destul de clar ca este vorba de un sistem de rachete transferat din Rusia si oferit insurgentilor separatisti din Ucraina", a declarat Kerry intr-un interviu acordat CNN.

Secretarul de Stat american a denuntat o situatie "grotesca" la locul prabusirii avionului malaysian. "Este ceva ce intra in contradictie cu tot ceea ce presedintele Vladimir Putin si Rusia au spus ca vor face", a continuat seful diplomatiei americane.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Catastrofa in Ucraina. Trenul cu corpurile pasagerilor zborului MH17 a parasit gara. Cadavrele, predate Olandei. LIVE UPDATE
Catastrofa in Ucraina. Trenul cu corpurile pasagerilor zborului MH17 a parasit gara. Cadavrele, predate Olandei. LIVE UPDATE

 21 iulie 2014. Trenul care transporta victimele avionului malaysian prabusit in estul Ucrainei va face 10-12 ore pana in orasul Harkov, dupa ce va trece prin zone aflate sub controlul insurgentilor prorusi, anunta premierul Olandei, Mark Rutte.

La cateva zile dupa tragedia din Ucraina, Putin s-a inchinat la biserica. Lideri mondiali: Nu se poate spala pe maini de vina
La cateva zile dupa tragedia din Ucraina, Putin s-a inchinat la biserica. Lideri mondiali: Nu se poate spala pe maini de vina

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost fotografiat intr-o biserica din Moscova, in timp ce participa la o ceremonie religioasa, in contextul in care unii lideri mondiali spun ca liderul de la Kremlin nu poate scapa de vina pe care o poarta.

Rusii de rand se tem de consecintele prabusirii avionului din Ucraina.
Rusii de rand se tem de consecintele prabusirii avionului din Ucraina. "Oare Statele Unite ne vor ataca acum?"

Rusii de rand se tem ca, in urma prabusirii avionului Malaysian Airlines din Ucraina, prabusire atribuita Rusiei, tara lor ar putea fi atacata de Statele Unite.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.